Menu
Your Cart

Глюкомери

Апарат за кръвна захар - какви са предимствата

Апаратът за кръвна захар или така нареченият глюкомер, е изключително полезен за хората страдащи от диабет. Но това не означава, че апаратът за кръвна захар е предназначен само и единствено за тях. Има много състояния, които налагат следенето нивата на глюкоза в кръвта. Те могат да бъдат свързани с бременност, прием на определени лекарства, или дори диетичен режим . Апаратът за кръвна захар е уред, който има повече от едно приложение, въпреки всеобщото схващане, че е за строго определена група хора.

Виж повече

Какво е кръвната захар

За да разберем какви са предимствата на апарата за кръвна захар, трябва първо да сме наясно какво точно измерва той. “Кръвната захар” е понятие, навлязло от разговорния език и се отнася за концентрацията на глюкоза, циркулираща свободно в кръвообращението. Когато тази глюкоза не се усвои от организма, количеството на свободната енергия се повишава. Това води до дисбаланс в цялостното функциониране на системите в тялото. Най-често се засягат бъбреците, зрението и нервната система. Ето защо измерването на стойностите с апарат за кръвна захар е от съществено значение.

Какво представлява апаратът за кръвна захар

Апаратът за кръвна захар представлява уред, измерващ нивата на глюкоза в кръвта. Това е най-просто обяснение на глюкомера (апарат за кръвна захар). Чрез капка кръв, реагент и цифров екран апарат за кръвна захар, той показва стойностите към момента на изследване. Ето защо е добре когато използвате апарат за кръвна захар, да го правите по едно и също време. Дори да се налага това да се случва няколко пъти дневно.

Ако направите измерването с апарат за кръвна захар преди закуска, а на следващия ден след като сте закусили, стойностите ще бъдат различни. За да можете да сравнявате резултатите и да следите напредъка от приеманите лекарства, нашият съвет е да използвате апарата за кръвна захар по едно и също време. Разбира се, това не означава, че ако почувствате неразположение, апаратът за кръвна захар трябва да “изчака” до следващото измерване.

Все по-задълбочените изследвания, свързани с диабет и ефективното му лечение, правят и апарата за кръвна захар все по-модерен. Днес можете да се възползвате от предимствата на модерните технологии, включени в апарата за кръвна захар.

Основните видове апарат за кръвна захар според начина на измерване са:

Апарат за кръвна захар 1
  • Фотометричен апарат за кръвна захар - тези модели работят, чрез разпознаване на цветовете. Изследваната кръв се поставя върху реактивна лента, която в зависимост от концентрацията на глюкоза, променя цвета си. Апаратът за кръвна захар, отчита цвета ѝ до най-малкия нюанс, преобразувайки го в цифрови резултати на дисплея. Този метод на работа на апарата за кръвна захар е един от първите, предназначени за домашни условия.
  • Електрохимичен апарат за кръвна захар - значително по-съвременен от фотометричния апарат за кръвна захар. Работата на тези модели отново изисква инвазивна намеса, но капката кръв се измерва по различен начин. Електрохимичния апарат за кръвна захар, използва друг реагент, който отчита свободната енергия в пробата. Преобразувана като импулс, апаратът за кръвна захар показва резултатът. С други думи, колкото повече глюкоза (свободна енергия) се съдържа в кръвта, толкова повече ще бъдат отчетените импулси.
  • Оптичен апарат за кръвна захар - Въпреки, че целта за неинвазивно изследване на нивата на глюкозата в кръвта, е все още неосъществена (изключваме някои модели, които са тестови), действията в тази посока напредват. Принципите на работа на неинвазивния тип апарат за кръвна захар, варират в широки граници. От измерване на мускулния тонус, през измервания на налягането, до ултразвукови и електромагнитни вълни.

Имайте предвид, че инвазивния тип апарат за кръвна захар има нужда от допълнителни консумативи. За едно измерване с апарат за кръвна захар ще са Ви необходими спирт, памучен тампон, реактивни ленти, убождащо устройство и игла за убождащо устройство. Не се тревожете, снабдяването с всеки един от тези продукти е лесно и достъпно.

Защо да използваме апарат за кръвна захар

Предимството на апарата за кръвна захар е лесната употреба в домашни условия. Притежавайки апарат за кръвна захар в дома си, няма да е необходимо да чакате пред лабораторията всеки ден. Освен това, можете да използвате апарата за кръвна захар в удобно за Вас време. Имайки предвид размерите на апарата за кръвна захар, носенето му в багажа при пътуване няма да е трудна задача.

Защо обаче е нужно да използвате апарат за кръвна захар? Когато страдате от диабет, всяка промяна в диетата, лекарствата, физическите натоварвания, и непредвидени ситуации, оказват влияние върху нивата на глюкозата в кръвта Ви. За да предприемете адекватно действие във всяка от тези ситуации, е нужно да знаете точните стойности на кръвната Ви захар.

Най-лесният и ефикасен начин е, чрез използването на апарат за кръвна захар. Моментното Ви неразположение може да се дължи на преумора или настинка, но инсулинът в тези случаи, няма да Ви донесе желания ефект. Ето защо използването на апарат за кръвна захар е изключително важно, когато се налага тя да бъде контролирана.

Апарат за кръвна захар 2

Как да разберем дали апаратът за кръвна захар е ефективен

За да бъде полезен, всеки апарат за кръвна захар, трябва да отчита ефективно и точно стойностите от изследваната кръв. Три са начините, по които най-лесно можете да проверите ефективността на Вашия глюкомер:

  • Използвайте контролните ленти. Специален разтвор, създаден за да отчита определени стойности се поставя върху лентите, вместо капка кръв. Сравнете резултатите, които глюкомерът показва с изписаните на опаковката. Ако съвпадат, значи показанията му са точни;
  • Електронно тестване. Някои модели автоматично при стартиране извършват електронно тестване на системата. При други това е допълнителна функция. Ако уредът открие грешка, тя ще бъде изписана на дисплея;
  • Сравняване на резултати. Можете да проверите точността на Вашия уред, като сравните показанията му с резултати, които сте получили от лабораторно изследване. Имайте предвид, че за да бъдат релевантни стойностите, интервалът между двете изследвания не трябва да бъде голям;
Апарат за кръвна захар 3

Защо да заложите на апарат за кръвна захар от аптеки Прополис

Защото глюкомерите, които ще откриете при нас са надеждни и с доказано качество. Отговаряйки не само на нашите високи стандарти, но и на стандартът EN ISO 15197:3013 за точност при самостоятелно измерване на кръвната захар, ще можете да разчитате на тях без колебания. Ние от аптеки Прополис знаем колко е важна ефективната грижа за здравето. Ето защо всекидневно полагаме усилия, за да доставим на нашите клиенти високото ниво, за което претендираме. Вземете Вашия апарат за кръвна захар от аптеки Прополис, и бъдете уверени в качеството, което ще получите.

Brand: F.HOFFMAN-LA ROCHE Model: Accu-Chek Instant х 50 test strips
Accu-Chek Instant 50 test strips са тест ленти за глюкомерите Accu-Chek Instant на Roche. Удобни за използване, те позволяват бързо и лесно накапване на кръвта и са подходящи при самостоятелното следене нивата на кръвна захар. Тест-лентите позволяват апаратът да провери срока им на годност и да подаде предупреждение ако е изтекъл. Всяка от лентите има систем за под-дозова детекция, което означава че регистрира кога е поставена по-малко от необходимото количество кръв за теста.Начин на употреба: Накапването на кръвта може да се извършни върху тест-лентата както докато е в апарата, така и когато е извън глюкомера. Възможността за двоен визуален контрол е възможност за допълнителна сигурност относно точността на получените резултати. За целта е нужно да се сравни цвета на използваната лента с цветната диаграма в кутията с тест ленти. Последващо тестване на кръвна проба е възможно след 15 секунди.Производител: F.HOFFMAN-LA ROCHE..
22.99лв.
без ДДС:22.99лв.
Brand: PROLIFE Model: Prolife PT200 Blood glucose test stripes
Високо качествената конструкция на тест-лентите от благороден метал на електродите, допринася за гарантирана точност на резултатите от всяко измерване на кръвната захар.Тест-лентите са изработени от специална твърда пластмаса не позволяваща огъване. Релефната повърхност на лентите улеснява хващането им и ги прави удобни за използване.Безопасния дизайн премахва риска от замърсяване на кръвната проба, което би довело до неточен резултат.За прецизен анализ нужното количество кръв е минимално.Подходящи за самоконтрол или тестване от специалист.Тест-ленти Proliife РТ200 са предназначени за използване с глюкомер Prolife РМ200Продуктите Prolife напълно отговарят на изискванията на DIN EN ISO 15197:2913Производител: PROLIFE, Швейцария..
23.99лв.
без ДДС:23.99лв.
Brand: PROLIFE Model: Prolife PM200 Glucometer and PT200 50 Glucose test-strips set
Глюкомер Prolife PM200 измерва с лабораторна точност нивото на глюкоза в кръвта.5 секундно бързо и безпогрешно отчитане, спестяващо време.Безболезнено убождане с минимално количество кръв от 0,75 мкл.Компактен и съвременен дизайн улесняващи употребата му.Тест-ленти РТ200 с които е съвместим - притежават електроди от благороден метал, допринасящи за точността на резултата.Удобна конструкция съчетана с качествен материал на лентите прави измерването изключително надеждно и лесно.Голяма памет с 500 резултата от теста за кръвна захар с дата и час - изчислена средна стойност за сигурност и контрол от различен период на време - 1,7,14,30,60 и 90 дни.Не изисква въвеждане на КОДБатерия тип CR 2032 - осигурява над 1000 точни измервания при нормална експлоатация.  Комплектът включва:  Глюкомер РМ200; Ланцетно устройство GD500;50 броя тест-ленти;10 бр. стерилни ланцети GL300;Твърд калъф за удобно и безопастно съхранение на глюкомера и аксесоарите;Упътване на български ези..
37.99лв.
без ДДС:37.99лв.
Brand: PROLIFE Model: Prolife PM200 Glucometer without strips
Глюкомер Prolife PM200 измерва с лабораторна точност нивото на глюкоза в кръвта.5 секундно бързо и безпогрешно отчитане, спестяващо време.Безболезнено убождане с минимално количество кръв от 0,75 мкл.Компактен и съвременен дизайн улесняващи употребата му.Тест-ленти РТ200 с които е съвместим - притежават електроди от благороден метал, допринасящи за точността на резултата.Удобна конструкция съчетана с качествен материал на лентите прави измерването изключително надеждно и лесно.Голяма памет с 500 резултата от теста за кръвна захар с дата и час - изчислена средна стойност за сигурност и контрол от различен период на време - 1,7,14,30,60 и 90 дни.Не изисква въвеждане на КОДБатерия тип CR 2032 - осигурява над 1000 точни измервания при нормална експлоатация.  Комплектът включва:  глюкомер РМ200ланцетно устройство GD50010 бр. стерилни ланцети GL300твърд калъф за удобно и безопастно съхранение на глюкомера и аксесоаритеупътване на български езикгаранционна картаГаранция: 5..
27.99лв.
без ДДС:27.99лв.
Brand: BIONIME Model: Bionime GS 550 Test strips
Уникална патентована конструкция на тест лентите със златното покритие на електродите, което осигурява най-висока точност при всяко измерване на кръвната захар.Тест лентите са изработени от специална твърда пластмаса, която не позволява огъване. Широкото оребрено място за хващане прави лентите лесни и удобни за поставяне/махане от глюкомера.Без контакт със зоната, в която се нанася кръвта. Това премахва всички рискове от замърсяване и неточен резултат.Минимално количество кръв нужно за анализ.Използвайки системата за контрол на глюкозата в кръвта Rightest™, нивото на кръвната захар може лесно да бъде измерено и съответно да предостави на пациентите с диабет най-добрата грижа.Продуктите Bionime напълно отговарят на изискванията на DIN EN ISO 15197:2913Производител: BIONIME, ШвейцарияРазгледайте и предложенията ни за апарати за кръвна захар ...
47.49лв.
без ДДС:47.49лв.
Brand: BIONIME Model: Bionime GS 550 Test strips
Уникална патентована конструкция на тест лентите със златното покритие на електродите, което осигурява най-висока точност при всяко измерване на кръвната захар;Тест лентите са изработени от специална твърда пластмаса, която не позволява огъване; Широкото оребрено място за хващане прави лентите лесни и удобни за поставяне/махане от глюкомера;Без контакт със зоната, в която се нанася кръвта. Това премахва всички рискове от замърсяване и неточен резултат;Минимално количество кръв нужно за анализ;Използвайки системата за контрол на глюкозата в кръвта Rightest™, нивото на кръвната захар може лесно да бъде измерено и съответно да предостави на пациентите с диабет най-добрата грижа;Продуктите Bionime напълно отговарят на изискванията на DIN EN ISO 15197:2913.Производител: BIONIME, ШвейцарияРазгледайте и предложенията ни за апарати за кръвна захар ...
27.49лв.
без ДДС:27.49лв.
Brand: BIONIME Model: Bionime GS 100 Test strips
Уникална патентована конструкция на тест-лентите със златното покритие на електродите, което осигурява най-висока точност при всяко измерване на кръвната захар;Тест-лентите са изработени от специална твърда пластмаса, която не позволява огъване;Широкото оребрено място за хващане прави лентите лесни и удобни за поставяне/махане от глюкомера;Без контакт със зоната, в която се нанася кръвта. Това премахва всички рискове от замърсяване и неточен резултат;Минимално количество кръв нужно за анализ;Използвайки системата за контрол на глюкозата в кръвта Rightest™, нивото на кръвната захар може лесно да бъде измерено и съответно да предостави на пациентите с диабет най-добрата грижа;Продуктите Bionime напълно отговарят на изискванията на DIN EN ISO 15197:2913.Производител: BIONIME, ШвейцарияРазгледайте и предложенията ни за апарати за кръвна захар ...
43.99лв.
без ДДС:43.99лв.
Brand: BIONIME Model: Bionime GS 100 Test strips
Уникална патентована конструкция на тест-лентите със златното покритие на електродите, което осигурява най-висока точност при всяко измерване на кръвната захар.Тест-лентите са изработени от специална твърда пластмаса, която не позволява огъване. Широкото оребрено място за хващане прави лентите лесни и удобни за поставяне/махане от глюкомера.Без контакт със зоната, в която се нанася кръвта. Това премахва всички рискове от замърсяване и неточен резултат.Минимално количеств кръв нужно за анализИзползвайки системата за контрол на глюкозата в кръвта Rightest™, нивото на кръвната захар може лесно да бъде измерено и съответно да предостави на пациентите с диабет най-добрата грижа.Продуктите Bionime напълно отговарят на изискванията на DIN EN ISO 15197:2913Производител: BIONIME, Швейцария..
24.99лв.
без ДДС:24.99лв.
Brand: BIONIME Model: Bionime GL 300 Lancets
Стерилни игли с лазерно заточване за безболезнено убождане и минимална капка кръв.Подходящи са за всички кръгли убождащи устройства.100 бр. в опаковка (10 плика с по 10 бр. игли).Производител: BIONIME, Швейцария..
17.49лв.
без ДДС:17.49лв.
Brand: BIONIME Model: Bionime Глюкомер GM550 и GS550 Тест-ленти (х 50 броя)
Глюкомер Bionime GM550 отговаря на най-стриктните изисквания за точност и прецизност при измерване на високи и ниски нива на кръвна захар (DIN EN ISO 15197:2913) Препоръчва се особено за хора, при които има чести прояви на ниски нива на кръвната захарТехнология Auto-coding (АВТО код). Автоматично определя всички кодове на тест лентите за глюкомера и не изисква въвеждането на кодРаботи с тест ленти GS550, които притежават електроди със златно покритие за лабораторна точност на резултатаУникалната патентована конструкция и твърдият материал на лентите правят измерването много лесно и удобно  Притежава голям, светещ дисплей, с много добра видимост на резултатите, дори и от хора със слабо зрение или в затъмнени помещенияУдобен за работа както с лява, така и с дясна ръкаПамет: 500 резултата с дата и час, и с изчислена средна стойност на кръвната захар за 1, 7, 14, 30 и 90 дниИма USB порт за лесен пренос на данните към компютър. Това дава възможност за пълен анализ и проследяв..
42.99лв.
без ДДС:42.99лв.
Brand: F.HOFFMAN-LA ROCHE Model: Accu-Chek Active х 50 Test Strips
Този продукт е предназначен за проверка на стойностите на кръвната захар при пациенти с диабет, за самоконтрол на кръвната захар при хора с диабет, в случаи на подозиран диабет и за спешна диагноза.Тест ленти за количествено измерване на кръвната захар в прясна капилярна и антикоагулирана с Li- или HN3- хепарин или ЕДТА венозна кръв, а също и ако кръвта се поставя извън глюкомера - артериална и неонатална кръв;Да се използват само с глюкомер Accu-Chek Active;Подходящи за самоконтрол.Съдържание на опаковката:1 контейнер с тест ленти и 1 етикет с цветна диаграма, таблица с концентрации и кодов номер;1 кодиращ чип;1 листовка.Начин на употреба: Глюкомерът изисква 1-2 микролитра кръв (микролитър = 1 хилядна от милилитъра) за едно измерване на кръвна захар. Ако количеството на нанесената кръв не е достатъчно, можете да поставите след 5 секунди втора капка кръв. Ако тест лентата е в глюкомера при прилагане на кръвта, времето за измерване е около 5 секунди. Ако тест лентата е извън глюкомера п..
21.99лв.
без ДДС:21.99лв.
Brand: F.HOFFMAN-LA ROCHE Model: Roche Accu-Chek Performa Test Strips
Тест-лентите Аку-Чек Перформа на немската фирма Roche са част от системата, която притежава механизъм за самоконтрол, включваща Глюкомер Аку-Чек Перформа. Електродите на тест-лентите работят с технологията на системата и ключов код с цел провеждане на задълбочени тестове за контрол на качеството и осигуряване точност на резултата при всеки тест. Работи толкова бързо, че дори не се забелязват 6-те златни електрода. Има механзмът за предупреждение при изтичане срока на годност на тест-лентата, което предлага допълнителна сигурност в точността на резултата и удобство за потребителя. Тест лентите компенсират промените в температурата (топлина или студ), както и влажността, с цел осигуряване на прецизен и точен резултат. Когато компенсация не е възможна, Accu-Chek Performa изписва това със знак. Работят с малко количество кръвна проба, като изискват само 0.6 микролитра кръв за измерване на кръвната захар. Това означава, че убождането може да е по-плитко, а с това и свързаната с него болка ..
22.99лв.
без ДДС:22.99лв.
Показва 1 до 12 от 12 (1 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.