Menu
Your Cart

Ремотив 250 mg х 30 таблетки

Ремотив 250 mg х 30 таблетки
Ремотив 250 mg х 30 таблетки
Безплатната доставка за поръчки над 50лв.
Ремотив 250 mg х 30 таблетки
Remotiv 250 mg x 30 tablets

Ремотив 250 mg филмирани таблетки
(Сух екстракт на жълт кантарион) (Hyperici extractum siccum)
Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт Remotiv.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 6 седмици.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:
1. Какво представлява Remotiv и за какво се използва
2. Преди да приемете Remotiv
3. Как да приемате Remotiv
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате Remotiv
6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА REMOTIV И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Remotiv е лекарствен продукт на растителна основа, предназначен за лечението на:

Лека до умерена депресия, проявяваща се със следните симптоми:
понижено настроение;
лабилност на настроението;
вътрешно безпокойство;
тревожност;
състояния на напрегнатост и свързано с тях затруднено заспиване и нощен сън.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ REMOTIV
Не приемайте Remotiv:

ако сте алергични (свръхчувствителни) към жълт кантарион или към някоя от останалите съставки на Remotiv;
ако сте свръхчувствителни към светлина;
ако приемате определени лекарствени продукти за инхибиране на имунната система (имуносупресори или съдържащи като активна съставка циклоспорин, такролимус или сиролимус), които се приемат след органна трансплантация;
ако приемате определени лекарствени продукти - антиретровирусни / анти-HIV лекарства от групата на не-нуклеозидната обратна транскриптаза инхибитори (напр. невирапин) и протеазни инхибитори (напр. индинавир);
ако приемате определени лекарствени продукти за лечение на карцином -цитостатици напр. иматиниб, иринотекан;
ако приемате определени лекарствени продукти за разреждане на кръвта, така наречените орални антикоагуланти с активна съставка аценокумарол, фенпрокумон или варфарин).
Обърнете специално внимание
Ако приемате с Remotiv и други лекарствени продукти (и тези които сте закупили сами - такива, отпускани без рецепта) или ги прилагате външно.
Моля, избягвайте интензивното излагане на ултравиолетово (UV) облъчване (слънчеви бани, посещения на солариум) по време на лечението с Remotiv.
Много рядко, предимно при индивидите със светла кожа, след излагане на слънчева светлина могат да възникнат кожни реакции като зачервяване, наподобяващо слънчево изгаряне. Могат да бъдат засегнати и очите. Следователно по време на приемане на Ремотив кожата и очите да се предпазват от излагане на слънчева светлина.
Ако оплакванията Ви персистират за период, надхвърлящ 6 седмици, моля, консултирайте се с Вашия лекар.
Лечението с Ремотив трябва да бъде прекратено най-малко 5 дни преди хирургична намеса и отново да продължи след лекарска консултация.

Прием на други лекарства
Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Remotiv може да повлияе клиничните въздействия на разнообразни лекарства.
Ремотив да се приема под медицински контрол едновременно със следните отпускани с рецепта лекарства:

дигоксин (така наречените сърдечни гликозиди за лечение на сърдечна недостатъчност);
антибебе таблетки или орални контрацептиви (включително инжекционни депо препарати, подкожни имплантанти, хормонални пластири, лепящи се върху кожата, вагинално прилагани хормонални продукти, и други) поради временно кръвотечение както и поради опасността от нежелана бременност;
метадон;
антидепресанти (лекарства против депресия) или други серотонинергични субстанции като амитриптилин или буспирон, или други);
определени лекарства за понижение на липидите в кръвта като симвастатин (при съпътстваща терапия с правастатин);
мидазолам (силни сънотворни или седативи от групата на бензодиазепините);
стероидни хормони като кортизон и преднизон, които се приемат перорално или интравенозно.
Ако други лекарства се приемат едновременно с Ремотив да се внимава при инициирането и прекратяването на терапията, както и в случаи на промяна в дозата.

Прием на Remotiv с храни и напитки
Препоръчва се приемането на Remotiv сутрин или вечер желателно с малко количество течност по време на хранене или след хранене.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди употребата на което и да е лекарство. Възможният риск за пациента е неизвестен. Изисква се повишено внимание при прилагане на Ремотив по време на бременност. Необходима е лекарска преценка по време на бременност и кърмене.

Шофиране и работа с машини
Remotiv не повлиява способността за шофиране и работа с машини.
Способността за реагиране, както и способността за шофиране и работа с машини може да бъде най-общо понижена поради съществуващото основно заболяване и във връзка с известните странични реакции. Лекуващият лекар ще направи индивидуална преценка.

Важна информация относно някои от съставките на Remotiv
Лекарственият продукт съдържа лактоза. Ако сте информиран от Вашия лекар относно непоносимостта Ви към някои захари, обърнете се за консултация към Вашия лекар преди да използвате това лекарство.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ REMOTIV
Винаги приемайте Rem0tiv както Ви е предписан от Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Възрастни и деца над 12-годишна възраст:
Препоръчаната доза е по 1 филмирана таблетка, приемана сутрин и вечер желателно с малко количество течност (голяма чаша вода) по време на хранене или след хранене. Таблетките не бива да се дъвчат.

Децата между 6- и 12-годишна възраст:
За деца между 6- и 12-годишна възраст трябва да приемат половината от дозата за възрастни (1 филмирана таблетка на ден), само под лекарски надзор.

Remotiv трябва да се приема най-малко 14 дни за постигане на пълен ефект.
Препоръчва се лечение от 1 до 6 седмици.
Лечение повече от 6 седмици, трябва да се провежда под лекарски надзор.

Ако сте приели повече от необходимата доза Remotiv
Няма съобщения за случаи на предозиране. При значително предозиране, може да се усили изявата на изброените по-долу нежелани лекарствени реакции. В случай, че приемете повече от необходимата доза Remotiv, избягвайте излагането на слънчева светлина или ултравиолетово облъчване (използване на солариум) в продължение на около 1-2 седмици.

Ако сте пропуснали да приемете Remotiv
Ако сте пропуснали да приемете Remotiv, просто продължете нормалния дозов режим, описан в тази листовка. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Ако сте спрели приема на Remotiv
Ако сте прекъснали или преждевременно спрели лечението, трябва да знаете, че желаното въздействие не може бъде постигнато или че симптомите могат отново да се влошат.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Remotiv може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Описаните по-долу странични ефекти са възникнали при лица, приемащи Remotiv, и се класифицират по честота на възникване като чести, нечести и с неизвестна честота.

Чести (възникващи при между 1 от 10 и 1 от 100 потребители):

Слабост, главоболие, гастроинтестинални нарушения, сухота в устата, изпотяване.
Нечести (възникващи при между 1 от 10 и 1 от 1000 потребители):

Замаяност.
С неизвестна честота:

Световъртеж, безпокойство, алергични кожни реакции, зачервяване на кожата.
Предимно при индивидите със светла кожа, след излагане на слънчева светлина могат да възникнат кожни реакции като зачервяване, наподобяващо слънчево изгаряне, както и зачервяване на очите. Следователно при приемане на Ремотив кожата и очите да се предпазват от излагане на слънчева светлина.
В случай на зачервяване на кожата, спрете лечението и се обърнете към Вашия лекар за преглед.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ REMOTIV
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Не използвайте Remotiv след срока на годност отбелязан върху блистера и върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Remotiv трябва да бъде съхраняван при стайна температура (15 - 25°С) в оригиналната си опаковка.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Върнете неизползваното лекарство в аптеката. Тези мерки ще помогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Remotiv
Активното вещество е: сух екстракт от надземните части на растението Hypericum perforatum (жълт кантарион), събирани по време на цъфтежния период.
Другите съставки са: микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, макрогол 6000, магнезиев стеарат, макрогол 400, макрогол 20 000, пропилен гликол, червен железен оксид (Е172), хипромелоза, титанов диоксид (Е171).

Как изглежда Remotiv и какво съдържа опаковката
Remotiv филмирани таблетки са опаковани в PVC/PE/PVdC/AL блистери, поставени в картонена кутия с по 30, 60 и 120 филмирани таблетки, придружени от информационна листовка за пациента.
Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

Притежател на разрешението за употреба:
Ewopharma International, s.r.o., Словакия.

Производители:
Ewopharma, spol. s.r.o., Чешка република;
Newport Pharmaceuticals Ltd., Ирландия

Дата на последно одобрение на листовката: Юли 2014.


Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност

Доставка


Онлайн аптека „Прополис“ предоставя на своите клиенти възможност за избор на куриерска услуга от два куриера Спиди и Еконт.

Съответно може да се избере един от следните начини за доставка на поръчаните стоки:

  • До адрес, посочен от клиента.
  • До офис на избрана куриерска фирма или автомат.


Срок на доставка:


Доставките се изпълняват както следва:

  • Поръчки, направени в работни дни, се обработват и доставят в рамките на 1-2 работни дни.
  • Поръчки, направени в почивни или празнични дни, се обработват в рамките на първия работен ден и се доставят до 1-2 работни дни. 

 

Забележка:


  1. За пратки до  малки населени места се спазва съответният график за разнос на избрания куриер.
  2. Срокът за доставка може да бъде удължен в случаите на:

         временна липса на продукт,

         обявени извънредно положение или извънредна епидемична обстановка,

         лоши метеорологични условия,

         технически проблеми,

         други фактори.


Във всеки един случаи, ние ще се свържем с Вас за допълнителни уточнения.Горещо препоръчваме да проследявате Вашата пратка по номера на товарителницата, която изпращаме по имейл.

 

 

При възникнали въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с нас всеки работен ден от 9.00 до 17.30 ч.:

Email: aptekapropolis1@gmail.com

Телефон: +359 889 147 240

17.69лв.
без ДДС: 17.69лв.
  • Наличност: 10000
  • Model: Remotiv 250 mg x 30 tablets
  • Weight: 0.15kg
  • SKU: 23333
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.