Menu
Your Cart

Центрум A-Z х 60 таблетки

Центрум A-Z х 60 таблетки
Центрум A-Z х 60 таблетки
Безплатната доставка за поръчки над 50лв.

ЦЕНТРУМ A - Z таблетки х60

Защо витамините и минералите се важни за нас?

Витамините са хранителни вещества, абсолютно необходими за правилното функциониране на нашия организъм. Продължителни клинични проучвания постоянно потвърждават необходимостта от всички витамини в подходящи количества. Витамините подпомагат метаболизма, допринасяйки за поддържане на добро здраве, репродуктивността и растежа. Значителна част от витамините не могат да бъдат синтезирани в човешкото тяло и се получават от храната. Самите те нямат калорийно или енергийно съдържание. Подобно на витамините, минералите са важен компонент за правилното функциониране на организма. Те съставляват 4-5% от теглото на тялото. Те са основна част на костите и зъбите, и са важни съставки на мускулите, нервните клетки, хормоните, ензимите и кръвта.


Защо се нуждаем от пълноценна хранителна добавка?

Поддържането на добро здраве изисква достатъчно и балансирано хранене, което зависи от правилния избор и правилното комбиниране на храната. Добавките към храната осигуряват на организма витамини и минерали, в допълнение към тези получени от храната. Основания за прибавяне на хранителни добавки към Вашата храна; Съвременните методи на култивиране, обработка и консервиране могат да доведат до снижаване съдържанието на витамини и минерали. Също така качеството на храната, приета извън дома (в офиса, ресторант и др.) трудно може да бъде проверено. Освен това, при готвене и съхранение на храната, чувствителните витамини могат да се разрушат.


ЦЕНТРУМ A-Z

ЦЕНТРУМ A - Z таблетки е хранителна добавка. Съдържа всички необходими витамини, минерали и микроелементи. Предвид това, че нашият организъм не може изобщо или може, но в недостатъчно количество да произведе тези хранителни вещества, необходимо е те да бъдат осигурени с храната. Подсигуряването им в достатъчно количество е важен принос за запазване на здравето и активността, както и на доброто самочувствие. Само една таблетка ЦЕНТРУМ A - Z дневно задоволява нуждите на организма от незаменими витамини, минерали и микроелементи Допълнително, ЦЕНТРУМ A - Z таблетки съдържа т.нар. антиоксиданти - протективни витамини и микроелементи (като бета-каротин, витамините С, Е и Селен), които защитават организма от вредното действие на свободните радикали, породени до голяма степен от замърсяването на въздуха, ултра-виолетовата радиация, тютюнопушенето, злоупотребата с алкохол и небалансираното хранене. Съставът на ЦЕНТРУМ A - Z допринася за постоянното снабдяване на организма с тези важни хранителни вещества. 


Как се приема ЦЕНТРУМ A - Z таблетки?

• Трябва да приемате по една таблетка дневно като дългосрочна хранителна добавка с достатъчно количество течност, за предпочитане по време на хранене.

• Една таблетка покрива дневните нужди от много витамини, минерали и микроелементи, като по този начин допълва дневната Ви храна.

• От значение са разнообразната и балансирана храна и здравословен начин на живот, и този продукт не трябва да се използва като заместител на разнообразната храна.

• Препоръчителната дневна доза не трябва да се превишава.

• ЦЕНТРУМ A - Z таблетки е подходящ за диабетици без пресмятане на хлебни единици (BU).

• ЦЕНТРУМ A - Z таблетки не съдържа глутен.

• Благодарение на обвивката, таблетката се преглъща лесно. Таблетките могат да се разделят на две части, ако е необходимо.


Как се съхранява ЦЕНТРУМ A - Z?

Съхранявайте Центрум с Лутеин при стайна температура, под 25СС в оригиналната опаковка, защитена от светлина и влага. Затваряйте напълно след употреба. Да се пази на място, недостъпно за деца.Полезна информация за витамините и минералите, които съдържа ЦЕНТРУМ A - Z таблетки. Формулата на Центрум е пълноценна. Съдържа витамини и минерали, крайно необходими за поддържането на добро здраве. По-долу са изброени тези витамини и минерали, срункцията им в човешкия организъм, както и техните източници.


ВИТАМИНИ

 • Тиамин (В) За правилно функциониране на сърцето, нервната система и-муекулите. Източници: Черен дроб, ядки, кафяв ориз,зърнени храни, пълнозърнест хляб.
 • Рибофлавин (В1J За здрави кожа и нервна система, за добро зрение. -Източници: Черен дроб, яйца, мляко, сирене, зелени зеленчуци, бирена мая. -Ниацин (Никотинамид) За правилна функция на нервната система, за I превръщане на храната в енергия. Източници: Черен дроб, ядки, месо, .зърнени храни.
 • Пиридоксин (В6J За здраво сърце и поддържане на хормонален баланс. -Източници: Месо, черен дроб, банани.
 • Кобаламин (В 12J Подпомага запазването на червените кръвни клетки здрави. Необходим за здрави нерви. Източници: Мляко, месо, яйца, черен дроб.
 • Фолиева киселина Крайно необходима за развитието на невроналната тръба на плода. Важна за растежа на клетките и размножаването, и особено на червените кръвни клетки. Добавянето на фолиева киселина се препоръчва на жени, които планират бременност, както и по време на бременността. Източници: Зелени зеленчуци, черен дроб, бъбреци, аспержи.
 • Витамин D Подпомага резорбция на калция, както и обмяната на фосфора. Допринася за поддържането на костите и зъбите здрави.Източници: Рибено масло, риба, яйца, масло.
 • Биотин (Н) Подпомага освобождаването на енергия от мазнините.Източници: Пълнозърнест хляб, лешници, гъби.
 • Витамин К Необходим за кръвосъсирването и нормалния костен метаболизъм. Източници: Зелени зеленчуци, соево масло, както и в организма от бактерии в тънките черва.
 • Панготенова киселина [В5) Необходима за обмяната на мазнините, протеините и въглехидратите. Източници: Ядки. пшеница, яйца, соево брашно.


ВИТАМИНИ - АНТИОКСИЦАНТИ

 • Антиоксидантите подпомагат поддържането на здрава имунна система. Мощни антиоксиданти са лутеинът, бета-каротинът и витамините С и Е.
 • Витамин А и бета-каротин Подпомагат поддържането на здрава кожа, зъби. коса и зрение.Мощен антиоксидант. Източници: Черен дроб, масло, бъбреци, сирене, моркови, пъпеши, тъмно-зелени листни зеленчуци.
 • Витамин С Подпомага поддържането на здрава кожа. венци, кости, зъби и кръвоносни съдове. Улеснява абсорбцията на желязото от храната. Източници: Плодове, особено цитрусови, зелени зеленчуци.
 • Витамин Е Подпомага запазването на тъканите на тялото и имунната система. Източници: Ядки, спанак, пшеница.


МИНЕРАЛИ

 • Калций Заедно с фосфора подпомага запазването на здрави и силни кости и зъби. Важен за правилното функциониране на мускулите и нервите. Източници: Сирене, кисело мляко, сардини, бяло брашно.
 • Йод Поддържа нормалните функции на организма. Необходим за синтеза на тироидния хормон, който контролира скоростта на обмяната на веществата. Източници: Морска храна, млечни продукти, зърнени храни, птици, сол.
 • Желязо Необходимо за производството на хемоглобин и за транспорта на кислород до клетките. Източници: Черен дроб. бъбреци, червено месо, яйца, спанак, зърнени храни.
 • Магнезий Важен за развитието на скелета. Подпомага правилното функциониране на мускулите и нервите. Източници: Ядки, хляб, зеленчуци, морска храна.
 • Мед Необходим за обмяната на желязо и за синтеза на протеини. Участва в пигментацията на кожата, косата и очите. Източници. Черен дроб, морска храна, ядки.
 • Цинк Присъства във всички тъкани на тялото. Необходим за здрава имунна система. Участва в обмяната на протеините, въглехидратите и липидите. Важен за вкуса и зарастването на рани. Източници: Стриди,свинско, телешко, млечни продукти, зелени зеленчуци.
 • Манган Необходим за изграждането на здрави кости и стави. Източници: хляб, зърнени храни, лешници, плодове, зеленчуци.
 • Калий Подпомага контрола на обема течности и алкално-киселинния баланс в организма. Необходим за правилното функциониране на нервите и сърдечния ритъм. Източници: Месо, плодове и зеленчуци.
 • Хлор Допринася за водния баланс и електролитното равновесие. Съставна част на стомашната киселина. Източници: Млечни продукти, риба, месо, птици.
 • Хром Важен за нормалния метаболизъм на захарите. Може да подобри ефективността на инсулина. Източници: Яйчен белтък, бирена мая.
 • Молибден Има важна биохимична роля като съставна част на много ензими. Необходим за нормалния растеж. Източници: Леща, черен дроб, хляб, картофи, яйца.
 • Селен Участва в много антиоксидантни ензими. Необходим за правилния отговор на имунната система. Източници: Черва, месо. риба, зърнени храни.
 • Фосфор Присъства в костите и зъбите. Необходим за освобождаването на енергия. Източници: Млечни продукти, риба, месо, птици.


Опаковка: 60 табл.

Производител: Pfizer, Англия

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър

Доставка


Онлайн аптека „Прополис“ предоставя на своите клиенти възможност за избор на куриерска услуга от два куриера Спиди и Еконт.

Съответно може да се избере един от следните начини за доставка на поръчаните стоки:

 • До адрес, посочен от клиента.
 • До офис на избрана куриерска фирма или автомат.


Срок на доставка:


Доставките се изпълняват както следва:

 • Поръчки направени до 15:00 ч. в работни дни се изпълняват и доставят в рамките на следващия работен ден.
 • Поръчки направени след 15:00ч. в работни дни изпълняват и доставят в рамките на до 2 работни дни.
 • Поръчки направени в неработни дни се изпълняват в рамките на първия работен ден и се доставят в рамките на 1 до 2 работни дни.

 

Забележка:


 1. За пратки до  малки населени места се спазва съответният график за разнос на избрания куриер.
 2. Срокът за доставка може да бъде удължен в случаите на:

         временна липса на продукт,

         обявени извънредно положение или извънредна епидемична обстановка,

         лоши метеорологични условия,

         технически проблеми,

         други фактори.


Във всеки един случаи, ние ще се свържем с Вас за допълнителни уточнения.Горещо препоръчваме да проследявате Вашата пратка по номера на товарителницата, която изпращаме по имейл.

 

 

При възникнали въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с нас всеки работен ден от 9.00 до 17.30 ч.:

Email: aptekapropolis1@gmail.com

Телефон: +359 889 147 240

30.99лв.
без ДДС: 30.99лв.
 • Наличност: 1000
 • Model: Центрум A-Z х 60 таблетки
 • Weight: 0.15kg
 • SKU: 31184
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.