Menu
Your Cart

Пробиотици

Защо приемането на пробиотик е полезно

В човешкия организъм съществуват различни видове бактерии. Някои от тях създават проблеми и са вредни за тялото ни, но други като пробиотика се грижат за доброто ни здравословно състояние. Все по-напредналите изследвания и проучвания на пробиотика доказват положителните му свойства върху организма. Повечето хора смятат, че приемането на пробиотик е необходимо само когато се подлагат на лечение с антибиотик. Това не е съвсем така. Пробиотикът може да се приема като допълнително, подсилващо средство за организма. Разбира се, това не означава, че трябва да превишавате препоръчителния прием на пробиотик, защото може да предизвикате обратен ефект. Приеман самостоятелно, като хранителна добавка или в комбинация с пребиотик и витамини, пробиотикът ще окаже благоприятно въздействие върху организма Ви.

Виж повече

Какво представлява пробиотикът

Пробиотикът най-просто казано е бактерия. Не се тревожете, тук не става дума за болести. В тялото ни живеят както вредни, така и полезни бактерии.

Пробиотикът е жив микроорганизъм, който оказва благоприятно въздействие върху чревната микрофлора и общото състояние на човека. Веднъж попаднал в организма, пробиотикът успява да премине през стомашните сокове, без да бъде засегнат от киселинността им. Установявайки се в чревната флора, пробиотикът образува колонии от микроорганизми, които играят ролята на “щит” за тялото ни. Предпазвайки червата от вредните патогенни бактерии, пробиотикът подпомага усвояването на хранителните вещества.

Снабдяването с пробиотик в организма е лесно постижимо чрез разнообразно хранене. В случай, че все пак имате нужда от допълнителни количества пробиотик за поддържане на добро стомашно здраве, в аптеки Прополис ще откриете разнообразни варианти.

Пробиотик 1

Защо пробиотикът е полезен за организма

Въпреки, че най-често пробиотикът се свързва с решаването на стомашни проблеми, той може да бъде много полезен за цялото тяло. Все пак, микроорганизмите съществуват и циркулират в целия организъм. Тук не можем да не споменем и значението на общото наименование на полезните бактерии. Пробиотик от гръцки означава “за живота”, което е не малка причина да се доверим на положителните му качества. И все пак, защо пробиотикът е полезен за организма?

 • Пробиотикът помага при висок холестерол;
 • Подпомага имунитета на организма;
 • Нормализира функционирането на храносмилателната система;
 • Подпомага сърдечно-съдовата система;
 • Оказва изключително благоприятно въздействие при уринарни инфекции;
 • Пробиотикът играе роля за намаляване на възпаленията в организма;
 • Оказва влияние върху здравето на устната кухина- венци и зъби;
 • Подпомага регенериращите процеси на кожата;
 • Предотвратява някои типове алергии;

Въпреки, че става дума за микроорганизми, ползите които пробиотикът носи не само на чревната флора, но и на целия организъм са огромни. Засягайки всяка част от тялото ни, пробиотикът е нужен компонент за доброто ни здравословно състояние.

Какъв пробиотик да изберем

Когато говорим за пробиотик и кой точно щам (или комбинация) да изберем, нещата със сигурност не са толкова прости.

В зависимост от нуждите на Вашия организъм, различните видове биха оказали различен ефект.

Ето защо изброяваме някои от най-проучените щамове пробиотик и тяхното действие върху организма.

Пробиотик 2
 • Bifidobacterium bifidum - изключително полезен при чревни неразположения. Оказва благоприятен ефект при запек и вагинални проблеми, както предотвратяване на диария. Подпомага имунитета на организма.
 • Lactobacillus rhamnosus - Оказва благоприятно въздействие върху епителните клетки на кожата. Подходящ при акне, раздразнения и кожни алергични реакции. Понижава нивата на холестерол в кръвта. Подпомага чернодробната функция и намалява съдържанието на мазнини в черния дроб.
 • Bifidobacterium longum - Играе важна роля при облекчаване на възпаленията в организма. Подпомага борбата с инфекциите и намалява общия холестерол. Участва в подобряването на чернодробната и бъбречна функция.
 • Lactobacillus bulgaricus - Освен, че е най-известния щам пробиотик, той е изключително полезен за нормализирането на чревната флора. Защитава храносмилателната система от вредни бактерии, и подпомага работата и функциите на червата.
 • Bifidobacterium breve - Изключително полезен щам на пробиотик, при подуване, газове и колики при бебетата. Освен това, оказва силно влияние върху кожата. Защитавайки я от вредни слънчеви лъчи, и намалявайки дехидратацията ѝ.
 • Lactobacillus acidophilus - Една от най-важните ползи от този щам на пробиотика е подпомагането на толерантността към лактоза. Участва в подобряването на естествения и придобит имунитет. Понижава нивата на холестерола и спомага образуването на витамин К.
 • Bifidobacterium lactis - Оказва много благоприятно въздействие при лактозна непоносимост. Участва в подобряване работата на храносмилателната система и перисталтиката на червата. Предотвратява образуването на газове, подуване и възпаления.
 • Lactobacillus casei - Намалява риска от “раздразнени черва”. Подпомага понижаването на холестерола, повишава имунния отговор. Играе важна роля при борбата с инфекции и възпаления в организма. Оказва положителен ефект при запек, диария и чревни неразположения.

Въпреки, че само част от Вас ще се зачетат в съдържанието на хранителната добавка, която са избрали, щамът на пробиотика има значение. Много често, пробиотикът е под формата на симбиотик. Това е комбинация между пробиотик и пребиотик, която оказва благоприятно въздействие върху организма. Най-просто казано, пробиотикът е жив микроорганизъм, а пребиотикът перфектната среда, в която той да се развива.

Как се приема пробиотик

Разнообразието от форми и видове пробиотик Ви дава свободата да изберете най-подходящия за Вас. Можете да заложите на таблетки, капсули, сашета, сироп, и дори капки. Различните производители на фармацевтични продукти, прилагат точни указания за приема на техните лекарства. Имайки предвид различния състав, условия за съхранение и форма, вложени от всеки един от тях, няма универсален начин за прием на пробиотик. Ето защо, някои от хранителните добавки се приемат преди, други по време на хранене, а трети след хранене.
Относно времето от деня, в което да приемате Вашия пробиотик, отново има различни мнения. Ние от аптеки Прополис Ви съветваме, това да се случва рано сутрин. Преди първото хранене, стомашните сокове в стомаха, все още не са “активирани”. Това означава, че киселинността в стомаха е по-малка. Съответно средата е по-благоприятна, за преминаването на пробиотика към червата.
Някои специалисти препоръчват когато приемате Вашия пробиотик по време на хранене, това да се случва с по-мазни храни.

Пробиотик 3

Защо да се доверите на аптеки Прополис за Вашия пробиотик

В аптеки Прополис ще откриете огромно разнообразие пробиотик, от гледна точка на формата и съдържанието му. Можете да изберете между таблетки, капсули, сироп, сашета, дъвчащи дражета и капки. Пробиотикът под формата на капки е изключително удачно решение за бебета и малки деца. Съдържанието на хранителните добавки включват моно пробиотик (само един), пробиотик в комбинация със пребиотик, както и комбинации от два и повече щама пробиотик. Подбрали сме и капсули пробиотик, подходящи за вегетарианци. Доверете се на аптеки Прополис, и вземете Вашия пробиотик на достъпна цена и с доказано качество. Насладете се на ползите, които носят “добрите бактерии”.

Brand: SANDOZ Model: Linforte x 14 capsules
Линфорте е пробиотичен продукт, което означава, че съдържа микроорганизми, които при прием в достатъчни количества са полезни за здравето. Продуктът съдържа два щама пробиотични бактерии (Lactobacillus acidophilus LA-5 и Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12), които оформят и поддържат баланса и функцията на чревната микробиота.Бактериите, като лактобацилите и бифидобактериите, обикновено присъстват в тънкото и дебелото черво, където поддържат киселинно-алкалния баланс, необходим за нормалното функциониране на храносмилателните ензими (нормално храносмилане), човешката имунна система и движенията на червата (перисталтика). Освен това, те възпрепятстват прекомерния растеж на вредни бактерии.Бактериите в Линфорте са лиофилизирани (т.е. изсушени при ниска температура). По този начин съхранението на стайна температура е възможно без промяна на формата и активността на бактериите.Линфорте се използва при възрастни и деца като профилактика и поддържащо лечение при диария, метеоризъм и..
16.99лв.
без ДДС:16.99лв.
Brand: Nobel pharma Model: Bio Balance baby drops x 7.5 ml
NBL Bio Balance Drops е хранителна добавка с последно поколение синбиотик (пробиотик + пребиотик) за добро чредно здраве и подсилен имунитет при кърмачета и новородени. Предназначена специално за прием от бебета на възраст от 2 седмици до 2 години. Добавката при колики при кърмачета и новородени подпомага поддържането на нормалната чревна микрофлора. Спомага за доброто състояние на стомашно-чревния тракт. Улеснява поддържането на баланса на чревната микрофлора при прием на антибиотици. Капките Био Баланс повлияват добре усвояването на активни вещества (минерали, витамини и т.н.). Благоприятстват храносмилането и имунната система. Спомагат за развитието на костите и зъбите.Състав: Състав в дневната доза - 5 (пет) капки:5 (капки) Био Баланс капки съдържат:Bifidobacterium lactis – 125 млн. - поддържа нормалната чревна микрофлора и повлиява добре имунната системаLactobacillus acidophilus – 62,5 млн. - една от най-важните бактерии в чревния тракт на ч..
21.99лв.
без ДДС:21.99лв.
Brand: SANDOZ Model: Linex For Children x 10 sachets
Линекс За Деца сашета съдържа живи лиофилизирани бактерии от щама Bifidobacterium animalis subsp. lactis, BB-12®, които поддържат баланса на чревната микрофлора.Бифидобактерии: Бифидобактериите (пробиотични бактерии) присъстват нормално в стомашно-чревния тракт и се наричат чревна микрофлора. Микрофлората на кърмачетата е съставена главно от тези бактерии и те се считат за особено важни в първите месеци на живота. Те поддържат здравословния киселинно-основен баланс, необходим за нормалното функциониране на храносмилателните ензими, спират растежа на вредните бактерии, повлияват движенията на чревната среда (перисталтика) и стимулират развитието на имунната система. Здравословният баланс на чревната микрофлора може да се наруши от много фактори като вирусни и бактериални чревни инфекции (напр. ротавирусни инфекции), лечение с антибиотици или неправилен режим на хранене.Нарушеният баланс на микрофлората се появява като колики, газове, диария, запек или атопичен дерматит. Приложението на ..
13.69лв.
без ДДС:13.69лв.
Brand: Magnalabs Model: Bioton B x 30 capsules
Биотон Б повлиява благоприятно върху:Нормалния баланс на стомашно-чревния тракт;Правилното и ефективно храносмилане;Добрата стомашно-чревна флора;Имунната система;Възстановяването на организма след антибиотична терапия.Състав в 1 капсула: Pectin - 100 mg, Lactobacillus acidophilus - 45 mg (4,5 млрд. живи бактерии), Inulin - 22 mg, Bifidobacterium longu - 11 mg (1,1 млрд. живи бактерии), Vitamin В6 (Pyridoxine hydrochloride) - 0,5 mg, пълнител: малтодекстрин, антислепващ агент: магнезиев стеарат, желиращ агент - желатинНачин на употреба: По 2 капсули на ден.Производител: Magnalabs..
19.99лв.
без ДДС:19.99лв.
Brand: Мирта Медикус Model: Lactobalance 425 mg х 60 capsules
Хранителна добавка, 60 капсулиПробиотик комплекс за добра чревна флора;Допринася за нормално функциониране на полезната микрофлора;За здрава храносмилателна система;Поддържа баланса на чревната микрофлора при прием на антибиотици;Стимулира детоксикацията на организма;Подпомага дейността на имунната система;Намалява усещането за подуване.Състав в 1 капсула: Цитрусов пектин, 280 mg, Инулин 70 mg. Пробиотичен комплекс от лиофилизирани живи млечнокисели микроорганизми (Lactobacillus Bulgaricus, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus casei, Lactobacillus rahmnosus, Streptococcus Thermophilus, Bifidobacterium bifidum) 75 mgНачин на употреба: Перорално приложение. Капсулите се приемат по време на или след хранене с достатъчно количество течност. Препоръчителна дневна доза: При възрастни и деца над 12 години – по 1  капсула 1 – 3 пъти дневно; При деца от 2 до 12 години – по 1 капсула 1 – 2 пъти дневно.Забележка: ..
15.99лв.
без ДДС:15.99лв.
Brand: Мирта Медикус Model: Lactobalance 425 mg х 30 capsules
Хранителна добавка, 30 капсулиПробиотик комплекс за добра чревна флора;Допринася за нормално функциониране на полезната микрофлора;За здрава храносмилателна система;Поддържа баланса на чревната микрофлора при прием на антибиотици;Стимулира детоксикацията на организма;Подпомага дейността на имунната система;Намалява усещането за подуване.Състав:        (в 1 капсула)Цитрусов пектин 280 mgИнулин                   70 mgПробиотичен комплекс от лиофилизирани живи млечнокисели микроорганизми (Lactobacillus Bulgaricus, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus casei, Lactobacillus rahmnosus, Streptococcus Thermophilus, Bifidobacterium bifidum) 75 mgНачин на употреба: Перорално приложение. Капсулите се приемат по време на или след хранене с достатъчно количество течност. Препоръчителна дневна доза: При възрастни и деца над 12 години – по 1  капсула 1 – 3 пъти дневно; При деца ..
13.89лв.
без ДДС:13.89лв.
Brand: Mattisson healthstyle Model: Mattisson Kefir (lyophilized) 130 mg x 60 capsules
Mattisson Kefir Probiotica представлява капсули с лиофилизиран кефир, кокосово брашно и захар от кокосов цвят. Кефирът е питателна ферментирала млечна напитка, съдържаща широка гама от полезни биологично активни съединения – предимно пребиотици и пробиотици. Кефирът участва във формулата като лиофилизиран прах, получен чрез изсушаване с дълбоко замразяване. По този начин полезните млечни бактерии остават живи и запазват свойствата си устойчиви за по-дълъг период от време. Кокосовото брашно и кокосовата захар стимулират допълнително растежа на млечнокиселите бактерии.Съставки:         (в 1 капс.)     дн. дозаКефир на прах        130 mg        130 mgЗахар от кокосов цвят, лиофлилизиран кефир на прах (млечно-кисели бактерии, малтодекстрин, микрокристална целулоза), косово брашно, стомашно-устойчива растителна капсула (хипромелоза).*може да съдържа следи от соя.Съдържа: Мляко. Начин на употреба: По 1 капсула дневно..
50.29лв.
без ДДС:50.29лв.
Brand: Aura Herbals Model: Floradrop (Probiotic Drops 2 billion Active Probiotics) х 20 ml
Хранителна добавка, 20 mlФлорадроп е натурална хранителна добавка в течна форма, която съдържа 2 млрд. активни пробиотици, представени от Лактобацилус рамнозус. Подпомага нормалното състояние и функциониране на стомашно-чревния тракт и пречи на вредните микроорганизми да се задържат в него. Допринася за по-доброто усвояване на хранителните вещества и насърчава правилното храносмилане. Тази хранителна добавка повлиява добре при стомашни и чревни неразположения, стомашни вируси, тежест и подут корем, запек, диария, раздразнен стомах, киселини и газове. Доставя на тялото полезни пробиотични бактерии, които благоприятстват перисталтика и поддържат здравето на стомаха и чревната флора. Освен това този продукт подкрепя имунната система и засилва защитните сили на организма. Хранителната добавка не съдържа в състава си глутен, лактоза, соя, захар, подсладители и калиев сорбат и е подходяща за прием от вегетарианци. Ефекти от приема н..
22.49лв.
без ДДС:22.49лв.
Brand: DANHSON Model: BiFiDo Kids Sin-biotic for over 6 month olds х 10 sachets
БиФиДо Kидс е синбиотик – комбинация между пробиотици и пребиотик в удобна сашетна форма, която улеснява приема при най-малките и има приятен вкус на йогурт. Прoбиотиците са полезните микроорганизми, които подпомагат по естествен начин храносмилането, стомашно-чревната флора и имунната система на детето. Пребиотиците осигуряват благоприятни условия за развитието на полезните бактерии и са подходящо средство на избор при:Диария, запек и колики;Прием на антибиотици;За балансирана чревна микрофлора;За силен имунитет.Състав: (в 1 саше)50 mg пробиотичен бленд - 90 млн. жизнеспособни полезни пробиотични бактерии (CFU) от следните щамове: Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus rhamnosus, Inulin – 480 mg, Vitamin C – 15 mg.Дозировка: За деца и бебета над 6 месеца по 1 разтворено саше дневно след ..
10.39лв.
без ДДС:10.39лв.
Brand: DANHSON Model: BiFiDo Kids Sin-biotic х 20 chewable tablets
БиФиДо кидс е синбиотик - комбинация между пробиотици (Lactobacillus acidophilus и Bifidobacterium longum) и пребиотик (Inulin). Пробиотиците са полезните микроорганизми, които подпомагат по естествен начин храносмилането, стомашно-чревната флора и имунната система на детето. Пребиотикът подпомага и засилва действието на пробиотиците. Пребиотиците осигуряват среда с подходящо pH и хранителни вещества, благоприятна за по-доброто развитие на пробиотичните бактерии.Състав:                                                               (в 1 таблетка)Lactobacillus acidophilus 5 mg (1,5 млрд. живи бактерии)Bifidobacterium longum  10 mg (1 млрд. живи бактерии)Inulin     &nbs..
11.39лв.
без ДДС:11.39лв.
Brand: H-biota Model: H-biota ab-21 Probiotic х 15 capsules
Хранителна добавка, 15 капсулиПробиотиците са живи щамове на строго подбрани микроорганизми, които, приложени в адекватни количества, предоставят полза за здравето на гостоприемника (СЗО). H-biota ® ab-21 е пробиотична хранителна добавка със специално подбрана комбинация от бактериални щамове, подпомагащи имунната и дихателната система. Благодарение на специфичния си механизъм на действие, H-biota ab-21 ® повлиява благоприятно оста черва-бели дробове и системния имунитет (около 80% от клетките на имунната система на човек са разположени в стомашно-чревния тракт). H-biota ® ab-21 е с патентована, научно разработена и клинично доказана формула. Четирите лиофилизирани бактериални щама от човешки произход доказано оцеляват в кисела стомашна и жлъчна среда. Поддържат баланса на чревната микрофлора, подпомагат нормалните функции на стомашно-чревната и имунната система. Витамин D3 (естествен източник) допринася за нормалната функция на им..
18.99лв.
без ДДС:18.99лв.
Brand: H-biota Model: H-biota Kolicare Probiotic for kids between 0 and 3 years х 8 ml
Хранителна добавка, 8 mlПробиотиците са живи щамове на строго подбрани микроорганизми, които, приложени в адекватни количества, предоставят полза за здравето на гостоприемника (СЗО). H-biota ® kolicare е пробиотична хранителна добавка за деца от 0 до 3 години. Комбинацията от двата щама е специално селектирана и лабораторно проучена, заради синергичните си ползотворни ефекти върху детското здраве. Благодарение на специфичния си механизъм на действие, H-biota ® kolicare показва сходни благоприятни ефекти при деца, родени по нормален механизъм или чрез секцио, изкуствено хранени и кърмени от 0+ месеца. H-biota ® kolicare е с патентована, научно разработена и клинично доказана формула. Двата бактериални щама са изолирани от здрави бебета и доказано оцеляват в кисела стомашна и жлъчна среда. Те допринасят за развитието на чревната микробиота, като увеличават популациите на бифидобактерии и колонизацията на други добри бактерии. Повлияват&nb..
20.49лв.
без ДДС:20.49лв.
Показва 1 до 12 от 115 (10 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.