Menu
Your Cart

Пробиотици

Защо приемането на пробиотик е полезно

В човешкия организъм съществуват различни видове бактерии. Някои от тях създават проблеми и са вредни за тялото ни, но други като пробиотика се грижат за доброто ни здравословно състояние. Все по-напредналите изследвания и проучвания на пробиотика доказват положителните му свойства върху организма. Повечето хора смятат, че приемането на пробиотик е необходимо само когато се подлагат на лечение с антибиотик. Това не е съвсем така. Пробиотикът може да се приема като допълнително, подсилващо средство за организма. Разбира се, това не означава, че трябва да превишавате препоръчителния прием на пробиотик, защото може да предизвикате обратен ефект. Приеман самостоятелно, като хранителна добавка или в комбинация с пребиотик и витамини, пробиотикът ще окаже благоприятно въздействие върху организма Ви.

Виж повече

Какво представлява пробиотикът

Пробиотикът най-просто казано е бактерия. Не се тревожете, тук не става дума за болести. В тялото ни живеят както вредни, така и полезни бактерии.

Пробиотикът е жив микроорганизъм, който оказва благоприятно въздействие върху чревната микрофлора и общото състояние на човека. Веднъж попаднал в организма, пробиотикът успява да премине през стомашните сокове, без да бъде засегнат от киселинността им. Установявайки се в чревната флора, пробиотикът образува колонии от микроорганизми, които играят ролята на “щит” за тялото ни. Предпазвайки червата от вредните патогенни бактерии, пробиотикът подпомага усвояването на хранителните вещества.

Снабдяването с пробиотик в организма е лесно постижимо чрез разнообразно хранене. В случай, че все пак имате нужда от допълнителни количества пробиотик за поддържане на добро стомашно здраве, в аптеки Прополис ще откриете разнообразни варианти.

Пробиотик 1

Защо пробиотикът е полезен за организма

Въпреки, че най-често пробиотикът се свързва с решаването на стомашни проблеми, той може да бъде много полезен за цялото тяло. Все пак, микроорганизмите съществуват и циркулират в целия организъм. Тук не можем да не споменем и значението на общото наименование на полезните бактерии. Пробиотик от гръцки означава “за живота”, което е не малка причина да се доверим на положителните му качества. И все пак, защо пробиотикът е полезен за организма?

 • Пробиотикът помага при висок холестерол;
 • Подпомага имунитета на организма;
 • Нормализира функционирането на храносмилателната система;
 • Подпомага сърдечно-съдовата система;
 • Оказва изключително благоприятно въздействие при уринарни инфекции;
 • Пробиотикът играе роля за намаляване на възпаленията в организма;
 • Оказва влияние върху здравето на устната кухина- венци и зъби;
 • Подпомага регенериращите процеси на кожата;
 • Предотвратява някои типове алергии;

Въпреки, че става дума за микроорганизми, ползите които пробиотикът носи не само на чревната флора, но и на целия организъм са огромни. Засягайки всяка част от тялото ни, пробиотикът е нужен компонент за доброто ни здравословно състояние.

Какъв пробиотик да изберем

Когато говорим за пробиотик и кой точно щам (или комбинация) да изберем, нещата със сигурност не са толкова прости.

В зависимост от нуждите на Вашия организъм, различните видове биха оказали различен ефект.

Ето защо изброяваме някои от най-проучените щамове пробиотик и тяхното действие върху организма.

Пробиотик 2
 • Bifidobacterium bifidum - изключително полезен при чревни неразположения. Оказва благоприятен ефект при запек и вагинални проблеми, както предотвратяване на диария. Подпомага имунитета на организма.
 • Lactobacillus rhamnosus - Оказва благоприятно въздействие върху епителните клетки на кожата. Подходящ при акне, раздразнения и кожни алергични реакции. Понижава нивата на холестерол в кръвта. Подпомага чернодробната функция и намалява съдържанието на мазнини в черния дроб.
 • Bifidobacterium longum - Играе важна роля при облекчаване на възпаленията в организма. Подпомага борбата с инфекциите и намалява общия холестерол. Участва в подобряването на чернодробната и бъбречна функция.
 • Lactobacillus bulgaricus - Освен, че е най-известния щам пробиотик, той е изключително полезен за нормализирането на чревната флора. Защитава храносмилателната система от вредни бактерии, и подпомага работата и функциите на червата.
 • Bifidobacterium breve - Изключително полезен щам на пробиотик, при подуване, газове и колики при бебетата. Освен това, оказва силно влияние върху кожата. Защитавайки я от вредни слънчеви лъчи, и намалявайки дехидратацията ѝ.
 • Lactobacillus acidophilus - Една от най-важните ползи от този щам на пробиотика е подпомагането на толерантността към лактоза. Участва в подобряването на естествения и придобит имунитет. Понижава нивата на холестерола и спомага образуването на витамин К.
 • Bifidobacterium lactis - Оказва много благоприятно въздействие при лактозна непоносимост. Участва в подобряване работата на храносмилателната система и перисталтиката на червата. Предотвратява образуването на газове, подуване и възпаления.
 • Lactobacillus casei - Намалява риска от “раздразнени черва”. Подпомага понижаването на холестерола, повишава имунния отговор. Играе важна роля при борбата с инфекции и възпаления в организма. Оказва положителен ефект при запек, диария и чревни неразположения.

Въпреки, че само част от Вас ще се зачетат в съдържанието на хранителната добавка, която са избрали, щамът на пробиотика има значение. Много често, пробиотикът е под формата на симбиотик. Това е комбинация между пробиотик и пребиотик, която оказва благоприятно въздействие върху организма. Най-просто казано, пробиотикът е жив микроорганизъм, а пребиотикът перфектната среда, в която той да се развива.

Как се приема пробиотик

Разнообразието от форми и видове пробиотик Ви дава свободата да изберете най-подходящия за Вас. Можете да заложите на таблетки, капсули, сашета, сироп, и дори капки. Различните производители на фармацевтични продукти, прилагат точни указания за приема на техните лекарства. Имайки предвид различния състав, условия за съхранение и форма, вложени от всеки един от тях, няма универсален начин за прием на пробиотик. Ето защо, някои от хранителните добавки се приемат преди, други по време на хранене, а трети след хранене.
Относно времето от деня, в което да приемате Вашия пробиотик, отново има различни мнения. Ние от аптеки Прополис Ви съветваме, това да се случва рано сутрин. Преди първото хранене, стомашните сокове в стомаха, все още не са “активирани”. Това означава, че киселинността в стомаха е по-малка. Съответно средата е по-благоприятна, за преминаването на пробиотика към червата.
Някои специалисти препоръчват когато приемате Вашия пробиотик по време на хранене, това да се случва с по-мазни храни.

Пробиотик 3

Защо да се доверите на аптеки Прополис за Вашия пробиотик

В аптеки Прополис ще откриете огромно разнообразие пробиотик, от гледна точка на формата и съдържанието му. Можете да изберете между таблетки, капсули, сироп, сашета, дъвчащи дражета и капки. Пробиотикът под формата на капки е изключително удачно решение за бебета и малки деца. Съдържанието на хранителните добавки включват моно пробиотик (само един), пробиотик в комбинация със пребиотик, както и комбинации от два и повече щама пробиотик. Подбрали сме и капсули пробиотик, подходящи за вегетарианци. Доверете се на аптеки Прополис, и вземете Вашия пробиотик на достъпна цена и с доказано качество. Насладете се на ползите, които носят “добрите бактерии”.

Brand: Healthy life Model: b-PROTEKT х 20 capsules
Б-Протект х 20 капсулиb-PROTEKT х 20 capsulesПолзи:Благоприятства нормалното функциониране на имунната система;Подпомага възстановяването на чревния баланс като нормализира чревната флора;Благоприятства за редовността на червата;Благоприятен ефект по време или след прием на антибиотици, диария или констипация, промяна в диетата, пътуване, стрес. b-PROTEKT® е ефективен синбиотик (пробиотик + пребиотик), съдържащ мощната NV6X® формула в комбинация с 5 щама живи пробиотични бактерии. b-PROTEKT® спомага по време или след прием на антибиотици, диария или констипация, промяна в диетата, пътуване, стрес. Подпомага за възстановяването на баланса в гастро-интестиналния тракт, нормализирайки чревната флора. b-PROTEKT® съдържа комбинация от 5 вида добре проучени бактерии, известни с полезните си ефекти за тялото на човека. Тези бактерии в комбинация със селектирани витамини в оптимални дози, имащи доказан благоприятен ефект върху имунната система, правят b-PROTEKT® силен съюзник срещу гастро-инт..
21.99лв.
без ДДС:21.99лв.
Brand: STADA Model: Profilact Hydra х 6 sachets
Профилакт Хидра х 6 сашетаProfilact Hydra х 6 sachetsПрофилакт® Хидра е хранителна добавка с вкус на горски плодове, съдържаща Lactobacillus и Bifidobacteria, фруктоолигозахариди, минерали, захар и подсладители. Във всяко саше има 25 млрд. живи млечнокисели бактерии. Продуктът е предназначен специално за хора, които имат нужда от допълнителен прием на течности, минерали и електролити. Не съдържа глутен и може да се използва и при наличие на непоносимост към лактоза.Съставки:част А - малтодекстрин, Howaru Restore® с живи млечнокисели бактерии (Lactobacillus acidophilus NCFM®, Lactobacillus paracesei Lpc-37, Bifidobacterium lactis Bi-07, Bifidobacterium lactis BI-04).част Б - безводна декстроза, натриев хлорид, трикалиев цитрат монохидрат, тринатриев цитрат дихидрат, вкуд на горски плодове, антислепващ агент (силициев диоксид), оцветител (червено цвекло), подсладител (сукралоза), фруктоолигозахариди, стабилизартор (гума гуар). Съдържание: ..
14.69лв.
без ДДС:14.69лв.
Model: Profilact Forte х 10 capsules
Профилакт Форте х 10 капсулиProfilact Forte х 10 capsulesПрофилакт Форте® е хранителна добавка, която съдържа оптимална комбинация от дрожди Saccharomyces boulardii (S. boulardii) и пробиотични бактерии за поддържане на чревния баланс. Профилакт Форте® е предназначен за подпомагане и регулиране на баланса на стомашно-чревната флора с благоприятен ефект при храносмилателни нарушения.Какво представлява чревната микрофлора?Чревната микрофлора представлява милиарди бактерии, етествено присъстващи в дебелото черво при човека. Тя е защитна бариера срещу вредните микроорганизми (в това число бактерии, вируси и гъбички), които попадат в храносмилателния тракт чрез храната, замърсени предмети или ръце, причиняват инфекции и по този начин се нарушава нормалната чревна функция. Чревната микрофлора действа в синхрон с имунната система, срещу вредните микроорганизми.За кого е предназначен Профилакт Форте® и кога се използва? Профилакт Форте® се препоръчва за възрастни и деца над 3 години. ..
11.99лв.
без ДДС:11.99лв.
Brand: Webber Naturals Model: Probiotic 10 Billion x 40 vegetable capsules
Пробиотик 10 милиарда активни пробиотици, 5 щама х 40 вегетариански капсулиProbiotic 10 Billion x 40 vegetable capsulesХранителна добавка, 40 вегетариански капсулиХроничните храносмилателни оплаквания могат да бъдат признак на дисбаланс между лошите (патогенни) и добрите (пробиотични) бактерии в стомашно-чревния тракт. Пробиотик 10 млрд. активни пробиотици на Webber Naturals е естествено решение за хроничните чревни проблеми, възпаления, алергии и гъбични инфекции.Мощно действие - 10 милиарда активни клетки.Без необходимост от охлаждане.Лактобацили – за здравето на тънките черва и  бифидобактерии- за насърчаване на здравето на дебелото черво.За поддържане на силна, балансирана и гъвкава храносмилателна и имунна система, минималната дневна препоръчителна доза пробиотици е 3-5 милиарда CFU (единици, образуващи колонии) на ден. Тази доза би била подходяща за хора, страдащи от газове, диария, запек, алергии и за всеки, който се нуждае от попълване на добрите чревни бактерии след прогр..
32.99лв.
без ДДС:32.99лв.
Brand: Webber Naturals Model: Probiotic IBS Support 7 Billion x 30 vegetable capsules
Пробиотик IBS Support (7 милиарда активни пробиотици) х 30 вегетариански капсулиProbiotic IBS Support 7 Billion x 30 vegetable capsulesХранителна добавка, 30 вегетариански капсулиПробиотик IBS Support на Webber Naturals е уникална формула с много щамове, клинично доказана, препоръчва се за облекчаване симптомоте на синдрома на раздразнените черва (IBS). Всяка вегетарианска капсула осигурява 7 милиарда активни клетки, съставени от патентовани щамове лактобацилус, бацили и ентерококи, за възстановяване и поддържане на чревната микрофлора и подпомагане на стомашно-чревното здраве.Уникална формула с много щамове, която работи синергично, за да намали симптомите на Синдром на раздразнените черва (IBS);Съдържа два лактобацили за намаляване на риска от диария, свързана с антибиотици, при деца на 12 и повече години;Предоставя бацилови и ентерококови щамове за облекчаване на диарията при хора с IBS.Поддържа микрофлората на стомашно-чревния тракт.Синдромът на раздразнените черва (IBS) е най-чест..
41.69лв.
без ДДС:41.69лв.
Brand: Webber Naturals Model: Probiotic 30 Billion x 30 vegetable capsules
Пробиотик (30 млрд. активни пробиотици, 8 щама) х 30 вегетариански капсулиProbiotic 30 Billion, 8 Probiotic Strains x 30 vegetable capsulesХранителна добавка, 30 вегетариански капсулиПробиотик 30 млрд. активни пробиотици, 8 пробиотични щама е естествен продукт допринасящ за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт.Основни ползи:Поддържа здравословното състояние на чревната микрофлора.Спомага за усвояване на полезните вещества от храната.Благоприятства за нормалното състояние на стомашно-чревния тракт при лечение с антибиотици и намалява риска от диария.Подпомага нормализирането на изхождането при запек, намалява подуването на корема, усещането за тежест и прекомерното образуване на газове.Намалява симптомите при синдром на раздразненото дебело черво.Всяка една вегетарианска капсула от продукта на Webber Naturals съдържа 30 милиарда активни пробиотици от следните специално култивирани пробиотични щамове Lactobacillus Casei, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium longum, L..
41.79лв.
без ДДС:41.79лв.
Brand: Webber Naturals Model: Probiotic 5 Billion x 60 vegetable capsules
Пробиотик (5 милиарда активни пробиотици, 5 щама) х 60 вегетариански капсулиProbiotic 5 Billion x 60 vegetable capsulesХранителна добавка, 60 вегетариански капсулиПробиотик 5 млрд. активни пробиотици на Webber Naturals съдържа 3 лактобацилни щама за грижа за тънките черва и 2 щама bifidobacteria за лечение на дебелото черво. Този пробиотик поддържа имунитета и здравословното храносмилане, чрез изграждане на здрава микрофлора в храносмилателния тракт. Съдържа 5 милиарда активни пробиотици за поддържане на здрава чревна микрофлора, подпомага храносмилането и намалява риска от инфекции. Не е необходимо охлаждане.Здравата чревна микрофлора са от решаващо значение за поддържането на правилното храносмилане и стимулиране на имунната система. Пробиотикът на Webber Naturals е фокусиран към поддържането на имунитета и здравословно храносмилане. Той съдържа 3 щама лактобацили с грижа за тънките черва и 2 вида Bifidobacteria за здравето за дебелото черво.Поддържането на здрава чревна микрофлора м..
33.99лв.
без ДДС:33.99лв.
Brand: Webber Naturals Model: Women's health Probiotic with cranberry x 45 vegetable capsules
Пробиотик за жени (5 милиарда активни пробиотици) с червена боровинка 200 mg х 45 вегетариански капсулиWomen's health Probiotic with cranberry 5 billion x 45 vegetable capsulesХранителна добавка, 45 вегетариански капсулиWomen’s Health Probiotic на Webber Naturals e специално създаден да възстанови и поддържа интимното женско здраве. Допринася за здравословното състояние на влагалищната микрофлора, нивото на Ph на вагиналната среда и нормалното функциониране на пикочо-половия тракт.Основни ползи:Спомага за възстановяване на баланса във вагиналната микрофлора.Допринася за намаляване риска от вагинални инфекции и инфекции на пикочните пътища.Оказва благоприятно влияние върху упоритите урогенитални инфекции.  Women’s Health Probiotic е първокласен пробиотик съдържащ 4 щама от вида Lactobacillus:Lactobacillus fermentum – спомага за възстановяването на вагиналната флора нарушена при приема на антибиотици. Lactobacillus acidophilus – допринася за по-бързото възстановяването при ваги..
32.99лв.
без ДДС:32.99лв.
Brand: Webber Naturals Model: Probiotic Probiotique 50 billion x 30 vegetable capsules
Пробиотик (50 милиарда активни пробиотици, 10 щама) х 30 вегетариански капсулиProbiotic Probiotique 50 billion x 30 vegetable capsulesХранителна добавка, 30 вегетариански капсулиПробиотик 50 милиарда активни пробиотици на канадската компания Webber Naturals съдържа 10 специално култивирани пробиотични щама за здравето на червата: 5 щама лактобацили за грижа за тънките черва и 5 щама бифидобактерии за грижа за дебелото черво.Основни ползи:Спомага за намаляването на подуването и болките в корема, усещането за тежест и прекомерното образуване на газове.Допринася за здравословната чревна флора.Оказва положително влияние за нормалното състояние на стомашно-чревния тракт при лечение с антибиотици и намалява риска от диария.Влияе благоприятно при хора със стомашно-чревни проблеми, като непоносимост към лактоза.Поддържа нормалната имунна функция. Средностатистическият човек има над 500 различни вида бактерии, живеещи в червата му и докато някои от тези бактерии са полезни, други могат да ..
95.99лв.
без ДДС:95.99лв.
Brand: Webber Naturals Model: Probiotic 80 billion x 20 vegetable capsules
Пробиотик (80 милиарда активни пробиотици) х 20 вегетариански капсулиProbiotic 80 billion x 20 vegetable capsulesХранителна добавка, 20 вегетариански капсулиПробиотик 80 милиарда активни пробиотици на Webber Naturals е високоефективна формула в подкрепа на стомашно-чревния тракт. Този висококачествен продукт съдържа осем специално култивирани пробиотични щама, включително лактобацили, бифидобактерии и педиококи, за подпомагане на нормалната чревна флора и храносмилане. Пробиотикът е чудесно решение при пътуване, тъй като не е необходимо да се съхранява в хладилник. Основни ползи: Спомага за намаляването на подуването и болките в корема, усещането за тежест и прекомерното образуване на газове.Допринася за здравословната чревна флора.Оказва положително влияние за нормалното състояние на стомашно-чревния тракт при лечение с антибиотици и намалява риска от диария.Влияе благоприятно при хора със стомашно-чревни проблеми, като непоносимост към лактоза.Поддържа нормалната имунн..
74.29лв.
без ДДС:74.29лв.
Brand: WALMARK Model: Biopron ProEnzymes х 10 capsules
Biopron ProEnzymes х 10 растителни капсули Biopron ProEnzymes х 10 capsules Оригинална пробиотична формула, която засилва присъствието на продуктите Biopron® в областта на здравето на храносмилателната система. Уникалната формула комбинира храносмилателни ензими с 9 мощни пробиотични щама и билкови екстракти, подкрепящи храносмилането. Така Биопрон ПроЕнзими допринася за стомашен комфорт и поддържане на нормалното храносмилане – без излишни газове. Комбинацията от пробиотици и пребиотици (синбиотик) спомага ефективно за поддържане на баланса на чревната микробиота. Пробиотиците представляват живи микроорганизми, които приемани в адекватни количества, допринасят за доброто здраве на човека (FAO/WHO, 2002). Пробиотиците подпомагат растежа и активността на здравословни микроби в червата.Храносмилателните ензими могат да бъдат разделени на три основни типа:Aмилаза, която разграждат въглехидрати, протеаза и пептидаза – разгражда протеини и липаза, която разгражда мазнини. Недостигът н..
15.69лв.
без ДДС:15.69лв.
Brand: Now Model: Probiotic-10™ (10 Probiotic Strains) х 50 vegetable capsules
Пробиотик-10™ (10 пробиотични щама) х 50 веган капсулиProbiotic-10™ (10 Probiotic Strains) х 50 vegetable capsulesМощната формула Probiotic 10 - 25 е комбинация от широк спектър пробиотици. Тя е създадена, за да осигури балансиран и потентен спектър от здравословни бактерии, съществуващи в чревния тракт. Редовната употреба на продукта подпомага здравословната чревна флора, както и пълното усвояване/разграждане на храната. Формулата съдържа фруктоолигозахариди, които подсилват размножаването на бактериите ацидуфилус и бифидус.Съставки: (за 1 капс.) Комбинация от 10 щама пробиотични култури - 25 билиона CFU. Lactobacillus acidophilus (La-14) Bifidobacterium lactis (Bi-04) Lactobacillus plantarum (Lp-115) Lactobacillus casei (Lc-11) Lactobacillus rhamnosus (Lr-32) Lactobacillus paracasei (Lpc-37) Bifidobacterium breve (Bb-03) Streptococcus thermophilus (St-21) Lactobacillus salivarius (Ls-33), Bifidobacterium Longum (Bi-05) Други съставки: Целулоза на прах,..
79.99лв.
без ДДС:79.99лв.
Показва 1 до 12 от 70 (6 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.