Menu
Your Cart

Пробиотици

Защо приемането на пробиотик е полезно

В човешкия организъм съществуват различни видове бактерии. Някои от тях създават проблеми и са вредни за тялото ни, но други като пробиотика се грижат за доброто ни здравословно състояние. Все по-напредналите изследвания и проучвания на пробиотика доказват положителните му свойства върху организма. Повечето хора смятат, че приемането на пробиотик е необходимо само когато се подлагат на лечение с антибиотик. Това не е съвсем така. Пробиотикът може да се приема като допълнително, подсилващо средство за организма. Разбира се, това не означава, че трябва да превишавате препоръчителния прием на пробиотик, защото може да предизвикате обратен ефект. Приеман самостоятелно, като хранителна добавка или в комбинация с пребиотик и витамини, пробиотикът ще окаже благоприятно въздействие върху организма Ви.

Виж повече

Какво представлява пробиотикът

Пробиотикът най-просто казано е бактерия. Не се тревожете, тук не става дума за болести. В тялото ни живеят както вредни, така и полезни бактерии.

Пробиотикът е жив микроорганизъм, който оказва благоприятно въздействие върху чревната микрофлора и общото състояние на човека. Веднъж попаднал в организма, пробиотикът успява да премине през стомашните сокове, без да бъде засегнат от киселинността им. Установявайки се в чревната флора, пробиотикът образува колонии от микроорганизми, които играят ролята на “щит” за тялото ни. Предпазвайки червата от вредните патогенни бактерии, пробиотикът подпомага усвояването на хранителните вещества.

Снабдяването с пробиотик в организма е лесно постижимо чрез разнообразно хранене. В случай, че все пак имате нужда от допълнителни количества пробиотик за поддържане на добро стомашно здраве, в аптеки Прополис ще откриете разнообразни варианти.

Пробиотик 1

Защо пробиотикът е полезен за организма

Въпреки, че най-често пробиотикът се свързва с решаването на стомашни проблеми, той може да бъде много полезен за цялото тяло. Все пак, микроорганизмите съществуват и циркулират в целия организъм. Тук не можем да не споменем и значението на общото наименование на полезните бактерии. Пробиотик от гръцки означава “за живота”, което е не малка причина да се доверим на положителните му качества. И все пак, защо пробиотикът е полезен за организма?

 • Пробиотикът помага при висок холестерол;
 • Подпомага имунитета на организма;
 • Нормализира функционирането на храносмилателната система;
 • Подпомага сърдечно-съдовата система;
 • Оказва изключително благоприятно въздействие при уринарни инфекции;
 • Пробиотикът играе роля за намаляване на възпаленията в организма;
 • Оказва влияние върху здравето на устната кухина- венци и зъби;
 • Подпомага регенериращите процеси на кожата;
 • Предотвратява някои типове алергии;

Въпреки, че става дума за микроорганизми, ползите които пробиотикът носи не само на чревната флора, но и на целия организъм са огромни. Засягайки всяка част от тялото ни, пробиотикът е нужен компонент за доброто ни здравословно състояние.

Какъв пробиотик да изберем

Когато говорим за пробиотик и кой точно щам (или комбинация) да изберем, нещата със сигурност не са толкова прости.

В зависимост от нуждите на Вашия организъм, различните видове биха оказали различен ефект.

Ето защо изброяваме някои от най-проучените щамове пробиотик и тяхното действие върху организма.

Пробиотик 2
 • Bifidobacterium bifidum - изключително полезен при чревни неразположения. Оказва благоприятен ефект при запек и вагинални проблеми, както предотвратяване на диария. Подпомага имунитета на организма.
 • Lactobacillus rhamnosus - Оказва благоприятно въздействие върху епителните клетки на кожата. Подходящ при акне, раздразнения и кожни алергични реакции. Понижава нивата на холестерол в кръвта. Подпомага чернодробната функция и намалява съдържанието на мазнини в черния дроб.
 • Bifidobacterium longum - Играе важна роля при облекчаване на възпаленията в организма. Подпомага борбата с инфекциите и намалява общия холестерол. Участва в подобряването на чернодробната и бъбречна функция.
 • Lactobacillus bulgaricus - Освен, че е най-известния щам пробиотик, той е изключително полезен за нормализирането на чревната флора. Защитава храносмилателната система от вредни бактерии, и подпомага работата и функциите на червата.
 • Bifidobacterium breve - Изключително полезен щам на пробиотик, при подуване, газове и колики при бебетата. Освен това, оказва силно влияние върху кожата. Защитавайки я от вредни слънчеви лъчи, и намалявайки дехидратацията ѝ.
 • Lactobacillus acidophilus - Една от най-важните ползи от този щам на пробиотика е подпомагането на толерантността към лактоза. Участва в подобряването на естествения и придобит имунитет. Понижава нивата на холестерола и спомага образуването на витамин К.
 • Bifidobacterium lactis - Оказва много благоприятно въздействие при лактозна непоносимост. Участва в подобряване работата на храносмилателната система и перисталтиката на червата. Предотвратява образуването на газове, подуване и възпаления.
 • Lactobacillus casei - Намалява риска от “раздразнени черва”. Подпомага понижаването на холестерола, повишава имунния отговор. Играе важна роля при борбата с инфекции и възпаления в организма. Оказва положителен ефект при запек, диария и чревни неразположения.

Въпреки, че само част от Вас ще се зачетат в съдържанието на хранителната добавка, която са избрали, щамът на пробиотика има значение. Много често, пробиотикът е под формата на симбиотик. Това е комбинация между пробиотик и пребиотик, която оказва благоприятно въздействие върху организма. Най-просто казано, пробиотикът е жив микроорганизъм, а пребиотикът перфектната среда, в която той да се развива.

Как се приема пробиотик

Разнообразието от форми и видове пробиотик Ви дава свободата да изберете най-подходящия за Вас. Можете да заложите на таблетки, капсули, сашета, сироп, и дори капки. Различните производители на фармацевтични продукти, прилагат точни указания за приема на техните лекарства. Имайки предвид различния състав, условия за съхранение и форма, вложени от всеки един от тях, няма универсален начин за прием на пробиотик. Ето защо, някои от хранителните добавки се приемат преди, други по време на хранене, а трети след хранене.
Относно времето от деня, в което да приемате Вашия пробиотик, отново има различни мнения. Ние от аптеки Прополис Ви съветваме, това да се случва рано сутрин. Преди първото хранене, стомашните сокове в стомаха, все още не са “активирани”. Това означава, че киселинността в стомаха е по-малка. Съответно средата е по-благоприятна, за преминаването на пробиотика към червата.
Някои специалисти препоръчват когато приемате Вашия пробиотик по време на хранене, това да се случва с по-мазни храни.

Пробиотик 3

Защо да се доверите на аптеки Прополис за Вашия пробиотик

В аптеки Прополис ще откриете огромно разнообразие пробиотик, от гледна точка на формата и съдържанието му. Можете да изберете между таблетки, капсули, сироп, сашета, дъвчащи дражета и капки. Пробиотикът под формата на капки е изключително удачно решение за бебета и малки деца. Съдържанието на хранителните добавки включват моно пробиотик (само един), пробиотик в комбинация със пребиотик, както и комбинации от два и повече щама пробиотик. Подбрали сме и капсули пробиотик, подходящи за вегетарианци. Доверете се на аптеки Прополис, и вземете Вашия пробиотик на достъпна цена и с доказано качество. Насладете се на ползите, които носят “добрите бактерии”.

Brand: Doppel Herz Model: Doppel Herz aktiv Probiotic for kids х 60 gummy bears
Допелхерц актив Пробиотик за деца х 60 желирани мечетаDoppel Herz aktiv Probiotic for kids х 60 gummy bearsХранителна добавка, 60 желирани мечета2 желирани мечета oт Допелхерц® актив Пробиотик Желирани мечета за Деца съдържат два милиарда тиндализирани бактерии - 1 милиард млечнокисели бактерии и 1 милиард бифидобактерии от щамовете Lactobacillus rhamnosus и Bifidobacterium infantis. В допълнение, вкусните мечета съдържат витамин В6, ниацин и пантотенова киселина, които имат различни полезни функции в организма. Според проучване от месец ноември 2020 година, Lactobacillus rhamnosus има благоприятен ефект по отношение възпрепятстване развитието на затлъстяване при хранене с диета с високо съдържание на мазнини. В съвременния свят, в който затлъстяването сред децата е сериозен проблем, това е изключително важна полза. Bifidobacterium infantis е изолиран за първи път от червата на деца и е доказано, че има ключово значение за тях. Проучване от 2005 г. , в което се използва комбинация от н..
20.49лв.
без ДДС:20.49лв.
Brand: EWOPHARMA Model: BioGaia x 30 probiotic vegetable tablets
БиоГайа х 30 пробиотични веган капсулиBioGaia x 30 probiotic vegetable tabletsBioGaia Protectis капсули представлява хранителна добавка, която съдържа патентован млечно-кисел бактерий Lactobacillus reuteri Protectis® (L. reuteri DSM 17938) подпомагащ полезните бактерии да съхранят своя естествен баланс в червата. Понеже L. reuteri Protectis естествено колонизира човешкия стомашно-чревен тракт, той се е адаптирал добре да преживява и взаимодейства в човешкия организъм. L. reuteri Protectis е добре изследван в повече от 150 клинични проучвания и е с доказана ефективност и безопасност при деца и възрастни. Съставки: малтодекстрин, капсула (хидроксипропил метилцелулоза). L. reuteri DSM 17938, анти-слепващ агент (магнезиев стеарат).Забележка: Да не се надвишава указаната препоръчителна дневна доза. Продуктът представлява хранителна добавка. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.Начин на употреба: По 1-2 веган капсули дневно. Препоръчва се да се прилага редовно за добр..
30.59лв.
без ДДС:30.59лв.
Brand: Nature's Way Model: Fortify™ Dual Action Probiotic + enzymes х 30 vegan capsules
Фортифай™ Dual Action Пробиотик 20 млрд.активни пробиотици + ензими х 30 веган капсулиFortify™ Dual Action Probiotic 20 billion live probiotics + enzymes х 30 vegan capsulesХранителна добавка, 30 веган капсули със забавено освобождаванеТази формула съчетава храносмилателните ензими, които спомагат за здравословното храносмилане на мазнините, въглехидратите и протеините, в комбинация от пробиотици за подкрепа и облекчаване при подуване на корема, газове, запек. Ензимите действат като освобождават хранителните вещества от храната и подпомагат абсорбцията им от храносмилателния тракт. Тази формула съдържа 20 млрд. жизнеспособни бактерии (лактобацили и бифидобактерии) и патентована смес от храносмилателни ензими (Фитаза, протеаза, ацид протеаза, амилаза, бромелаин, лактаза, бактериална протеаза, липаза), за да осигури пълна подкрепа за оптимално и здравословно храносмилане.Съставки:                              &nbs..
78.09лв.
без ДДС:78.09лв.
Brand: Nature's Way Model: Фортифай™ Daily Prebiotic Fiber х 145 g
Фортифай™ Пребиотични фибри (пудра) с вкус на лимон и малина х 145 gФортифай™ Daily Prebiotic Fiber Raspberry Lemon flavored (powder) х 145 gХранителна добавка, 145 gFortifyTM Daily Prebiotic Fiber на Nature’s Way e комбинация от пребиотични фибри в подкрепа на чревната флора, баланса на кръвната захар и нормализирането на апетита.Основни ползи:Допринася за нормалното храносмилане и улеснява абсорбцията на полезните вещества.Спомага за предотвратяване на запек и диария.Съдейства за намаляване на прекомерното образуване на газове, подуване и тежест в корема.Насърчава растежа на полезните бактерии в дебелото черво.Стимулира усещането за ситост и намалява апетита.Подпомага нормализирането на нивата на глюкозата в кръвта.FortifyTM Daily Prebiotic Fiber съдържа високоефективна комбинация от пребиотични фибри - патентована смес фибри от гума гуар (Sunfiber®) и фибри от цикория.Патентованата смес фибри Sunfiber® работи на няколко нива. Нормализира изхождането при запек и диария. За разлика от..
65.69лв.
без ДДС:65.69лв.
Brand: Nature's Way Model: Primadophilus Children Powder х 141.75 g
Пробиотик за деца Примадофилус Чилдрен пудра (3 млрд. активни пробиотици, 7 щама) х 141.75 gPrimadophilus Children Powder х 141.75 gХранителна добавка, 141.75 gПробиотична пудра, подходяща за деца над 2 години. Има изключителни предимства в сравнение с много от стандартните пробиотици. Една дневна доза съдържа 3 милиарда жизнеспособни полезни бактерии (CFUs) в комбинация с патентована пребиотична смес Nutriflora® scFOS®, източник на водоразтворими фибри, които бързо се усвояват като хранителна среда от пробиотиците. Лесно може да се добавя към храни и напитки и се приема само веднъж дневно!Грижи се за нормалното състояние на чревната микрофлора.Подпомага баланса между „добри” и „лоши” бактерии по време на и след лечение с антибиотици.Възпрепятства развитието на патогенни бактерии в червата.Допринася за защитата срещу стомашно-чревни инфекции.Подпомага нормалното функциониране на имунната система .Примадофилус чилдрен пудра е подкрепен с тристепенната гаранция за качество – True Guarant..
54.49лв.
без ДДС:54.49лв.
Power of nature Пробиозен Плюс с Мастиха от Хиос х 15 капсули
-15 %
Brand: Power of Nature Model: Power of nature Probiozen Plus with Mastic Chios х 15 capsules
Power of nature Пробиозен Плюс с Мастиха от Хиос х 15 капсулиPower of nature Probiozen Plus with Mastic Chios х 15 capsulesProbiozen plus Chios Mastic комбинира 10 пробиотични щама с мастика от Хиос, глутамин и цинк. Мастихата от Хиос е естествена ароматна смола от мастиковото дърво и е широко известна със своите полезни свойства.Съставки: (в 1капс.) %ХРС*Капсулиран прах от мастика от Хиос 250mg -Смола от мастиха от Хиос 125mg -L-глутамин 50mg -Смес от пробиотични щамове 40mg (2x109 C.F.U.*) -Цинк с L-карнозин   23mg -От които цинк     5mg 50% *C.F.U.: Колониообразуваща единица*ХРС: Хранителна референта стойностНе съдържа: глутен, лактоза, консервант..
35.44лв. 41.69лв.
без ДДС:35.44лв.
Power of nature Пробиозен х 15 таблетки
-15 %
Brand: Power of Nature Model: Power of nature Probiozen х 15 таблетки
Power of nature Пробиозен х 15 таблеткиPower of nature Probiozen х 15 таблеткиХранителна добавка за баланса на чревната флора. Probiozen е уникална комбинация с висока концентрация на специфични пробиотици (смес от млечнокисели бактерии) заедно с пребиотици (инулин и олигофруктоза) и екстракт от риган. Една таблетка на ден е достатъчна, което ни дава 3 милиарда живи и активни пробиотици.Съставки: (в 1табл.)Пробиотици - смес от млечнокисели бактерии 3x109 C.F.U.*(Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus & Bifidobacterium bifidus)Пребиотици (инулин и олигофруктоза) 436mgЕкстракт от риган 55mg*C.F.U.: Колониообразуваща единицаНе съдържа: глутен, лактоза, консерванти, изкуствени оцветители.Съдържание: Инулин, сорбитол, олигофруктоза, микрокристална целулоза, глюкоза/фруктоза/захароза, магнезиев стеарат от растителен произход, пробиотиц..
40.20лв. 47.29лв.
без ДДС:40.20лв.
Brand: JAMIESON Model: Probiotic 1 billion active cells х 25 vegetarian capsules
Пробиотик 1 милиард активни пробиотици х 25 вегетариански капсулиProbiotic 1 billion active cells х 25 vegetarian capsulesХранителна добавка, 25 вегетариански капсулиПодпомага храносмилането и има благоприятно действие върху имунитета и стомашно-чревния тракт. Пробиотиците са полезни бактерии, които повлияват благоприятно на стомашно-чревния тракт. Препоръчва се приемането на пробиотици при употреба на антибиотици, които освен вредните, унищожават и голяма част от „добрите“ и важни за организма бактерии. В нормално състояние в стомашно-чревния тракт на човека живеят в големи количества колонии от полезни бактерии. Състав:                                                             ..
20.39лв.
без ДДС:20.39лв.
Brand: JAMIESON Model: Probiotic for kids х 60 cherry flavored chewable tablets
Пробиотик за деца с вкус на череша х 60 дъвчащи таблеткиProbiotic for kids х 60 cherry flavored chewable tabletsХранителна добавка, 60 дъвчащи таблеткиПодпомага храносмилането и има благоприятно действие върху имунитета и стомашно-чревния тракт при деца. Пробиотиците са полезни бактерии, които повлияват благоприятно на стомашно-чревния тракт. Препоръчва се приемането на пробиотици при употреба на антибиотици, които освен вредните, унищожават и голяма част от „добрите“ и важни за организма бактерии. В нормално състояние в стомашно-чревния тракт на човека живеят в големи количества колонии от полезни бактерии. Състав:                                                                                                          &..
47.69лв.
без ДДС:47.69лв.
Brand: JAMIESON Model: Probiotic (10 billion active cells, 14 unique strains) х 60 caps
Пробиотик (10 милиарда активни пробиотици, 14 щама) х 60 вегетариански капсулиProbiotic (10 billion active cells, 14 unique strains) х 60 vegetarian capsulesХранителна добавка, 60 вегетариански капсулиПробиотик 10 на Jamieson е естествено решение за цялото семейство в стремежа към здравословен начин на живот, грижейки се за подсилване на имунната система, здравия чревен тракт, правилното смилане на храната, непрекъснатото възстановяване на лигавицата на червата. Подходящ за всички над 3-годишна възраст. При малки деца капсулата може да се отвори и съдържанието може да се смеси с меки храни като кисело мляко или пюре.Състав:                                                              &n..
47.79лв.
без ДДС:47.79лв.
Brand: Healthy life Model: b-PROTEKT х 20 capsules
Б-Протект х 20 капсулиb-PROTEKT х 20 capsulesПолзи:Благоприятства нормалното функциониране на имунната система;Подпомага възстановяването на чревния баланс като нормализира чревната флора;Благоприятства за редовността на червата;Благоприятен ефект по време или след прием на антибиотици, диария или констипация, промяна в диетата, пътуване, стрес.b-PROTEKT® е ефективен синбиотик (пробиотик + пребиотик), съдържащ мощната NV6X® формула в комбинация с 5 щама живи пробиотични бактерии. b-PROTEKT® спомага по време или след прием на антибиотици, диария или констипация, промяна в диетата, пътуване, стрес. Подпомага за възстановяването на баланса в гастро-интестиналния тракт, нормализирайки чревната флора. b-PROTEKT® съдържа комбинация от 5 вида добре проучени бактерии, известни с полезните си ефекти за тялото на човека. Тези бактерии в комбинация със селектирани витамини в оптимални дози, имащи доказан благоприятен ефект върху имунната система, правят b-PROTEKT® силен съюзник срещу гастро-интес..
21.99лв.
без ДДС:21.99лв.
Brand: STADA Model: Profilact Hydra х 6 sachets
Профилакт Хидра х 6 сашетаProfilact Hydra х 6 sachetsПрофилакт® Хидра е хранителна добавка с вкус на горски плодове, съдържаща Lactobacillus и Bifidobacteria, фруктоолигозахариди, минерали, захар и подсладители. Във всяко саше има 25 млрд. живи млечнокисели бактерии. Продуктът е предназначен специално за хора, които имат нужда от допълнителен прием на течности, минерали и електролити. Не съдържа глутен и може да се използва и при наличие на непоносимост към лактоза. Съставки:част А - малтодекстрин, Howaru Restore® с живи млечнокисели бактерии (Lactobacillus acidophilus NCFM®, Lactobacillus paracesei Lpc-37, Bifidobacterium lactis Bi-07, Bifidobacterium lactis BI-04).част Б - безводна декстроза, натриев хлорид, трикалиев цитрат монохидрат, тринатриев цитрат дихидрат, вкуд на горски плодове, антислепващ агент (силициев диоксид), оцветител (червено цвекло), подсладител (сукралоза), фруктоолигозахариди, стабилизартор (гума гуар). Съдържание: ..
14.69лв.
без ДДС:14.69лв.
Показва 1 до 12 от 82 (7 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.