Menu
Your Cart

Противовъзпалителни лекарства

Противовъзпалителни лекарства - какво трябва да знаем

За да разберем по-добре защо са ни необходими противовъзпалителни лекарства, нека първо обясним какво представлява възпалението. Най-просто казано, това е защитна реакция на организма, предизвикана от вредни стимули като патогени, дразнители или увредени клетки. Противовъзпалителните лекарства помагат на организма да се справи с възпалението, но имайте предвид, че те не “премахват” причинителя. Ние от аптеки Прополис Ви съветваме винаги преди да използвате или приемате противовъзпалителни лекарства да се консултирате с Вашия лекар.


Виж повече

Какво представляват противовъзпалителните лекарства

Както вече казахме, противовъзпалителните лекарства помагат на организма да се справи с възпалението като контролират подуването и често намаляват болката. Действието на противовъзпалителните лекарства е свързано с блокиране на простагландините, които оказват въздействие върху нервните окончания, предизвиквайки усещане за болка. Ето защо противовъзпалителните лекарства често оказват успокояващ ефект при възпалителни процеси, свързани с болка. Блокирайки синтеза на простагландините в организма, противовъзпалителните лекарства имат периферно действие и върху температурата на тялото. Или по-просто казано, когато в организма има вредни стимули, той образува вещества, които играят ролята на медиатори между засегнатата от дразнене област и мозъка. Възпалителния процес е активната защитна реакция на организма и той засилва производството на ензимите СОХ. Противовъзпалителните лекарства влияят върху СОХ-2, като го блокират, и по този начин контролират възпалителния процес.

Противовъзпалителни лекарства 3

За какво се използват противовъзпалителни лекарства

Противовъзпалителните лекарства, могат да окажат благоприятно въздействие върху редица дискомфортни състояния. Основното приложение на противовъзпалителните лекарства е ограничаване и контролиране на възпалителния процес в организма. Противовъзпалителните лекарства обаче, имат и периферно действие, което спомага за овладяване на проблема в тялото. Някои от най-честите допълнителни ефекти на противовъзпалителните лекарства са аналгитични - намаляват болката, причинена от сензибилизираните нервни окончания. Противовъзпалителните лекарства имат и антипиретичен ефект - понижават температурата на тялото. Комбинацията от лечебни свойства на противовъзпалителните лекарства ги правят ефикасни при различни видове неблагоприятни състояния като болки в гърба, навяхвания, мускулни болки, леки до средни следоперативни болки, главоболие, артрит. Почти винаги лечението на артрит включва и противовъзпалителни лекарства. Въпреки това не е препоръчително да прибягвате към самолечение, винаги се консултирайте с лекар преди да започнете употребата на противовъзпалителни лекарства.

Какви са основните видове противовъзпалителни лекарства

В зависимост от химичния си строеж, противовъзпалителните лекарства се делят на два основни вида - нестероидни противовъзпалителни лекарства и стероидни противовъзпалителни лекарства. Нестероидните противовъзпалителни лекарства имат слаб обезболяващи ефект и не предизвикват зависимост, което прави възможно предписанието им без рецепта. Противовъзпалителните лекарства от този вид са наричани още и ненаркотични аналгетици, а стероидните противовъзпалителни лекарства имат по-силен аналгетичен ефект и се предоставят само след представена рецепта от лекар. Важно за стероидните противовъзпалителни лекарства е да бъде контролиран приемът им от пациентите, защото някои от тях могат да причинят сериозни странични ефекти в комбинация с конкретни заболявания. Приемът на нестероидни противовъзпалителни лекарства е приложим към по-широк кръг пациенти. Въпреки, че този тип противовъзпалителни лекарства се отпускат без рецепта, никога не прилагайте самолечение. Консултирайте се с лекар или фармацевт преди употребата на каквито и да противовъзпалителни лекарства. Екипът на аптеки Прополис разполага с компетентни фармацевти, които могат да Ви съдействат при всякакви въпроси.

Противовъзпалителни лекарста 2

Какви противовъзпалителни лекарства без рецепта можем да Ви предложим

В случай, че противовъзпалителните лекарства са предписани от лекар, можете да закупите и стероидни противовъзпалителни лекарства от физическите обекти на аптеки Прополис, Възползвайки се от онлайн аптеката ни обаче, противовъзпалителните лекарства са точно определени. Не ни разбирайте погрешно, точно определени не означава липса на продукти. На Ваше разположение са противовъзпалителни лекарства изписвани без рецепта, които помагат при много и различни дискомфортни състояния. Най-често използваните средства, в зависимост от възпалителния процес, са със следните основни съставки: ибупрофен, диклофенак, индометацин (под формата на маз), кетопрофен, ацетизал, фенацетин и др. Знаем, че когато имате нужда от решение на здравословен проблем е трудно да се ориентирате по състава на противовъзпалителните лекарства. Не е и нужно.
Фармацевтите на аптеки Прополис, могат да Ви консултират за всичко необходимо. Попитайте за противовъзпалителните лекарства, облекчаващи различни състояния като:

 • Главоболие;
 • Зъбобол;
 • Мускулни болки;
 • Болки в гърба;
 • Следоперативни болки;
 • Висока температура;
 • Менструални болки;
 • Симптоми на простуда и грип;
 • Ревматоидни артисти;
 • Остеоартрити;
 • Бъбречни колики;

Когато имате проблем свързан с възпаление, болка или повишена температура, лекарствата трябва да бъдат съобразени с Вас и Вашите моментни нужди. Това е причината да не изброяваме конкретни марки или производители на противовъзпалителни лекарства. Погрижили сме се да осигурим и лекарствени продукти за най-малките, защото знаем, че децата има нужда от специално отношение, когато става дума за медикаменти. Често, повишената температура при мъниците се дължи на никнене на зъбки, възпалено гърло или хрема и запушен нос. Противовъзпалителните лекарства могат да бъдат ефективни във всички тези случаи, затова в аптеки Прополис ще откриете подходящи формули и форми за прием от децата. Ефективността на даден лекарствен продукт не се влияе от неговата марка или цена. Ето защо, наблягаме на възможностите на противовъзпалителните лекарства като ориентир за Вас, съответно и за нас, за да знаем как точно да Ви помогнем.

Противовъзпалителни лекарства 3

Защо да се доверите на аптеки Прополис, при избора на противовъзпалителни лекарства

За съжаление, както всички останали лекарствени продукти и фармацевтични средства за лечение, така и противовъзпалителните лекарства могат да доведат до появата на странични ефекти. Тук идва нашата работа и отговорността, която сме поели към нашите клиенти. Доверявайки се на аптеки Прополис за точния избор на противовъзпалителни лекарства, Вие можете да бъдете спокойни за качеството, което ще получите. За съжаление, фармацевтичните продукти, блокиращи действието на СОХ - 2 (отговорен за възпалителния процес), блокират и ензимите от тип СОХ -1. Този факт не е за пренебрегване, защото ензимите СОХ -1 защитават стомаха от храносмилателните сокове. Нашите фармацевти са запознати с действието и ефектите на продуктите в различните лекарствени групи, и можете да им се доверите, за да получите най-доброто решение за проблема си.
От една страна, професионалистите в аптеки Прополис ще Ви консултират за всяко лекарствено средство, особено ако има строги противопоказания. А от друга страна, екипът ни се стреми винаги да намира и обновява асортимента ни с по-нови и ефективни продукти. Ето защо, без притеснения можете да се доверите на аптеки Прополис при избора на противовъзпалителни лекарства. Независимо дали става дума за успокояване на болката, намаляване на отока или понижаване на температурата, при нас ще откриете всички необходими фармацевтични средства с противовъзпалително действие.

Brand: Teva Pharmaceuticals Model: Neurobex x 60 film-coated tablets
Невробекс х 60 филмирани таблеткиNeurobex x 60 film-coated tabletsНевробекс е комбиниран лекарствен продукт, съдържащ витамини от група В. Те влизат в състава на ензими (ферменти), които подпомагат обмяната на въглехидратите, мазнините и белтъците. Комбинирането на витамините от групата В се използва за подобряване на редица важни процеси и функции в организма и основно за повлияване на възпалителните и дегенеративни (дължащи се на промяна в структурата на тъканите, при която тяхната жизнеспособност е понижена) заболявания на нервите и двигателния апарат.Невробекс се прилага в комплексното лечение на следните заболявания и състояния:Възпалителни и дегенеративни процеси, засягащи периферните нерви - неврити, полиневрити (алкохолни, слединфекциозни и токсични, при диабет), невралгии, миалгии, парестезии (изтръпване и мравучкане по крайниците);Състояния на продължителна реконвалесценция (възстановяване след продължително боледуване), хроничен алкохолизъм, отравяния, астения (умора и слабо..
9.39лв.
без ДДС:9.39лв.
Brand: Teva Pharmaceuticals Model: Neurobex x 30 film-coated tablets
Невробекс х 30 филмирани таблеткиNeurobex x 30 film-coated tabletsНевробекс е комбиниран лекарствен продукт, съдържащ витамини от група В. Те влизат в състава на ензими (ферменти), които подпомагат обмяната на въглехидратите, мазнините и белтъците. Комбинирането на витамините от групата В се използва за подобряване на редица важни процеси и функции в организма и основно за повлияване на възпалителните и дегенеративни (дължащи се на промяна в структурата на тъканите, при която тяхната жизнеспособност е понижена) заболявания на нервите и двигателния апарат.Невробекс се прилага в комплексното лечение на следните заболявания и състояния:Възпалителни и дегенеративни процеси, засягащи периферните нерви - неврити, полиневрити (алкохолни, слединфекциозни и токсични, при диабет), невралгии, миалгии, парестезии (изтръпване и мравучкане по крайниците);Състояния на продължителна реконвалесценция (възстановяване след продължително боледуване), хроничен алкохолизъм, отравяния, астения (умора и слабо..
5.39лв.
без ДДС:5.39лв.
Brand: Toll Pharma Model: Oklys 400 mg х 10 sachets
Оклис 400 mg х 10 сашетаOklys 400 mg x 10 sachetsОклис гранули за перорален разтвор принадлежи към групата лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС). Използва се за лечение на болка: мускулна (навяхвания и разтежения) и костни заболявания с болка и възпаление, главоболие, зъбобол, следоперативна болка, периодична болка. Оклис гранули за перорален разтвор е подходящ и за лечение на ревматоиден артрит (включително ювенилен ревматоиден артрит), анкилозиращ спондилит, артроза и други остри или хронични ревматични процеси, на меките тъкани при навяхвания и разтежения, висока температура и възпаления, които съпътстват състояния като фарингит, тонзилит, ушни инфекции и др., първична дисменорея и т.н.Съставки: Активното вещество е: Ибупрофен. Всяко саше съдържа Ibuprofen L-arginine, еквивалентно на 400 mg Ибупрофен (Ibuprofen). Другите съставки са: аргинин, аспартам (Е-951), захароза, натриев бикарбонат, захарин-натрий, натриев лаурил сулфат, ментолова есенция (10.86..
9.99лв.
без ДДС:9.99лв.
Brand: SANDOZ Model: Ketonal Intensive 50 mg х 12 sachets
Кетонал Интензив 50 mg х 12 сашетаKetonal Intensive 50 mg х 12 sachetsКетонал Интензив съдържа активното вещество кетопрофен лизинова сол. То принадлежи към група лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства или НСПВС. Кетонал Интензив се използва при юноши на възраст от 16 години или повече, и при възрастни за симптоматично и краткосрочно лечение на лека до умерена остра болка като:Главоболие;Зъбобол;Болка при менструация;Болка след леки навяхвания и разтягания.Съставки: Активното вещество е кетопрофен. Всяко саше съдържа 25 mg кетопрофен, което съответства на 40 mg кетопрофен лизинова сол. Другите съставки са манитол (E421), повидон, ментов аромат (съдържа малтодекстрин и арабска гума), натриев хлорид, захарин натрий, колоиден силициев диоксид, безводен.Забележка: Не приемайте Кетонал Интензив, ако: сте алергични към кетопрофен или към някоя от останалите съставки на това лекарство, сте имали алергична реакция в миналото след прием на ацетилсалицилова киселина или бол..
11.99лв.
без ДДС:11.99лв.
Brand: MEDA Pharma Model: Dona 1500 mg х 20 sachets
Дона 1500 mg х 20 сашетаDona 1500 mg х 20 sachetsДона съдържа глюкозамин сулфат, който принадлежи към групата лекарства наречени нестероидни противовъзпалителни лекарствени средства. Дона се използва за лечение на симптомите на остеоартрита, например болка и ограничение на функциите на ставите.Съставки: Активното вещество е глюкозамин сулфат. Едно саше съдържа кристален глюкозамин сулфат 1884 mg, еквивалентно на глюкозамин сулфат 1500 mg и натриев хлорид 384 mg. Другите съставки са аспартам, сорбитол, лимонена киселина, карбовакс 4000.Забележка: Не приемайте Дона: ако сте алергични към глюкозамин или към някоя друга съставка на продукта; ако сте алергични към миди, тъй като глюкозаминът се получава от миди.Начин на употреба: Съдържанието на едно саше (разтворено в чаша вода - 250 ml), трябва да се приема веднъж дневно, препоръчително по време на хранене.Производител: MEDA Pharma..
38.99лв.
без ДДС:38.99лв.
Brand: Berlin Chemie Model: Dexofen 25 mg х 10 film-coated tablets
Дексофен 25 mg х 10 филмирани таблеткиDexofen 25 mg х 10 film-coated tabletsДексофен е обезболяващо лекарство от групата на нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС). Дексофен се използва за краткосрочно симптоматично лечение на лека до умерена остра болка като остра болка в мускулите или ставите, болезнена менструация (дисменорея) и зъбобол.Съставки: Активното вещество е: всяка таблетка съдържа 25 mg декскетопрофен (като декскетопрофен трометамол). Другите съставки са: амониев глициризат, неохесперидин-дихидрохалкон, хинолиново жълто (Е104), аромат лимон и захароза.Забележка: Не приемайте Дексофен® таблетки: ако сте алергични към декскетопрофен трометамол или някоя от останалите съставки на това лекарство; ако сте алергични към ацетилсалицилова киселина (аспирин) или към други нестероидни противовъзпалителни средства; ако имате астма или ако сте получавали астматични пристъпи, остър алергичен ринит (възпаление на носа за кратко време), полипи в носа (образувания в носа вследс..
6.59лв.
без ДДС:6.59лв.
Brand: Berlin Chemie Model: Dexofen 25 mg х 20 sachets
Дексофен 25 mg х 20 сашетаDexofen 25 mg х 20 sachetsДексофен саше е обезболяващо лекарство от групата на нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС). Дексофен саше се използва за краткосрочно симптоматично лечение на лека до умерена остра болка като остра болка в мускулите или ставите, болезнена менструация (дисменорея) и зъбобол.Съставки: Активното вещество е: всяко саше съдържа 25 mg декскетопрофен (като декскетопрофен трометамол). Другите съставки са: амониев глициризат, неохесперидин-дихидрохалкон, хинолиново жълто (Е104), аромат лимон и захароза.Забележка: Не приемайте Дексофен® саше: ако сте алергични към декскетопрофен трометамол или някоя от останалите съставки на това лекарство; ако сте алергични към ацетилсалицилова киселина (аспирин) или към други нестероидни противовъзпалителни средства; ако имате астма или ако сте получавали астматични пристъпи, остър алергичен ринит (възпаление на носа за кратко време), полипи в носа (образувания в носа вследствие на алергия), урти..
19.89лв.
без ДДС:19.89лв.
Brand: Toll Pharma Model: Bestaren 25 mg х 10 film-coated tablets
Бестарен 25 mg х 10 филмирани таблеткиBestaren 25 mg х 10 film-coated tabletsБестарен филмирани таблетки е обезболяващо лекарство от групата на нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС). Бестарен 25 mg филмирани таблетки се използва за лечение на лека до умерена болка като болка в мускулите, болезнена менструация (дисменорея) и зъбобол.Съставки: Активното вещество е: декскетопрофен трометамол (36.90 mg) съответстващо на 25 mg декскетопрофен. Другите съставки са: царевично нишесте, микрокристапна целулоза, прежелатинизирано царевично нишесте, хидроксипропилцелулоза, магнезиев стеарат, опадрай бял ОУ-Д-7192 ( хипромелоза, титанов диоксид (Е 171), пропиленгликол, макрогол 6000).Забележка: Не приемайте Бестарен ако сте алергични (свръхчувствителни) към декскетопрофен трометамол или някое от останалите съставки на Бестарен 25 mg филмирани таблетки; ако сте алергични към ацетилсалицилова киселина или към други нестероидни противовъзпалителни средства; ако имате астма или ако сте пол..
5.39лв.
без ДДС:5.39лв.
Model: No-Spa Max 80 mg x 24 film-coated tablets
Но-Шпа Макс 80 mg х 24 филмирани таблеткиNo-Spa Max 80 mg x 24 film-coated tabletsМаксимум сила при болка в корема и бъбреците.Примахва болката при спазми от:Възпаление на пикочните пътища и пикочния мехур;Камъни в бъбреците; Възпаление на жлъчния мехур. Лекарствен продукт без лекарско предписание за възрастни и лица над 12 години.Състав: Активното вещество е дротаверинов хидрохлорид 80 mg (drotaverine hydrochloride)в една таблетка. Други съставки: Магнезиев стеарат, талк, повидон К25, царевично нишесте, лактоза монохддрат. Филмово покритие: частично хидролизиран поливинилов алкохол, талк, титанов диоксид Е171, макрогол 3350, соев лецитин Е322, хинолиново жълто - алуминиев лак, Е104, жълт железен окисд Е 172.Забележка: Преди употреба прочетете листовката. Производител: SANOFIРазгледайте и другите ни предложения за противовъзпалителни лекарства ...
9.99лв.
без ДДС:9.99лв.
Brand: SANOFI Model: No-Spa Comfort 40 mg х 24 film-coated tablets
Но-Шпа Комфорт 40 mg х 24 филмирани таблеткиNo-Spa Comfort 40 mg х 24 film-coated tabletsДейства бързо при болка в корема:Присвиване, дискомфорт, газове;8 часа действие;Без горчив вкус.Започва да действа до 30 минути. Лекарствен продукт без рецепта за възрастни Състав: Активното вещество е дротаверинов хидрохлорид 40 mg (drotaverine hydrohloride) в една таблетка. Други съставки: Магнезиев стеарат, талк, повидон, царевичн монохидрат.Забележка: Преди употреба прочетете листовката.Производител: SANOFI..
8.89лв.
без ДДС:8.89лв.
Brand: SANOFI Model: No-Spa 40 mg х 24 tablets
Но-Шпа 40 mg  х 24 таблеткиNo-Spa 40 mg х 24 tabletsДейства бързо при болка в корема:Премахва спазмите;Ефективно елиминира болката;8 часа действие.Започва да действа до 30 минути. Лекарствен продукт без рецепта за възрастни.Състав: Активното вещество е дротаверинов хидрохлорид 40 mg (drotaverine hydrochloride) в една таблетка. Други съставки: магнезиев стеарат, талк, повидон, царевично нишесте, лактоза монохидрат. Забележка: Преди употреба прочетете листовката.Производител: SANOFI..
7.89лв.
без ДДС:7.89лв.
Brand: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH & Co. KG Model: Solpadeine x 12 calsules
Солпадеин х 12 капсулиSolpadeine x 12 calsulesСолпадеин съдържа три активни съставки: парацетамол - аналгетик (успокоява болката) и антипиретик (понижава температурата), кодеин фосфат - аналгетик и кофеин, който засилва обезболяващото действие. Кодеин може да се използва при деца над 12 години за краткосрочно облекчение на умерено изразена болка, която не се повлиява от други болкоуспокояващи средства като самостоятелно приеман парацетамол или ибупрофен. Солпадеин се препоръчва за бързо облекчаване на умерено силна болка (ревматична болка, главоболие, мигрена, невралгия, зъбобол, възпалено гърло, болка при синуит и стоматологични интервенции, например екстракция на зъб, менструални и мускулни болки), за повлияване на високата температура и другите симптоми при простуда и грип. Този продукт съдържа кодеин. Кодеин принадлежи към група лекарствени продукти, наричани опиоидни аналгетици, чието действие е да облекчат болката. Може да се използва самостоятелно или в комбинация с други болкоу..
7.29лв.
без ДДС:7.29лв.
Показва 1 до 12 от 64 (6 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.