Menu
Your Cart

Кожни болести

Brand: Chemax Pharma Model: Pix liquida x 100 g
Дезинфектант и инсектицид; за лечение на кожни заболявания.Приложение: За изготвяне на екстемпорални лекарствени форми.Производител: Chemax Pharma..
7.29лв.
без ДДС:7.29лв.
Brand: Chemax Pharma Model: Салицилова киселина x 20 g Химакс Фарма
Прилага се външно при кожни заболявания (себорея, акне, микози) и като консервиращо средство.Начин на употреба: Външно - на прах или като 1-10 % разтвор;За консервиране на плодове и зеленчуци - 0.8 - 1 g за един килограм.Производител: Chemax Pharma..
1.29лв.
без ДДС:1.29лв.
Brand: Chemax Pharma Model: Риванол 0.1% разтвор за кожа x 1 литър Химакс Фарма
Риванол Химакс фарма се прилага като антисептично средство за външно третиране на повърхностни порезни и оперативни рани, язви на кожата, пиодермии, вторично инфектирани дерматози, изгаряния.Състав: Активното вещество е етакридинов лактат 1.00 mg в 1 ml разтвор. Другите съставки са: пречистена вода и метил парахидроксибензоат (Е218).Начин на употреба: Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.Лекарственият продукт се прилага външно чрез нанасяне с помощта на подходящ тампон.Ако сте използвали повече от необходимата доза:Поради ниската концентрация и начина на използване, предозирането не е от практическо значение.Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.Производител: Chemax Pharma..
6.39лв.
без ДДС:6.39лв.
Brand: Chemax Pharma Model: Риванол 0.1% разтвор за кожа x 100 ml Химакс Фарма
Риванол Химакс фарма се прилага като антисептично средство за външно третиране на повърхностни порезни и оперативни рани, язви на кожата, пиодермии, вторично инфектирани дерматози, изгаряния.Състав: Активното вещество е етакридинов лактат 1.00 mg в 1 ml разтвор. Другите съставки са: пречистена вода и метил парахидроксибензоат (Е218).Начин на употреба: Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.Лекарственият продукт се прилага външно чрез нанасяне с помощта на подходящ тампон.Ако сте използвали повече от необходимата доза:Поради ниската концентрация и начина на използване, предозирането не е от практическо значение.Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.Производител: Chemax Pharma..
1.59лв.
без ДДС:1.59лв.
Brand: Chemax Pharma Model: Тинктура йод разтвор 5% x 20 ml Химакс Фарма
Антисептично средство за обработка на кожата около открити рани, при скскориации (рагади) и епидермофития.Състав: Препаратът съдържа iodine (5 g/100 ml), калиев йодид (2 g/100 ml), етанол (96 на сто) и пречистена вода (1:1).Производител: Chemax Pharma..
1.59лв.
без ДДС:1.59лв.
Brand: Chemax Pharma Model: Тинктура Кастелани-хефе x 50 ml
Тинктура Кастелани - Хефе е комбиниран лекарствен продукт, който съдържа активните вещества: фенол, резорцинол и борна киселина с антибактериално и противогъбично действие. Антисептичният ефект на фенола и резорцинола се свързват с добрата им разтворимост в липиди и свойството им да повлияват физиологичната активност на белтъците (да ги денатурират). Фенолът и резорцинолът притежават и противосърбежно и локално обезболяващо действие. Противомикробното действие на борната киселина също най-вероятно се дължи на свойството й да повлиява физиологичната активност на белтъците. Освен това тя притежава и кератопластично и адстрингентно действие.Като комбинация лекарственият продукт действа антисептично, локално обезболяващо, противосърбежно и адстрингентно.Лекарственият продукт е предназначен за локално лечение на повърхностни дерматофитози, остри и хронични екземи; хиперкератози при възрастни и деца над 7 години.Ако след 7 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да п..
3.39лв.
без ДДС:3.39лв.
Brand: Chemax Pharma Model: Йодсептадон 10% x 100 ml Химакс Фарма
Лекарственият продукт Йодсептадон® е показан като:Антисептик при ненаранена кожа;Пре-, интра- и постоперативна обработка на кожата;Антисептик при наранена кожа, включително при повърхностни рани, при изгаряния, декубитуси и язви на подбедрицата;Употребява се и за асептична обработка на ръцете, както и на вътрешните и външните отдели на урогениталната система, при катетиризация на пикочния мехур.Състав: Активно вещество: В 100 ml се съдържа активното вещество повидон-йод 10%.Помощни вещества: лимонена киселина монохидрат, динатриев хидрогенфосфат додекахидрат, пречистена вода.Начин на употреба: Винаги прилагайте ЙОДСЕПТАДОН® точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо попитайте Вашия лекар или фармацевт. Обичайното приложение е както следва:Дезинфекция на ръце. Като средство за хигиенна дезинфекция - 3 ml ЙОДСЕПТАДОН® се втриват в ръцете в продължение на 1 минута, след което се изплакват. За хирургична дезинфекция на ръцете поне 2 х 5 ml ЙОДСЕПТАДОН® се втрив..
3.99лв.
без ДДС:3.99лв.
Brand: Chemax Pharma Model: Йодсептадон 10% x 1 литър Химакс Фарма
Лекарственият продукт Йодсептадон® е показан като:Антисептик при ненаранена кожа;Пре-, интра- и постоперативна обработка на кожата;Антисептик при наранена кожа, включително при повърхностни рани, при изгаряния, декубитуси и язви на подбедрицата;Употребява се и за асептична обработка на ръцете, както и на вътрешните и външните отдели на урогениталната система, при катетиризация на пикочния мехур.Състав: Активно вещество: В 100 ml се съдържа активното вещество повидон-йод 10%.Помощни вещества: лимонена киселина монохидрат, динатриев хидрогенфосфат додекахидрат, пречистена вода.Начин на употреба: Винаги прилагайте ЙОДСЕПТАДОН® точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо попитайте Вашия лекар или фармацевт. Обичайното приложение е както следва:Дезинфекция на ръце. Като средство за хигиенна дезинфекция - 3 ml ЙОДСЕПТАДОН® се втриват в ръцете в продължение на 1 минута, след което се изплакват. За хирургична дезинфекция на ръцете поне 2 х 5 ml ЙОДСЕПТАДОН® се втриват в ..
19.29лв.
без ДДС:19.29лв.
Brand: Chemax Pharma Model: Ketozal 2% shampoo x 60 ml
Ketozal представлява шампоан за коса, който се използва за профилактика и лечение на инфекциозни състояния, причинени от гъбичката Malassezia furfur, като пърхот, себорейни дерматити и pityriasis versicolor (питириазис верзиколор, разноцветен лишей).Състав: В 100.0 g лечебен шампоан: се съдържат 2 g кетоконазол (ketoconazole).В състава са включени и следните помощни вещества: натриев лаурил-етокси сулфат, динатриев лаурет сулфосукцинат, моноетаноламид на кокосовата киселина, хидролизиран колаген, натриев едетат, натриев хлорид, багрило Е 124, аромати, пречистена вода.Начин на употреба: При pityriasis versicolor (питириазис верзиколор, разноцветен лишей) шампоанът се нанася 1 път дневно върху засегнатите участъци на кожата и след 3-5 мин се измива.Курсът на лечение е 5 дни. Профилактичен курс се провежда в началото на лятото - 1 път дневно в продължение на 3 дни.При пърхот и себореен дерматит се прилага 2 пъти седмично в продължение на 2-4 седмици. Шампоанът се нанася на влажна коса, вт..
13.49лв.
без ДДС:13.49лв.
Brand: SANDOZ Model: Acic cream x 2 g
Ацик крем е лекарствен продукт в кремообразна форма, който се използва за лечение на вирусни инфекции (виростатик). Кремът облекчава неприятната болка и досадния сърбеж при появата на херпеси с образуване на мехурчета в областта на устата (рецидивиращ херпес лабиалис).Състав: Активното вещество: ацикловир - 1 гр крем съдържа 50 мг ацикловир.Помощни вещества: макроглицеролови стеарати, диметикон, цетилов алкохол, течен парафин, бял вазелин, пропиленгликол, пречистена вода.Начин на употреба: АЦИК крем за херпес на устата трябва да се нанася с помощта на памучен тампон, който се покрива с такова количество от крема, което съответства на големината на инфектирания участък от кожата. Трябва да се внимава кремът да се нанесе не само върху участъците с видим херпес (мехурчета, оток, зачервяване), но също и върху съседните участъци от кожата. Ако кремът се нанася с ръка, ръцете трябва да бъдат добре измити преди и след приложение, за да се избегне по-нататъшна инфекция на з..
8.39лв.
без ДДС:8.39лв.
Brand: Hartmann Model: Hartmann DermaPlast Cold Sore Patch 12х17 mm х 16 pieces
Hartmann DermaPlast Cold Sore Patch е дискретен хидроколоиден пластир с хидрогел за третиране на херпеси. Абсорбира секрета и бактериите. Спира развитието на бактерията. Водонепропусклив. Прозрачен и дискретен.Начин на употреба: Пластирът е само за външна употреба и се използва върху суха и чиста кожа. Отворете внимателно външната опаковка. Извадете пластира, отлепете предпазния външен филм и залепете върху засегнатия участък. Пластирът се отстранява лесно чрез отлепване или намокряне.Производител: Hartmann..
9.99лв.
без ДДС:9.99лв.
Brand: Aura Herbals Model: Colloidal Silver 100 ppm х 500 ml
Колоидно сребро 100ppm е козметичен продукт, който съдържа в състава си  сребърни частици в размер на 100 ppm. Той има много силно антиоксидантно, противовъзпалително, противогъбично и детоксикиращо действие и оказва положителен ефект при различни кожни проблеми като рани, изгаряния, екземи и др. като допринася за по-бързото възстановяване на кожата. Продуктът почиства кожата в дълбочина и в същото време я оставя добре хидратирана. Спомага за предотвратяване на раздразненията и зачервявания и оставя кожата чиста и матирана. Благодарение на своите мощни антибактериални и противовъзпалителни свойства, колоидното сребро оказва положителен ефект при акне, спомага за премахването на излишния себум и осигурява приятно усещане за комфорт и свежест. Този продукт е предназначен само за външа употреба, а за най-добър ефект е препоръчително да се използва 2 пъти на ден - сутрин и вечер. Ефекти от приема на Колоидно сребро 100 ppm:козметичен продукт, който съдържа сребърни частици в разм..
42.99лв.
без ДДС:42.99лв.
Показва 1 до 12 от 43 (4 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.