Menu
Your Cart

Пробиотици

Защо приемането на пробиотик е полезно

В човешкия организъм съществуват различни видове бактерии. Някои от тях създават проблеми и са вредни за тялото ни, но други като пробиотика се грижат за доброто ни здравословно състояние. Все по-напредналите изследвания и проучвания на пробиотика доказват положителните му свойства върху организма. Повечето хора смятат, че приемането на пробиотик е необходимо само когато се подлагат на лечение с антибиотик. Това не е съвсем така. Пробиотикът може да се приема като допълнително, подсилващо средство за организма. Разбира се, това не означава, че трябва да превишавате препоръчителния прием на пробиотик, защото може да предизвикате обратен ефект. Приеман самостоятелно, като хранителна добавка или в комбинация с пребиотик и витамини, пробиотикът ще окаже благоприятно въздействие върху организма Ви.

Виж повече

Какво представлява пробиотикът

Пробиотикът най-просто казано е бактерия. Не се тревожете, тук не става дума за болести. В тялото ни живеят както вредни, така и полезни бактерии.

Пробиотикът е жив микроорганизъм, който оказва благоприятно въздействие върху чревната микрофлора и общото състояние на човека. Веднъж попаднал в организма, пробиотикът успява да премине през стомашните сокове, без да бъде засегнат от киселинността им. Установявайки се в чревната флора, пробиотикът образува колонии от микроорганизми, които играят ролята на “щит” за тялото ни. Предпазвайки червата от вредните патогенни бактерии, пробиотикът подпомага усвояването на хранителните вещества.

Снабдяването с пробиотик в организма е лесно постижимо чрез разнообразно хранене. В случай, че все пак имате нужда от допълнителни количества пробиотик за поддържане на добро стомашно здраве, в аптеки Прополис ще откриете разнообразни варианти.

Пробиотик 1

Защо пробиотикът е полезен за организма

Въпреки, че най-често пробиотикът се свързва с решаването на стомашни проблеми, той може да бъде много полезен за цялото тяло. Все пак, микроорганизмите съществуват и циркулират в целия организъм. Тук не можем да не споменем и значението на общото наименование на полезните бактерии. Пробиотик от гръцки означава “за живота”, което е не малка причина да се доверим на положителните му качества. И все пак, защо пробиотикът е полезен за организма?

 • Пробиотикът помага при висок холестерол;
 • Подпомага имунитета на организма;
 • Нормализира функционирането на храносмилателната система;
 • Подпомага сърдечно-съдовата система;
 • Оказва изключително благоприятно въздействие при уринарни инфекции;
 • Пробиотикът играе роля за намаляване на възпаленията в организма;
 • Оказва влияние върху здравето на устната кухина- венци и зъби;
 • Подпомага регенериращите процеси на кожата;
 • Предотвратява някои типове алергии;

Въпреки, че става дума за микроорганизми, ползите които пробиотикът носи не само на чревната флора, но и на целия организъм са огромни. Засягайки всяка част от тялото ни, пробиотикът е нужен компонент за доброто ни здравословно състояние.

Какъв пробиотик да изберем

Когато говорим за пробиотик и кой точно щам (или комбинация) да изберем, нещата със сигурност не са толкова прости.

В зависимост от нуждите на Вашия организъм, различните видове биха оказали различен ефект.

Ето защо изброяваме някои от най-проучените щамове пробиотик и тяхното действие върху организма.

Пробиотик 2
 • Bifidobacterium bifidum - изключително полезен при чревни неразположения. Оказва благоприятен ефект при запек и вагинални проблеми, както предотвратяване на диария. Подпомага имунитета на организма.
 • Lactobacillus rhamnosus - Оказва благоприятно въздействие върху епителните клетки на кожата. Подходящ при акне, раздразнения и кожни алергични реакции. Понижава нивата на холестерол в кръвта. Подпомага чернодробната функция и намалява съдържанието на мазнини в черния дроб.
 • Bifidobacterium longum - Играе важна роля при облекчаване на възпаленията в организма. Подпомага борбата с инфекциите и намалява общия холестерол. Участва в подобряването на чернодробната и бъбречна функция.
 • Lactobacillus bulgaricus - Освен, че е най-известния щам пробиотик, той е изключително полезен за нормализирането на чревната флора. Защитава храносмилателната система от вредни бактерии, и подпомага работата и функциите на червата.
 • Bifidobacterium breve - Изключително полезен щам на пробиотик, при подуване, газове и колики при бебетата. Освен това, оказва силно влияние върху кожата. Защитавайки я от вредни слънчеви лъчи, и намалявайки дехидратацията ѝ.
 • Lactobacillus acidophilus - Една от най-важните ползи от този щам на пробиотика е подпомагането на толерантността към лактоза. Участва в подобряването на естествения и придобит имунитет. Понижава нивата на холестерола и спомага образуването на витамин К.
 • Bifidobacterium lactis - Оказва много благоприятно въздействие при лактозна непоносимост. Участва в подобряване работата на храносмилателната система и перисталтиката на червата. Предотвратява образуването на газове, подуване и възпаления.
 • Lactobacillus casei - Намалява риска от “раздразнени черва”. Подпомага понижаването на холестерола, повишава имунния отговор. Играе важна роля при борбата с инфекции и възпаления в организма. Оказва положителен ефект при запек, диария и чревни неразположения.

Въпреки, че само част от Вас ще се зачетат в съдържанието на хранителната добавка, която са избрали, щамът на пробиотика има значение. Много често, пробиотикът е под формата на симбиотик. Това е комбинация между пробиотик и пребиотик, която оказва благоприятно въздействие върху организма. Най-просто казано, пробиотикът е жив микроорганизъм, а пребиотикът перфектната среда, в която той да се развива.

Как се приема пробиотик

Разнообразието от форми и видове пробиотик Ви дава свободата да изберете най-подходящия за Вас. Можете да заложите на таблетки, капсули, сашета, сироп, и дори капки. Различните производители на фармацевтични продукти, прилагат точни указания за приема на техните лекарства. Имайки предвид различния състав, условия за съхранение и форма, вложени от всеки един от тях, няма универсален начин за прием на пробиотик. Ето защо, някои от хранителните добавки се приемат преди, други по време на хранене, а трети след хранене.
Относно времето от деня, в което да приемате Вашия пробиотик, отново има различни мнения. Ние от аптеки Прополис Ви съветваме, това да се случва рано сутрин. Преди първото хранене, стомашните сокове в стомаха, все още не са “активирани”. Това означава, че киселинността в стомаха е по-малка. Съответно средата е по-благоприятна, за преминаването на пробиотика към червата.
Някои специалисти препоръчват когато приемате Вашия пробиотик по време на хранене, това да се случва с по-мазни храни.

Пробиотик 3

Защо да се доверите на аптеки Прополис за Вашия пробиотик

В аптеки Прополис ще откриете огромно разнообразие пробиотик, от гледна точка на формата и съдържанието му. Можете да изберете между таблетки, капсули, сироп, сашета, дъвчащи дражета и капки. Пробиотикът под формата на капки е изключително удачно решение за бебета и малки деца. Съдържанието на хранителните добавки включват моно пробиотик (само един), пробиотик в комбинация със пребиотик, както и комбинации от два и повече щама пробиотик. Подбрали сме и капсули пробиотик, подходящи за вегетарианци. Доверете се на аптеки Прополис, и вземете Вашия пробиотик на достъпна цена и с доказано качество. Насладете се на ползите, които носят “добрите бактерии”.

Brand: FORTEX Model: Probien Direct х 20 sachets
Пробиен директ х 20 ородисперсни сашетаProbien Direct х 20 sachetsХранителна добавка, 20 ородисперсни сашетаПробиен Директ е оптимална комбинация от пробиотици и пребиотик в иновативна форма за прием – ородисперсни сашета за директен прием, което осигурява удобство и максимално усвояване на активните съставки. Според дефиницията на Световната Здравна Организация (СЗО) пробиотиците са живи микроорганизми, които приети в съответните дози, влияят благотворно върху консуматора, подкрепяйки вътрешния нормален микробен баланс. Пробиотиците допринасят за нормалното развитие на чревната микрофлора и осигуряват по-бързото възстановяване при стомашни неразположения. Пробиотичните микроорганизми заздравяват чревната лигавица и механично я защитават, намалявайки всмукването на вредни субстанции през червата. Полезните бактерии в червата образуват ензими и биохимикали, които благоприятстват имунната система и обезвреждането на патогените. Лацтобацилус ацидофилус е естествена със..
19.39лв.
без ДДС:19.39лв.
Ултимат мулти пробиотик (12 млрд. активни пробиотици, 12 щама формула) х 60 вегетариански капсули
-20 %
Brand: Natural Factors Model: Ultimate Multi Probiotic 12 billion cells, 12 strains х 60 caps
Ултимат мулти пробиотик (12 млрд. активни пробиотици, 12 щама формула) х 60 вегетариански капсулиUltimate Multi Probiotic (12 billion active cells, 12 strain formula) х 60 vegetarian capsulesХранителна добавка, 60 вегетариански капсулиПробиотикът Ултимат мулти на Natural Factors е мощна формула, която възстановява полезните бактерии в червата и по този начин подобрява храносмилането, абсорбцията на хранителни вещества и здравето на имунната система. Добавката е много подходяща за хора, които приемат антибиотици. Приемът на пробиотици подсигурява живи микроорганизми, които променят чревната флора и подпомагат нормалния баланс в червата, подобряват храносмилането и имунитета. Тази добавка съдържа специално подбрани щамове бактерии, които преминават невредими през стомаха под въздействие на стомашната киселина. Съдържа както лактобацили за тънките черва, така и бифидобактерии за подпомагане на дебелото черво.Предимства:възстановява и поддържа баланса на чревната флора;с добавени фруктооли..
49.35лв. 61.69лв.
без ДДС:49.35лв.
Brand: INSTITUT ALLERGOSAN Model: Omni-Biotic 5 Pro-Vi 2 g х 14 sachets
Омни-биотик 5 Про-Ви 2 g х 14 сашетаOmni-Biotic 5 Pro-Vi 2 g х 14 sachetsХранителна добавка, 14 сашетаОмни-Биотик® Pro-Vi 5 е хранителна добавка, която съдържа 5 естествени за човешкия микробиом бактериални подвида. Добавен е и витамин D-изключително важен за нормалната функция на имунната система при децата и възрастните. Жизнеспособността и размножаването на бактериите са гарантирани до изтичане на срока на годност.Състав: Едно саше (= 2 g) съдържа 5 милиарда бактерии от 5 специално подбрани щама: Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB2 (LMG P-21905), Lactobacillus rhamnosus SP1 (DSM 21690), Lactobacillus reuteri DSM 12246, Lactobacillus rhamnosus CRL1505 (DSM 29673), Bifidobacterium animalis ssp. lactis DSM 15954.Допълнителен състав: малтодекстрин, хидролизирано картофено нишесте, инулин, Витамин D (Cholecalciferol).Не съдържа: животински протеини, глутен и лактоза. Подходящ при лица с алергия към мляко.Начин на употреба: 1-2 пъти дневно по 1 саше Омни-Биотик® Pro-Vi 5 (=2 g) ..
33.39лв.
без ДДС:33.39лв.
Brand: INSTITUT ALLERGOSAN Model: Omni-Biotic ImmunD х 30 lozenges
Омни-биотик ИмунД х 30 таблетки за смучене Omni-Biotic ImmunD х 30 lozengesХранителна добавка, 30 таблетки за смученеОмни-Биотик® ИмунД е хранителна добавка, която съдържа естествено срещащия се в оралния микробиом бактериален щам Streptococcus salivarius K12. Този щам е естествен за носната и устната кухина. Към Омни-Биотик® ИмунД е добавен витамин D (холекалциферол), който допринася за нормалната функция на имунната система при деца и възрастни. Жизнеспособността и способността за размножаване на бактериите са гарантирани до посочения срок на годност.Състав: Една таблетка за смучене Омни-Биотик® ИмунД (= 0,81 g) съдържа минимум 1 милиард бактерии от щама Streptococcus salivarius K12 и 5 µg Витамин D.Съставки (формулировка Bactoblis®): Изомалт, бактериален щам, магнезиев стеарат, аромат на ягода, витамин D (холекалциферол).Начин на употреба: Деца над 3 години: веднъж дневно по 1 таблетка за смучене Омни-Биотик® ИмунД се оставя бавно да се разтвори в устата. Възрастни: 2 пъти днев..
50.99лв.
без ДДС:50.99лв.
Brand: INSTITUT ALLERGOSAN Model: Omni-Biotic Hetox Light 3 g х 30 sachets
Омни-биотик хетокс лайт 3 g х 30 сашетаOmni-Biotic Hetox Light 3 g х 30 sachetsХранителна добавка, 30 сашетаСъдържа 9 специално подбрани, естествени за човешките черва бактериални щама. Броят, жизнеспособността и способността за размножаване на бактериите се гарантират и остават стабилни поне до изтичане срока на годност. С високо активни чревни симбионти.Състав: Царевично нишесте, малтодекстрин, растителен протеин (от грах), калиев хлорид, бактериални щамове, магнезиев сулфат, ензими (амилази), манганов сулфат. Смес от 9 човешки бактериални щама с минимум 7,5 милиарда бактерии на 1 саше (=3 g) и 15 милиарда бактерии на 2 сашета (= 6 g): Lactobacillus casei W56, Lactobacillus acidophilus W37, Lactobacillus brevis W63, Lactococcus lactis W58, Lactococcus lactis W19, Bifidobacterium lactis W52, Lactobacillus salivarius W24, Bifidobacterium lactis W51, Bifidobacterium bifidum W23.Начин на употреба: 1-2 пъти на ден 1 саше Омни-Биотик® Хетокс лайт (=3 g) се разбърква в около 1/8 l вода, изч..
77.99лв.
без ДДС:77.99лв.
Примадофилус Кидс с вкус на череша 68 mg х 30 дъвчащи таблетки
-15 %
Brand: Nature's Way Model: Primadophilus Kids 68 mg х 30 cherry flavoured chewable tablets
Примадофилус Кидс с вкус на череша 68 mg х 30 дъвчащи таблеткиPrimadophilus Kids 68 mg х 30 cherry flavoured chewable tabletsХранителна добавка, 30 дъвчащи таблеткиПродуктът доставя 3 милиарда жизнеспособни млечни бактерии от Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus. Спомага за нормалната функция на стомашно-чревния тракт и за нормалното състояние на храносмилателната флора.Предимства:Допринася за развитието на полезните бактерии и възстановяването на чревната флора;Подпомага процесите на храносмилане и усвояване на полезните вещества, включително минерали, витамини, антиоксиданти;Помага за елиминиране на гнилостните процеси в стомашно-чревния тракт;Препоръчва се по време на и след прием на антибиотици;Нормализира изхождането при диария или запек;Намалява подуването на корема и образуването на газове;Оказва благоприятно въздействие върху функциите на имунната система;Подобрява състоянието на стомашно-чревния тракт при смяна на обстановката и чести пъту..
19.79лв. 23.29лв.
без ДДС:19.79лв.
Примадофилус Кидс с вкус на портокал 68 mg х 30 дъвчащи таблетки
-15 %
Brand: Nature's Way Model: Primadophilus Kids 68 mg х 30 orange flavoured chewable tablets
Примадофилус Кидс с вкус на портокал 68 mg х 30 дъвчащи таблеткиPrimadophilus Kids 68 mg х 30 orange flavoured chewable tabletsХранителна добавка, 30 дъвчащи таблеткиПродуктът доставя 3 милиарда жизнеспособни млечни бактерии от Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus. Спомага за нормалната функция на стомашно-чревния тракт и за нормалното състояние на храносмилателната флора.Предимства:Допринася за развитието на полезните бактерии и възстановяването на чревната флора;Подпомага процесите на храносмилане и усвояване на полезните вещества, включително минерали, витамини, антиоксиданти;Помага за елиминиране на гнилостните процеси в стомашно-чревния тракт;Препоръчва се по време на и след прием на антибиотици;Нормализира изхождането при диария или запек;Намалява подуването на корема и образуването на газове;Оказва благоприятно въздействие върху функциите на имунната система;Подобрява състоянието на стомашно-чревния тракт при смяна на обстановката и чести пъ..
25.83лв. 30.39лв.
без ДДС:25.83лв.
Brand: Medochemie Model: Prolacton Forte х 20 capsules
Пролактон форте х 20 капсулиProlacton Forte х 20 capsulesХранителна добавка, 20 капсулиПРОЛАКТОН ФОРТЕ / PROLACTON FORTE е висококачествена хранителна добавка, оптимизираща дейността на храносмилателната система. Потиска развитието на патогенните микроорганизми, балансира и възстановява нормалната чревната микрофлора, особено след лечение с антибиотици. Възпрепятства гнилостните процеси в гастроинтестиналния тракт. Засилва естествения имунен отговор. Облекчава симптоматиката на хроничните стомашно-чревни заболявания, особено подходящ при смяната на сезоните, когато се обострят. Подобрява абсорбцията на хранителните вещества. Балансира стойностите с холестерола. Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.Състав (в 1 капсула): не по-малко от 5 млрд. живи лиофилизирани бактерии от следните 10 щама: Lactobacillus acidophilus (La-14), Lactobacillus rhamnosus (Lr-32), Lactobacillus paracasei (Lpc-37), Lactobacillus plantarum (Lp-115), Lactobacillus casei (Lc-11), Bifidobacterium..
13.39лв.
без ДДС:13.39лв.
Brand: Aro Life Model: Aro Life BioFlora Sin-biotic х 20 capsules
Aro Life БиоФлора Синбиотик за балансирана чревна флора х 20 капсулиAro Life BioFlora Sin-biotic х 20 capsulesХранителна добавка, 20 капсулиAroLife Биофлора е хранителна добавка с живи бактерии и представлява синбиотик, който е перфектната комбинация между пробиотици и пребиотик за балансирана чревна флора. Комбинацията на пробиотици с пектин оказва благоприятно влияние за правилното функциониране на храносмилателните ензими, за нормалната перисталтика и за силната имунна система. Пробиотиците са млечнокисели бактерии, които допринасят за регулиране и поддържане на баланса на чревната флора. Пребиотичните фибри (пектинни) са устойчиви на топлинни амплитуди и на повишената киселинност в стомаха, което ги прави перфектната храна за полезните чревни микроорганизми. Най-важната функция на бифидофлората на червата е ферментацията на хранителните влакна. Пектинът съдейства за добро храносмилане и за правилното усвояване на хранителните вещества. Състав:         ..
13.09лв.
без ДДС:13.09лв.
Brand: Almajora Model: Laktera Active Probiotic х 60 capsules
Laktera Active Пробиотик от воден произход за имунната система, чревния баланс и източник на дълголетие х 60 капсулиLaktera Active Probiotic х 60 capsulesХранителна добавка, 60 капсулиНатурален пробиотик Лактера Актив е оригинална и патентована пробиотична формула. Съдържа първите е света пробиотични щамове с воден произход, изолирани за първи път в света от чисти планински извори в България. Формулата е IV генерация пробиотици с максимална устойчивост и преживяемост при преминаване през целия гастроинтестиален тракт и постига максимална бионаличност и благотворен ефект. Поддържа нормалните функции на чревния баланс и имунитета при деца над 6 години, възрастни и бременни жени. Подходящ за детето и цялото семейство, по време на бременност и кърмене. Подходящ за вегетарианци.Състав (в дневна доза от 4 капсули (1280 mg)): Патентована пробиотична формула 1000 mg съдържаща над 40 милиарда живи и латентни CFU: Lactobacillus bulgaricus DWT1, Lactobacillus helveticus DWT2, Lactobacillus lactis..
37.99лв.
без ДДС:37.99лв.
Brand: Almajora Model: Laktera Active Probiotic х 250 g
Laktera Active Пробиотик от воден произход за имунната система, чревния баланс и източник на дълголетие х 250 gLaktera Active Probiotic х 250 gХранителна добавка, 250 g100 % натурален пробиотик Лактера Актив е оригинална и патентована пробиотична формула. Съдържа първите в света пробиотични щамове с воден произход, изолирани за първи път в света от чисти планински извори в България. Формулата е IV генерация пробиотици с максимална устойчивост и преживяемост при преминаване през целия гастроинтестиален тракт и постига максимална бионаличност и благотворен ефект. Поддържа нормалните функции на чревния баланс и имунитета при деца над 1 година, възрастни и бременни жени. Подходящ за вегетарианци.Състав (в 1 мерителна лъжичка (3 г)): Над 75 милиарда живи и латентни CFU Lactobacillus bulgaricus DWT1, Lactobacillus helveticus DWT2, Lactobacillus lactis DWT3 и Streptococcus thermophilus DWT4,5,6, 7, 8. Съдържа краве млечен протеин и лактоза.Не съдържа: ГМО, глутен, холестерол, мая, консер..
119.99лв.
без ДДС:119.99лв.
Brand: Kendy Model: Lactoflor BioPlus х 60 capsules
Лактофлор БиоПлюс х 60 капсулиLactoflor BioPlus х 60 capsulesХранителна добавка, 60 капсулиLactoflor BioPlu капсули е ежедневна грижа за стомашно-чревния баланс, която подпомага имунната система. Всяка капсула осигурява 6 милиарда (6 x 109 CFU/caps.) лиофилизирани жизнеспособни бактерии, които ежедневно подпомагат стомашно-чревното здраве, като повлияват благоприятно здравословното равновесие в чревната микрофлор.Ползи на Laсtoflor BioPlus:Възстановява баланса на чревната микрофлора.Подобрява храносмилането.Потиска развитието на вредни бактерии, има антимикробно и противовъзпалително действие.Състав (в 1 капсула): 6 милиарда активни бактерии7 специално подбрани лиофилизирани щама:Lactobacillus acidophilus LLA-10Lactobacillus bulgaricus LKZ-200 - изолиран от кръвен здравецLactobacillus rhamnosus LLR-L1Streptococcus thermophilus LST-229Bifidobacterium bifidum LBB-02Bifidobacterium longum LBL-01Bifidobacterium infantis LBI-04Инулин (пребиотик) 280 mgПомощни вещества: Специални стомашно ус..
21.99лв.
без ДДС:21.99лв.
Показва 1 до 12 от 102 (9 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.