Menu
Your Cart

Противовъзпалителни лекарства

Противовъзпалителни лекарства - какво трябва да знаем

За да разберем по-добре защо са ни необходими противовъзпалителни лекарства, нека първо обясним какво представлява възпалението. Най-просто казано, това е защитна реакция на организма, предизвикана от вредни стимули като патогени, дразнители или увредени клетки. Противовъзпалителните лекарства помагат на организма да се справи с възпалението, но имайте предвид, че те не “премахват” причинителя. Ние от аптеки Прополис Ви съветваме винаги преди да използвате или приемате противовъзпалителни лекарства да се консултирате с Вашия лекар.


Виж повече

Какво представляват противовъзпалителните лекарства

Както вече казахме, противовъзпалителните лекарства помагат на организма да се справи с възпалението като контролират подуването и често намаляват болката. Действието на противовъзпалителните лекарства е свързано с блокиране на простагландините, които оказват въздействие върху нервните окончания, предизвиквайки усещане за болка. Ето защо противовъзпалителните лекарства често оказват успокояващ ефект при възпалителни процеси, свързани с болка. Блокирайки синтеза на простагландините в организма, противовъзпалителните лекарства имат периферно действие и върху температурата на тялото. Или по-просто казано, когато в организма има вредни стимули, той образува вещества, които играят ролята на медиатори между засегнатата от дразнене област и мозъка. Възпалителния процес е активната защитна реакция на организма и той засилва производството на ензимите СОХ. Противовъзпалителните лекарства влияят върху СОХ-2, като го блокират, и по този начин контролират възпалителния процес.

Противовъзпалителни лекарства 3

За какво се използват противовъзпалителни лекарства

Противовъзпалителните лекарства, могат да окажат благоприятно въздействие върху редица дискомфортни състояния. Основното приложение на противовъзпалителните лекарства е ограничаване и контролиране на възпалителния процес в организма. Противовъзпалителните лекарства обаче, имат и периферно действие, което спомага за овладяване на проблема в тялото. Някои от най-честите допълнителни ефекти на противовъзпалителните лекарства са аналгитични - намаляват болката, причинена от сензибилизираните нервни окончания. Противовъзпалителните лекарства имат и антипиретичен ефект - понижават температурата на тялото. Комбинацията от лечебни свойства на противовъзпалителните лекарства ги правят ефикасни при различни видове неблагоприятни състояния като болки в гърба, навяхвания, мускулни болки, леки до средни следоперативни болки, главоболие, артрит. Почти винаги лечението на артрит включва и противовъзпалителни лекарства. Въпреки това не е препоръчително да прибягвате към самолечение, винаги се консултирайте с лекар преди да започнете употребата на противовъзпалителни лекарства.

Какви са основните видове противовъзпалителни лекарства

В зависимост от химичния си строеж, противовъзпалителните лекарства се делят на два основни вида - нестероидни противовъзпалителни лекарства и стероидни противовъзпалителни лекарства. Нестероидните противовъзпалителни лекарства имат слаб обезболяващи ефект и не предизвикват зависимост, което прави възможно предписанието им без рецепта. Противовъзпалителните лекарства от този вид са наричани още и ненаркотични аналгетици, а стероидните противовъзпалителни лекарства имат по-силен аналгетичен ефект и се предоставят само след представена рецепта от лекар. Важно за стероидните противовъзпалителни лекарства е да бъде контролиран приемът им от пациентите, защото някои от тях могат да причинят сериозни странични ефекти в комбинация с конкретни заболявания. Приемът на нестероидни противовъзпалителни лекарства е приложим към по-широк кръг пациенти. Въпреки, че този тип противовъзпалителни лекарства се отпускат без рецепта, никога не прилагайте самолечение. Консултирайте се с лекар или фармацевт преди употребата на каквито и да противовъзпалителни лекарства. Екипът на аптеки Прополис разполага с компетентни фармацевти, които могат да Ви съдействат при всякакви въпроси.

Противовъзпалителни лекарста 2

Какви противовъзпалителни лекарства без рецепта можем да Ви предложим

В случай, че противовъзпалителните лекарства са предписани от лекар, можете да закупите и стероидни противовъзпалителни лекарства от физическите обекти на аптеки Прополис, Възползвайки се от онлайн аптеката ни обаче, противовъзпалителните лекарства са точно определени. Не ни разбирайте погрешно, точно определени не означава липса на продукти. На Ваше разположение са противовъзпалителни лекарства изписвани без рецепта, които помагат при много и различни дискомфортни състояния. Най-често използваните средства, в зависимост от възпалителния процес, са със следните основни съставки: ибупрофен, диклофенак, индометацин (под формата на маз), кетопрофен, ацетизал, фенацетин и др. Знаем, че когато имате нужда от решение на здравословен проблем е трудно да се ориентирате по състава на противовъзпалителните лекарства. Не е и нужно.
Фармацевтите на аптеки Прополис, могат да Ви консултират за всичко необходимо. Попитайте за противовъзпалителните лекарства, облекчаващи различни състояния като:

 • Главоболие;
 • Зъбобол;
 • Мускулни болки;
 • Болки в гърба;
 • Следоперативни болки;
 • Висока температура;
 • Менструални болки;
 • Симптоми на простуда и грип;
 • Ревматоидни артисти;
 • Остеоартрити;
 • Бъбречни колики;

Когато имате проблем свързан с възпаление, болка или повишена температура, лекарствата трябва да бъдат съобразени с Вас и Вашите моментни нужди. Това е причината да не изброяваме конкретни марки или производители на противовъзпалителни лекарства. Погрижили сме се да осигурим и лекарствени продукти за най-малките, защото знаем, че децата има нужда от специално отношение, когато става дума за медикаменти. Често, повишената температура при мъниците се дължи на никнене на зъбки, възпалено гърло или хрема и запушен нос. Противовъзпалителните лекарства могат да бъдат ефективни във всички тези случаи, затова в аптеки Прополис ще откриете подходящи формули и форми за прием от децата. Ефективността на даден лекарствен продукт не се влияе от неговата марка или цена. Ето защо, наблягаме на възможностите на противовъзпалителните лекарства като ориентир за Вас, съответно и за нас, за да знаем как точно да Ви помогнем.

Противовъзпалителни лекарства 3

Защо да се доверите на аптеки Прополис, при избора на противовъзпалителни лекарства

За съжаление, както всички останали лекарствени продукти и фармацевтични средства за лечение, така и противовъзпалителните лекарства могат да доведат до появата на странични ефекти. Тук идва нашата работа и отговорността, която сме поели към нашите клиенти. Доверявайки се на аптеки Прополис за точния избор на противовъзпалителни лекарства, Вие можете да бъдете спокойни за качеството, което ще получите. За съжаление, фармацевтичните продукти, блокиращи действието на СОХ - 2 (отговорен за възпалителния процес), блокират и ензимите от тип СОХ -1. Този факт не е за пренебрегване, защото ензимите СОХ -1 защитават стомаха от храносмилателните сокове. Нашите фармацевти са запознати с действието и ефектите на продуктите в различните лекарствени групи, и можете да им се доверите, за да получите най-доброто решение за проблема си.
От една страна, професионалистите в аптеки Прополис ще Ви консултират за всяко лекарствено средство, особено ако има строги противопоказания. А от друга страна, екипът ни се стреми винаги да намира и обновява асортимента ни с по-нови и ефективни продукти. Ето защо, без притеснения можете да се доверите на аптеки Прополис при избора на противовъзпалителни лекарства. Независимо дали става дума за успокояване на болката, намаляване на отока или понижаване на температурата, при нас ще откриете всички необходими фармацевтични средства с противовъзпалително действие.

Колоидно сребро 100 ppm x 500 ml
-15 %
Brand: Aura Herbals Model: Colloidal Silver 100 ppm х 500 ml
Колоидно сребро 100 ppm x 500 mlColloidal Silver 100 ppm х 500 mlКолоидно сребро 100ppm е козметичен продукт, който съдържа в състава си  сребърни частици в размер на 100 ppm. Той има много силно антиоксидантно, противовъзпалително, противогъбично и детоксикиращо действие и оказва положителен ефект при различни кожни проблеми като рани, изгаряния, екземи и др. като допринася за по-бързото възстановяване на кожата. Продуктът почиства кожата в дълбочина и в същото време я оставя добре хидратирана. Спомага за предотвратяване на раздразненията и зачервявания и оставя кожата чиста и матирана. Благодарение на своите мощни антибактериални и противовъзпалителни свойства, колоидното сребро оказва положителен ефект при акне, спомага за премахването на излишния себум и осигурява приятно усещане за комфорт и свежест. Този продукт е предназначен само за външа употреба, а за най-добър ефект е препоръчително да се използва 2 пъти на ден - сутрин и вечер. Ефекти от приема на Колоидно сребро ..
36.54лв. 42.99лв.
без ДДС:36.54лв.
Колоидно сребро 50 ppm спрей x 150 ml
-15 %
Brand: Aura Herbals Model: Colloidal Silver 50 ppm Spray х 150 ml
Колоидно сребро 50 ppm спрей x 150 mlColloidal Silver 50 ppm Spray х 150 mlКолоидно сребро 50ppm е козметичен продукт под формата на спрей, предназначен за външна употреба, който съдържа сребърни частици в размер на 50 ppm. Характеризира се с мощно антиоксидантно, противовъзпалително, противогъбично и детоксикиращо действие и оказва благоприятен ефект при третирането на кожни проблеми като екземи, рани, изгаряния и др. Спомага за по-бързото заздравяване на раните и изгарянията. Колоидното сребро едновременно почиства кожата в дълбочина и в същото време я подхранва. Успокоява раздразнения и зачервявания и оставя кожата чиста и матирана. Благодарение на своите антибактериални и противовъзпалителни свойства, продуктът е подходящ за грижа за кожа с акне, или склонна към акне. Освен това спомага за премахването на излишния себум и осигурява приятно усещане за комфорт и свежест. Това колоидното сребро е само за външа употреба и може да се използва и като дезинфектант за ръце. Ефекти от ..
13.25лв. 15.59лв.
без ДДС:13.25лв.
Brand: DANHSON Model: Troximetacin 30 mg/20 mg/g Gel х 40 g
Троксиметацин гел е комбиниран лекарствен продукт, съдържащ Индометацин и Троксерутин. Троксиметацин гел приложен върху кожата потиска възпалителната оточна реакция, намалява болката и температурата на повърхностните и по-дълбоко разположените възпалителни огнища, тъй като прониква до дълбоко разположените кръвоносни съдове. Притежава изразен венотоничен, капиляротоничен и хемостатичен ефект. Троксиметацин гел е предназначен за симптоматично лечение на:Проявите на хронична венозна недостатъчност (оток, болка и тежест в краката);Повърхностен тромбофлебит, флебит; постфлебитни състояния;В комплексното лечение на хемороидалната болест;Ревматизъм на меките тъкани: тендовагинит, бурсит, фиброзит, периатрит;Постоперативен оток, контузии, луксации, дисторзии.Състав:                                  &n..
8.49лв.
без ДДС:8.49лв.
Brand: DANHSON Model: Troxerutin DS 2% Gel х 40 g
Троксерутин ДС гел притежава венотонично, капиляротонично, обезболяващо и противовъзпалително действие. Намалява повишената пропускливост на капилярите. Антагонизира венодилатативния ефект на хистамина, брадикинина и други медиатори на възпалението. Действа противовъзпалително върху перивенозната тъкан. Намалява отока, отстранява болката, подобрява трофиката и патологичните промени, свързани с венозната недостатъчност. Продуктът се използва при болка и оток следствие на хронична венозна недостатъчност, отекли и тежки крака, оток следствие на травма, мускулни травми, навяхване и изкълчване, болка след вено-склерозираща терапия.Състав:                              (в 1 g)Троксерутин (Troxerutin) 20 mgДозировка: Прилага се върху кожата. Поразеният участък от кожата се намазва сутрин и вечер с малко&nbs..
6.19лв.
без ДДС:6.19лв.
Brand: DANHSON Model: Paracetamol 500 mg х 20 tablets
Парацетамол Дансон е лекарство което овладява лека до умерена болка и понижава повишената температура. Прилага се за:краткосрочно лечение на главоболие, зъбобол, болки в ухото, ишиас, ревматични и мускулни болки, болезнена менструация, възпалено гърло;облекчаване на неразположения при висока температура, болки при простудни заболявания, грип и след ваксинации.Подходящ е за приложение при възрастни, лица в старческа възраст и деца на възраст над 12 години. Ако след 3 дни не се овладява температурата, а след 5 дни болката продължава, е необходимо да се обърнете към Вашия лекар.Състав: (в 1 таблетка)Paracetamol        500 mgДозировка: Възрастни, лица над 65 години и деца на възраст над 12 години: Препоръчителната доза е 1 – 2 таблетки през интервал от 4 до 6 часа, при необходимост. Максимална дневна доза – 8 таблетки; минимален интервал между приемите – 4 часа. Деца на възраст от 6 до 11 години: Препоръчи..
2.09лв.
без ДДС:2.09лв.
Brand: DANHSON Model: Omalgin® 500 mg/ml Peroral Drops х 20 ml
Омалгин е лекарствен продукт, съдържащ метамизол, който оказва изразено обезболяващо действие и понижава високата температура. Използва се за краткосрочно приложение и овладяване на умерено изразена до силна болка при:главоболие, вкл. мигрена;зъбобол, вкл. след стоматологични операции;невралгии, неврити, мускулни болки;травми, изгаряния, следоперативни и фантомни (усещане за болка на мястото на отсъстващ крайник) болки;болезнена менструация;болки при злокачествени заболявания;жлъчни и бъбречни колики;Омалгин е подходящ за приложение при различни състояния, протичащи с висока температура, която не може да бъде повлияна с други средства. Омалгин се прилага като антипиретично средство в комплексната терапия на състояния, съпроводени с висока температура, неповлияваща се от друго лечение.Състав:                             ..
7.19лв.
без ДДС:7.19лв.
Brand: DANHSON Model: Omalgin 500 mg х 20 tablets
Омалгин е лекарствен продукт, съдържащ метамизол, който оказва изразено обезболяващо действие и понижава високата температура. Използва се за краткосрочно приложение и овладяване на умерено изразена до силна болка при:главоболие, вкл. мигрена;зъбобол, вкл. след стоматологични операции;невралгии, неврити, мускулни болки;травми, изгаряния, следоперативни и фантомни (усещане за болка на мястото на отсъстващ крайник) болки;болезнена менструация;болки при злокачествени заболявания;жлъчни и бъбречни колики;Омалгин е подходящ за приложение при различни състояния, протичащи с висока температура, която не може да бъде повлияна с други средства. Омалгин се прилага като антипиретично средство в комплексната терапия на състояния, съпроводени с висока температура, неповлияваща се от друго лечение.Състав: (в 1 таблетка):Метамизол натрий монохидрат (metamizole sodium monohydrate) 500 mgДозировка: Дозата се определя от интензитета на болката или повишената темпе..
1.99лв.
без ДДС:1.99лв.
Brand: DANHSON Model: Cherry® Ointment x 75 g
Вишневски® маз e подходящ при лечение на гнойно-възпалителни процеси от различен произход, гнойни рани, варикозни язви, декубитални и диабетични рани, диабетично стъпало, флебити, тромбофлебити. Приложен върху кожата, продуктът оказва антисептичен, анестетичен и противовъзпалителен ефект, способства отделянето на некротичните материи, ускорява регенерацията на тъканите, гранулацията и епитализацията на раните.Активни съставки:                                                               (в 1 g)Бисмутов трибромфенол (Bismuth Tribromophenate)  30 mgХвойнов катран (Juniper Tar)                        ..
7.99лв.
без ДДС:7.99лв.
Brand: DANHSON Model: Cherry® Ointment x 40 g
Вишневски® маз e подходящ при лечение на гнойно-възпалителни процеси от различен произход, гнойни рани, варикозни язви, декубитални и диабетични рани, диабетично стъпало, флебити, тромбофлебити. Приложен върху кожата, продуктът оказва антисептичен, анестетичен и противовъзпалителен ефект, способства отделянето на некротичните материи, ускорява регенерацията на тъканите, гранулацията и епитализацията на раните.Активни съставки:                                                              (в 1 g)Бисмутов трибромфенол (Bismuth Tribromophenate)  30 mgХвойнов катран (Juniper Tar)                        ..
6.29лв.
без ДДС:6.29лв.
Brand: Medochemie Model: Snip Cold and Flu 325 mg/15 mg/1 mg х 20 tablets
Снип колд енд флу 325 mg/15 mg/1 mg х 20 таблеткиSnip Cold and Flu 325 mg/15 mg/1 mg х 20 tabletsСнип колд енд флу е лекарствен продукт за облекчение на симптомите на грип и простудни заболявания, като кашлица, запушен нос, ринит, кихане, температура и лека до силна болка от различен произход. Парацетамолът в състава има аналгетично (обезболяващо) и антипиретично (намаляващо температурата) действие. Псевдоефедринът намалява отока на лигавиците на горните дихателни пътища и помага да дишате по-лесно. Хлорфенаминът е антихистамин, използван за облекчение на алергичните симптоми на дихателните пътища, като хрема, оток на носната лигавица, зачервяване и/ или свръхчувствителност на очите.Състав:                               (в 1 таблетка)Парацетамол                          ..
12.99лв.
без ДДС:12.99лв.
Brand: Medochemie Model: Rupalyn 400 mg х 10 film-coated tablets
Рупалин 400 mg х 10 филмирани таблеткиRupalyn 400 mg х 10 film-coated tabletsРупалин съдържа ибупрофен като ибупрофен лизинат. Ибупрофен принадлежи към група лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС). Тези лекарства предоставят облекчение чрез промяна на отговора на тялото към болка, оток и висока температура. Облекчава лека до умерена болка, като главоболие, зъбобол, менструални болки и болки в мускулите. Използва се също за симптоматично лечение на температура.Състав (в 1 таблетка): 400 mg ибупрофен (еквивалентно на 684 mg ибупрофен лизин).Помощни вещества: Ядро на таблетката: микрокристална целулоза РН102, кросповидон (тип А), коповидон (Plasdone S-630), пречистен талк, магнезиев стеарат. Обвивка: опадрай Π бяло 85F18422 (поливинилов алкохол, частично хидролизиран, титанов диоксид, макрогол 4000, пречистен талк), червен железен оксид (Е-172).Начин на употреба: При възрастни: Началната доза е 1 таблетка (400 mg), повторена на всеки 6 часа, ак..
4.79лв.
без ДДС:4.79лв.
Brand: Medochemie Model: Rupalyn 200 mg х 10 film-coated tablets
Рупалин 200 mg х 10 филмирани таблеткиRupalyn 200 mg х 10 film-coated tabletsРупалин съдържа ибупрофен като ибупрофен лизинат. Ибупрофен принадлежи към група лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС). Тези лекарства предоставят облекчение чрез промяна на отговора на тялото към болка, оток и висока температура. Облекчава лека до умерена болка, като главоболие, зъбобол, менструални болки и болки в мускулите. Използва се също за симптоматично лечение на температура.Състав (в 1 таблетка): 200 mg ибупрофен (еквивалентно на 342 mg ибупрофен лизин).Помощни вещества: Ядро на таблетката: микрокристална целулоза РН102, кросповидон (тип А), коповидон (Plasdone S-630), пречистен талк, магнезиев стеарат. Обвивка: опадрай Π бяло 85F18422 (поливинилов алкохол, частично хидролизиран, титанов диоксид, макрогол 4000, пречистен талк), червен железен оксид (Е-172).Начин на употреба: За възрастни и юноши с телесно тегло 40 kg и повече (над 12-годишна възраст): ..
3.89лв.
без ДДС:3.89лв.
Показва 1 до 12 от 86 (8 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.