Menu
Your Cart

Кашлица

Сироп за кашлица - какво да съобразим

Кашлицата представлява защитен механизъм на организма при дразнене на горните дихателни пътища, гърлото, трахеята или дробовете. Всяка промяна в нормалното състояние на дихателната система може да предизвика кашлица - попаднали микроорганизми, прахови частици, оток, възпаление. Едно от най-ефикасните средства за успокояване и лекуване на кашлянето е сиропът за кашлица. Подходящ за употреба от деца, сиропът за кашлица е предпочитан вариант от родители и педиатри. Има обаче, някои особености при различните видове сироп за кашлица, които е добре да съобразим. Ако Вашият лекар е изписал определен сироп за кашлица, използвайте него. В случай, че не можете да се свържете с лекаря си, или по друга причина се налага сами да изберете сироп за кашлица, имайте предвид различното действие на всеки сироп за кашлица.

Виж повече

Защо ни е нужен сироп за кашлица

Чрез сиропът за кашлица най-лесно, от гледна точка на начина му на прием, успяваме да се преборим с неприятното кашляне. Но това съвсем не означава, че изборът на правилен сироп за кашлица е елементарен. В зависимост от вида на кашлицата, продължителността и причините за появата ѝ, сиропът за кашлица помага по различен начин.
При суха и дразнеща кашлица, сиропът за кашлица ще блокира рефлекса на кашляне. Лечението се състои в съвместното прилагане на сиропа за кашлица, заедно с други медикаменти, за да се отстрани дразнителя.
Когато кашлицата е влажна и продуктивна, сиропът за кашлица подпомага отделянето на секрета от организма. Без да блокира откашлящия рефлекс, което в този случай би довело до усложнения.
Сиропът за кашлица е помощно средство за организма ни, което улеснява премахването на причинителя. Но имайте предвид, че това се отнася само за точния сироп за кашлица, съобразен с Вашата кашлица.

Сироп за кашлица 1

Какви видове сироп за кашлица се предлагат

Тъй като е нужно да облекчава различен вид кашлица, в аптечната мрежа можете да откриете различен вид сироп за кашлица. Когато става дума за лекарствен медикамент, важно е да съобразите и особености в състоянието Ви, ако има такива. Ако страдате от придружаващи заболявания, алергия към определена съставка или сте бременна например, тези състояния оказват влияние на вида сироп за кашлица. И все пак, можем да генерализираме няколко вида сироп за кашлица, които са най-често употребявани:

 • Сироп за кашлица суха, непродуктивна - Този вид сироп за кашлица цели блокиране на рефлекса за кашляне;
 • Сироп за кашлица влажна, продуктивна - С помощта на този вид сироп за кашлица, белия дроб по-лесно се освобождава от секрета, натрупан в него;
 • Комбиниран сироп за кашлица - този сироп за кашлица най-често се препоръчва при определени състояния и по преценка на лекаря;

Видове сироп за кашлица, според спецификите на състоянието на пациентите:

 • Сироп за кашлица, подходящ за бременни и кърмачки - важно е да се подбере сироп за кашлица без алкохол, или силно седативно действие. Тези вещества могат до доведат до риск за майката и бебето по време на бременност.
 • Сироп за кашлица за бебета - Изключително специфични, тези сиропи включват внимателно подбрани съставки. Много от медикаментите, които са подходящи за възрастни са неблагоприятни, дори забранени за употреба от бебета и малки деца. Ние от аптеки Прополис Ви съветваме, винаги да спазвате предписаната от педиатъра дозировка.
 • Сироп за кашлица подходящ за деца - Въпреки, че съставките в него са прецизно дозирани, винаги обръщайте внимание на препоръките в листовката. В зависимост от възрастта или килограмите на детето, дневната доза се различава. Сладкият вкус на сиропа за кашлица, създаден за децата, определено помага по време на приема.
 • Сироп за кашлица на билкова основа - Много от фармацевтичните производители залагат на доказаните лечебни свойства на природата. Затова в основата на някои видове сироп за кашлица, се съдържат екстракти от билки. Обикновено се препоръчват за хора, страдащи от алергии към силни медикаменти.
Сироп за кашлица 3

Как да изберем подходящ сироп за кашлица

Както казахме, важно е сиропът за кашлица да е подходящ за състоянието Ви. В противен случай, или няма да получите желаното облекчение, или дори грешния сироп за кашлица може да доведе до обостряне на проблема.

 • Когато кашлицата е суха и дразнеща, лекарствения продукт трябва да съдържа в състава си противокашлични активни вещества. Той може да бъде на билкова основа, или с придружаваща противовъзпалителна съставка.
 • При влажна и продуктивна кашлица, обърнете внимание на основното действие, което оказва избрания сироп. Блокирането на кашличния рефлекс в тези случаи не само няма да даде желания ефект, но може да бъде и опасно. Организмът Ви вече се опитва да се отърве от заседналия секрет и кашлянето е средството, с което го прави. Блокирайки възможността за “изхвърляне от тялото”, секретът остава на мястото си и е възможно да доведе до усложнения, тежест в гърдите и задавяне.
 • По време на бременност изборът на сироп за кашлица трябва да бъде особено прецизен. Рязкото и силно свиване на мускулатурата при изкашляне, може да бъде причина за контрационни процеси. Ето защо, в състояние на бременност, кашлицата трябва да бъде овладяна бързо и ефективно.
 • Както знаете, при децата усложненията се развиват по-бързо, в сравнение с възрастните. Изключително важно е да спазвате точната дозировка, предписана от педиатъра. За разлика от останалите лекарства против кашлица, детските сиропи могат да бъдат с различен приятен вкус. Привилегия, която се полага само на малчуганите.
Сироп за кашлица 2

При възможност винаги се консултирайте с лекар или фармацевт. Те са хората, които могат да Ви дадат възможно най-професионален съвет, съобразен с Вашето състояние.

Защо да вземете сироп за кашлица от аптеки Прополис

Разнообразието от лекарствени продукти против кашлица в аптечната мрежа е наистина огромно. Наблягаме на “аптечна мрежа”, защото в интернет пространството витаят множество рецепти за “домашен” сироп за кашлица. Ние от аптека Прополис, Ви съветваме винаги да избирате лекарствени средства, от определените в закона места. Взимайки сироп за кашлица от аптека, Вие получавате продукт с доказан произход и нужната информация. Всяка част от лечението като действие, странични ефекти и дозировка са конкретно и ясно описани. Освен това при евентуални проблеми Вашият лекар ще знае как да реагира, имайки предвид конкретния сироп за кашлица. Не ни разбирайте погрешно, не казваме че “домашните” сиропи са нещо лошо. Но всеки човек е различен, и ако такъв продукт оказва благоприятно въздействие на един, не означава, че ще подейства по същия начин и на Вас.
В аптеки Прополис ще откриете подходящ сироп за кашлица, който да отговаря конкретно на Вашите нужди. Ние не правим компромис с качеството на лекарствените средства, които Ви предлагаме. Независимо дали се отпускат само с рецепта или без такава. Можете да се доверите на всеки продукт, който ще намерите при нас.

Brand: Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG Model: Isla Mint Sugar-Free х 30 pastilles
Исла минт без захар х 30 пастилиIsla Mint Sugar-Free х 30 pastillesСъставките в Исла-Минт образуват защитен слой върху лигавицата на дихателните пътища. По този начин възпалената лигавица е предпазена и се възстановява по-бързо. Благоприятният ефект на пастилите се наблюдава особено при оплаквания, свързани с гърлото и причинени от: суха кашлица и дрезгав глас; преумора на гласните връзки (певци, говорители); сух въздух (нагревателни уреди или климатици); сухота в устата; ограничено дишане през носа. Исла-Минт съдържа специален екстракт от Исландски лишей, който устоява на суровия климат на далечния север. Сухият екстракт съдържа повече от 80% муцини. При смучене на пастилите, този концентриран екстракт се разтваря и покрива лигавицата на устата и гърлото като балсам, където оказва своето благотворно действие. Исла-Минт може да се използва и като профилактика, за предпазване на чувствителните гласни връзки от преумора. При спортуване Исла-Минт може да бъде особено полезен, защото предп..
9.99лв.
без ДДС:9.99лв.
Brand: Medochemie Model: Snip Cold and Flu 325 mg/15 mg/1 mg х 20 tablets
Снип колд енд флу 325 mg/15 mg/1 mg х 20 таблеткиSnip Cold and Flu 325 mg/15 mg/1 mg х 20 tabletsСнип колд енд флу е лекарствен продукт за облекчение на симптомите на грип и простудни заболявания, като кашлица, запушен нос, ринит, кихане, температура и лека до силна болка от различен произход. Парацетамолът в състава има аналгетично (обезболяващо) и антипиретично (намаляващо температурата) действие. Псевдоефедринът намалява отока на лигавиците на горните дихателни пътища и помага да дишате по-лесно. Хлорфенаминът е антихистамин, използван за облекчение на алергичните симптоми на дихателните пътища, като хрема, оток на носната лигавица, зачервяване и/ или свръхчувствителност на очите.Състав:                               (в 1 таблетка)Парацетамол                          ..
12.99лв.
без ДДС:12.99лв.
Brand: BOIRON Model: Stodal pocket 2 x 4 g pills
Стодал покет 2 х 4 g пилулиStodal pocket 2 x 4 g pillsStodal Poket е продукт на Боарон за симптоматично лечение на суха и влажна кашлица. Под формата на пилули, удобни за прием навсякъде и по всяко време. Съдържа 8 активни съставки, които оказват благоприятно въздействие на симптомите на кашлицата от различен произход. Подходящ е за хора в активна възраст с динамично ежедневие, както и за бебета под 12 месеца. Активни съставки:Antimonium tartaricum - влажна кашлица със затруднено дишане (диспнея);Bryonia - суха и болезнена кашлица, срещаща се при трахеити и бронхити;Coccus cacti - пристъпна кашлица, провокирана от ларингеално дразнене с отхрачване на вискозен точещ се секрет;Drosera - пристъпна спастична кашлица с нощно обостряне;Ipeca - спастична, задушаваща кашлица, придружена от гадене и повръщане;Rumex crispus - неспирна, суха и уморителна кашлица;Spongia tosta - суха ларингеална кашлица, дрезгава и задушаваща, често влошаваща се през нощта;Sticta pulmonaria - суха, дразнеща, несп..
13.19лв.
без ДДС:13.19лв.
Brand: BOIRON Model: Stodal Family х 200 ml
Стодал фемили х 200 mlStodal Family х 200 mlСиропът Stodal на Боарон е хомеопатичен лекарствен продукт за лечение на кашлица. Успокоява сухата и облекчава влажната кашлица. Подходящ е за деца над 18 месечна възраст. Терапевтичните показания на този лекарствен продукт се основават на традиционната хомеопатична употреба на неговите съставки. С приятен вкус на къпини и ванилия. Съставки: (в 100г) Antimonium tartaricum 6 СН 2 г Bryonia 3 СН 2 г Coccus cacti 4 СН 2 г Drosera3 СН 2 г Ipeca 3 СН 2 г Rumex crispus 6 СН 2 г Spongia tosta 4 СН 2 г Sticta pulmonaria 3 СН 2 г Помощни вещества: натриев бензоат, течен малтитол, сорбитол.Начин на употреба: Възрастни: 1 доза от 15 мл., измерена с мерителна чашка, 3 до 5 пъти на ден. Деца: над 18 месеца 1 доза от 5 мл., ..
12.49лв.
без ДДС:12.49лв.
Brand: Apipharma Model: MariaMed Syrup for Dry Cough х 100 ml
МариаМед сироп при суха кашлица х 100 mlMariaMed Syrup for Dry Cough х 100 mlМариаМед сироп успокоява сухата кашлица и намалява дразненето в устната кухина и гърлото. МариаМед сироп съдържа екстракт от корен на лечебна ружа, клей, който предпазва устната кухина и гърлото като образува филм върху лигавицата и така облекчава дразненето и сухотата.Състав: Течен екстракт от корен на лечебна ружа (Althaeae radix).Помощни вещества: пчелен мед, екстракт от прополис, натриев бензоат, калиев сорбат, стандартизиран прополис: общо полифеноли мин. 15 mg/ml, флавоноид галангин мин. 1 mg/ml.Начин на употреба: За деца на възраст от 1 до 3 години: 2,5 ml от сиропа 3 пъти дневно след хранене. За деца на възраст от 3 до 12 години: 5 ml от сиропа 3 пъти дневно след хранене. За възрастни и деца над 12 години: 5 ml от сиропа 3 до 5 пъти дневно след храна и още 5 ml преди лягане, при необходимост. Разклатете преди употреба! Да се приема с дозираща ..
13.39лв.
без ДДС:13.39лв.
Brand: POHL BOSKAMP Model: Myrtol 120 mg x 20 capsules
Миртол 120 mg x 20 капсулиMyrtol 120 mg x 20 capsulesМиртол е лекарствен продукт със секретолитично и секретомоторно действие, който втечнява гъстият секрет, засилва отделянето му и по този начин се подпомага отхрачването. Има антиинфекциозно, имуномодулиращо, спазмолитично и съдоразширяващо действие. Прилага се за симптоматично лечение на остри и хронични бронхити и синузити, бронхопневмонии, ХОББ.Състав (в 1 капсула): 120 mg дестилат от смес от пречистени етерични масла от евкалипт, сладък портокал, мирта и лимонПомощни вещества: Средно-верижни триглицериди; желатин; глицерол; сорбитол; хипромелоза ацетат сукцинат; триетил цитрат; натриев лаурилсулфат; талк; декстрин; амониев глициризат.Начин на употреба: Възрастни и деца над 10 години: При остри случаи се приемат по 2 капсули 4-5 пъти дневно; при хронични заболявания се приемат по 2 капсули 3 пъти дневно. Тази дозировка се препоръчва и за поддържаща терапия. За да се улесни отхрачването сутрин, в случаи на хроничен бронхит, се прием..
9.49лв.
без ДДС:9.49лв.
Brand: Pranarom Model: Pranarom Aromaforce Cough syrup х 150 ml
Pranarom Aromaforce Сироп за кашлица х 150 mlPranarom Aromaforce Cough syrup х 150 mlПранаром Аромафорс сироп за кашлица е био продукт, обогатен с прополис, който успокоява гърлото и улеснява дишането. Без консерванти, оцветители, петролни продукти и PEG. Подходящ за деца над 3 годишна възраст. Без мента и ментол.Състав: Сироп от фруктоза*, сироп от Смокиня*, Прополис*, 1 00% Био етерични масла: Евкалипт *, Лимон*, Бяр Бор*, Чубрица*, Канела* *съставки от био земеделие (контрол от Certisys BE-BIO-01).Дозировка: Деца от 3 до 9 годишна възраст: 5 мл (или една чаена лъжица) 3 пъти на ден в продължение на 4-5 дни.Възрастни и юноши (> 9 години): 10 мл 3 пъти на ден в продължение на 4-5 дни.Производител: Pranarom..
15.79лв.
без ДДС:15.79лв.
Brand: ABOPharma Model: SilverTuss Syrup x 100 ml
Силвъртус сироп х 100 mlSilverTuss Syrup x 100 mlСилвъртус сироп е медицинско изделие, чиято формула подпомага симптоматичното лечение на болки в гърлото, свързано с кашлица и секреция на слуз. Съдържа Гринделия и екстракт от Бяла Ружа, богати на смолисто-балсамови адюванти, които защитават устната лигавица от външни дразнители и насърчават отделянето на бронхиален секрет. Екстрактът от мащерка има балсамов ефект. Сухият екстракт от Прополис и колоидно сребро предпазват разтвора от противодействието на външни микробни агресии.Съставки: Сух екстракт от Прополис титр. до 10% галангин, екстракт от Гринделия, екстракт от Мащерка, екстракт от Бяла Ружа, Колоидно сребро, Гума арабика. Помощни вещества: калиев сорбат, лимонена киселина, фруктоза, аромат на портокал, вода.Начин на употреба: За деца от 2 до 6 години се препоръчва приема на 2,5 ml, 3 пъти на ден; За деца от 6 години и нагоре: препоръчва се приема на 5 ml, 3 пъти на ден; За възрастни: препоръчва се приема на 5 ml, 3-4 пъти на ден..
16.99лв.
без ДДС:16.99лв.
Brand: SANOFI Model: Mucosolvan natural complete syrup
Мукосолван натурал къмплийт сироп 180 g х 133 mlMucosolvan natural complete syrupМукосолван натурал къмплийт сироп е медицинско изделие, подходящо при кашлица (суха и влажна) и по-специално такава, свързана с инфекции на горните дихателни пътища. Сиропът оказва механично въздействие върху раздразнената лигавица по два начина: благоприятства овлажняването на секрета, позволяващ неговото физиологично отстраняване, и създава "филм", предотвратяващ контакт на лигавицата с външни дразнещи агенти. Медицинското изделие е подходящо както за възрастни, така и за деца на възраст над 1 година.Mucosolvan natural Complete действа благодарение на комплекса Poliflav М.А. - полизахаридна фракция от Tеснолист живовляк, свързана с пчелен мед, придаваща мукоадхезивни свойства, и флавоноидна фракция от Mащерка с антиоксидантно действие, което допринася за защита на лигавицата.Дозировка:Деца на възраст от 1 до 6 години:1 мерителна лъжичка (5 мл) два пъти дневно.Деца над 6 годишна възраст:2 мерителни л..
18.39лв.
без ДДС:18.39лв.
Brand: SANOFI Model: Mucosolvan Duo Syrup x 100 ml
Мукосолван дуо сироп х 100 mlMucosolvan Duo Syrup x 100 mlМУКОСОЛВАН ДУО е сироп - натурален балсам, който: Успокоява и облекчава сухата кашлица и възпалено гърло. Помага за прекъсване цикъла на сухата кашлица, вследствие на гъделичкащо, сърбящо гърло.Успокоява възпалената и раздразнената устна и фарингеална лигавица, както и възпаленото гърло. Мукосолван Дуо сироп е медицинско изделие за възрастни и деца над 2 години.Състав: Съдържа чист натурален пчелен мед и сух екстракт от корен на лечебна ружа (7-9:1) с екстракционен разтворител вода.Други съставки: глицерол и малтодекстрин. Не съдържа: глутен, лактоза, консерванти, изкуствени аромати и алкохол.Дозировка:Възрастни и юноши: по 5 ml до 6 пъти на ден;Деца от 6 до 12 години: по 5 ml до 3 пъти дневно;Деца от 2 до 6 години: по 2,5 ml до 3 пъти на ден.МУКОСОЛВАН ДУО е предназначен за краткосрочна употреба. Не трябва да се приема повече от 1 седмица без консултация с лекар. Потърсете медицинска помощ, ако симптомите пр..
15.99лв.
без ДДС:15.99лв.
Brand: ABOPharma Model: Lichensed Syrup For Children x 100 ml
Лихенсед сироп за кашлица за деца х 100 mlLichensed Syrup For Children x 100 mlЛихенсед Балсамов сироп е медицинско изделие, чиято формула му позволява да се задържа за лигавицата на устата и да ограничи контакта с външни фактори. Новаторската формула действа като преграда и създава защитен слой, който успокоява и защитава дихателните пътища. Обогатен с екстракт от Бяла ружа, помага да се поддържа овлажнена лигавицата и подпомага отделянето на секрет. Продуктът е предназначен за суха и/или продуктивна кашлица: успокоява кашлицата и облекчава дразненето, благодарение на способността на полизахаридните хидроколоиди на Lichen да формират защитен слой.Съставки: Lichensed®/Cetraria islandica, Uncaria tomentosa, Propolis, Drosera rotundifolia/, Althaea officinalis. Помощни вещества: Фруктоза, вода, аромати, натриев лактат, алкохол, калиев сорбат, лимонена киселина.Начин на употреба: За деца от 2 до 6 години: препоръчва се приема на 2,5 мл на всеки 8 часа, след хранене; За деца над 6 години: ..
11.79лв.
без ДДС:11.79лв.
Brand: ABOPharma Model: Lichensed Syrup For Adults x 150 ml
Лихенсед сироп за кашлица за възрастни х 150 mlLichensed Syrup For Adults x 150 mlЛихенсед Балсамов сироп е медицинско изделие, създадено за прилепване към устната лигавица и ограничаване на контакта с външни агенти. Иновативната формула действа като бариера, създавайки защитен слой, който успокоява кашлицата и предпазва дихателните пътища. Подсилен с екстракт от Бяла ружа и Живовлек. Продуктът е подходящ за суха и/или продуктивна кашлица: благодарение на действащата бариера на полизахаридните хидроколоиди на Лишея, успокоява кашлицата и облекчава възпалението.Съставки: Lichensed патентована формула с активни съставки от Исландски лишей (Cetraria islandica), Котешки нокът (Uncaria tomentosa), Прополис (Propolis), Кръглолистна росянка (Drosera rotundifolia), Лечебна ружа (Althea officinalis), Живовляк (Plantago major L.). Помощни вещества: фруктоза, вода, аромати, натриев лактат, алкохол, калиев сорбат, лимонена киселина.Забележка: Измивайте дозиращата капачка и затваряйте добре опаковк..
14.99лв.
без ДДС:14.99лв.
Показва 1 до 12 от 65 (6 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.