Menu
Your Cart

Апарати за кръвно налягане

Апарат за кръвно налягане - защо ни е нужен?

Кръвното налягане при всеки човек е с различни стойности. За да бъдем здрави и да се чувстваме добре, налягането на циркулиращата кръв върху кръвоносните съдове трябва да бъде в определени граници. Апаратът за кръвно е средството, с което да измерим стойностите на кръвното налягане в организма. Няма да обясняваме подробно какво представлява кръвното налягане, а само какво показват цифрите, които виждаме на апарат за кръвно. Когато измерваме с апарат за кръвно, независимо от вида му, винаги следим горната и долната граница на стойностите. Горната граница, показвана от апарата за кръвно (обикновено е най-горната цифра), отчита систолично - най-високото налягане върху артериите. Долната граница, показвана от апарата за кръвно е диастоличното налягане, или най-ниското налягане върху артериите. Изключително важно е Вашият апарат за кръвно да отчита точно стойностите.

Виж повече

Защо ни е нужен апарат за кръвно налягане

Когато имате проблеми с кръвното налягане и приемате лекарства, за да го поддържате в норма, апаратът за кръвно е уредът, на който да разчитате. Има хора, които се доверяват на “инстинктите си” и усещат, когато кръвното им налягане не е в норма без да използват апарата за кръвно. Но най-точният и правдоподобен начин, на който да се доверите е измерването с апарат за кръвно. Действията, които се предприемат при различните стойности на налягането в организма са различни. Измервайки ги с апарат за кръвно, ще знаете не само дали са по-високи или по-ниски, но и с колко. Освен това, един модерен апарат за кръвно може да отчете и пулса Ви. Стойност, която има значение при специфични заболявания.

Апаратът за кръвно е важна част от “аптечката” на хората, страдащи от проблеми с налягането. Но дори да не сте в тази група, наличието на апарат за кръвно в дома Ви има своите предимства.

Апарат за кръвно налягане 1

Ползите от апарата за кръвно налягане

Една от най-големите ползи от притежанието на апарат за кръвно е спокойствието, което Ви носи. Във всеки един момент можете да измерите кръвното си налягане с апарата за кръвно. Не е нужно да посещавате лекаря си само за тази цел. Апарата за кръвно е много удобен и когато пътувате или сте на почивка, защото лесно се побира в багажа Ви. Апаратът за кръвно е много полезен и когато сте сменили лекарството си за кръвно налягане - с него по всяко време можете да се уверите, че лечението Ви е правилно. Най-практичната полза от модерен апарат за кръвно е вградената памет, която притежава. Това означава, че имате възможност да запаметявате последните няколко измервания директно в апарата за кръвно, без да ги записвате в дневник. По този начин, с помощта на апарата за кръвно лесно ще следите промените. За Ваше удобство, някои от моделите могат да прехвърлят информацията от апарата за кръвно на телефона Ви.

Какви видове апарат за кръвно съществуват

Знаете ли, че първият апарат за кръвно се е появил през 1847 г. включвал е силус, памучна лента и плочка слонова кост. Днес апаратът за кръвно, който познаваме е доста по-различен и точен. Основните три типа “апарат за кръвно” в наши дни са механичен, автоматичен и полуавтоматичен. В домашни условия най-лесна и удобна е употребата на цифровия апарат за кръвно. Можете да се научите да работите и с механичен апарат за кръвно, но той е по-предпочитан вариант за лекарските кабинети. В аптеки Прополис ще откриете както механичен апарат за кръвно, така и електронен апарат за кръвно. Изберете по удобния за Вас, и измервайте кръвното си с точност.

Апарат за кръвно налягане 2

Кой вид апарат за кръвно налягане се препоръчва от специалистите

Няма еднозначен отговор за това, кой апарат за кръвно е най-добър. Всеки вид има своите предимства. Когато говорим за професионална употреба, в лекарските кабинети кръвното налягане най-често се измерва с механичен апарат за кръвно. За да го използвате ще са Ви необходими известни умения, но това не означава, че е невъзможно. При него от изключителна важност е да можете да разчитате на слуха си. Електронния апарат за кръвно е значително по-лесен за употреба, дори от хора без никакъв опит. Всички измервания и действия извършва сам, нужно е единствено да го включите и да поставите маншета на ръката си.
Електронният апарат има две разновидности. Той може да бъде с измерване на артериалното налягане в артерията, минаваща близо до лъчевата кост. Или по-просто казано, маншетът се поставя в областта на предмишницата. Предимствата на този вид апарат за кръвно, се състоят в позата за измерване - отпуснете се и стойте спокойно. Другият вариант е цифров апарат за кръвно, с поставяне на маншета върху китката. При него е нужно да сгънете ръката си в лакътя така, че китката Ви да бъде на нивото на сърцето. Изключително удобен е за хора с големи ръце. При тях е възможно, поставеният на предмишницата маншет да доведе до дискомфорт и стягане. Ето защо, няма еднозначен отговор от специалистите. При всички варианти обаче, апаратът за кръвно, който ще използвате трябва да е калибриран, за да Ви показва точни резултати.

Какъв вид апарат за кръвно налягане ще откриете в аптеки Прополис

Съвременните модели, които ще откриете при нас са подходящи за домашна употреба. Подбрани са от екипа на аптеки Прополис така, че да можете да им се доверите. С доказаните марки производители и практичните модели, гарантирано ще направите най-добрия избор на апарат за кръвно налягане. При нас ще намерите механични апарати за кръвно, както и автоматични/ електронни с множество допълнителни функции. Някои от моделите, които сме подготвили разполагат с памет, индикатори за правилно поставен маншет, дори PAD технология. С PAD технологията, апаратът за кръвно, може да диагностицира аритмия в ранен стадий.
Имайки предвид различните предпочитания и физиология на нашите клиенти, сме се постарали да Ви предложим всички варианти. В сайта ни ще откриете автоматични апарати за измерване на кръвното налягане в горната част на ръката. Или в случай, че е по-комфортно за Вас, електрони апарати за кръвно налягане за измерване на китката. Доверете се на подбрани марки, като SENDO, MEDEL, Dr. Frei, PROLIFE, MICROLIFE и OMRON, които са доказани лидери в производството на медицинска апаратура. Доверете се и на аптеки Прополис, защото ние държим на нашите клиенти и на високото качество. Апаратите за кръвно в сайта ни са клинично тествани и отговарят на протоколите на BHS.

Апарат за кръвно налягане 3
Brand: TEAMPRO Model: Blood Pressure Monitor Little Doctor LD-91
Апарат за кръвно налягане Little Doctor LD-91Blood Pressure Monitor Little Doctor LD-91LD – 91 е професионален апарат за измерване на кръвно налягане, произведен от полската фирма Литъл Доктор – гр. Краков, Полша. Апаратът е оборудван с капсулиран манометър и удобен маншет с метален фиксиращ ринг. LD – 91 е предпочитан сред полските медици поради високото си качество и здравина. Апаратът е специално разработен да устоява на шок и удари, което го прави отлично средство за интензивна ежедневна употреба в натоварената лекарска среда. Комплектът включва и стетоскоп.ХарактеристикиLD – 91 е първокласен апарат за мерене на кръвно налягане, предназначен за активна професионално ползване. Снабден с олекотен манометър и уголемен клапан на вентила, апарата е практичен и удобен за ежедневна употреба.Ново технологично проектиранеУдароустойчивМетод на измерване: Коротков/ Рива РочиОлекотен капсулиран манометър Ø 55 ммВъздушен клапана с метална иглаУголемен клапан на вентилаПрактичен маншет за предми..
58.49лв.
без ДДС:58.49лв.
Brand: TEAMPRO Model: Digital Blood Pressure Monitor Nissei DSK1031
Електронен апарат за кръвно Nissei DSK1031Digital Blood Pressure Monitor Nissei DSK1031Nissei DSK-1031 е първокласен японски електронен апарат за измерване на кръвно налягане в домашна обстановка. Системата за измерване на кръвното е оборудвана със стандартен ръкав, който се прикрепва около бицепса. Апаратът е лесен за употреба и разполага с надеждни индикатори, които оптимизират процеса на измерване на кръвното и пулса. Едно от предимствата на Nissei DSK-1031 е големият му екран. Съответстващ на световните стандарти за функционалност и качество, дисплеят показва пълна и точна информация за всяко измерване. В допълнение, Nissei DSK-1031 е оборудван с 2 блока памет, предназначени за двама възрастни. Всеки блок разполага с капацитет от 60 позиции за запаметяване на измерените стойности. Nissei DSK-1031 успешно е преминал клиничните тестове за точност на измерване ESH IP2010. Апаратът е отличен със знак на качество от Европейското общество по хипертония.Характеристики на Nissei DSK-1031Ел..
223.19лв.
без ДДС:223.19лв.
Brand: TEAMPRO Model: Digital Blood Pressure Monitor Nissei DS11
Електронен апарат за кръвно Nissei DS11 ЛИБРАDigital Blood Pressure Monitor Nissei DS11Nissei DS-11 е японски електронен апарат за мерене на кръвно налягане. Уредът е снабден с универсален маншет, който се поставя на предмишницата (над лакътя). Маншетът е подходящ за почти всяка ръка, тъй като обхваща бицепс с обиколка от 22 до 42 см в отпуснато състояние. Nissei DS-11 дава прецизни и точни измервания с натискането само на един бутон. Апаратът има компактен размер и е подходящ както за домашна употреба, така и за пренасяне. Едно от предимствата на Nissei DS-11 е, че показва само валидните стойности на пулса. Отчитайки невалидните измервания автоматично, апарата предотвратява вероятността от неточни резултати. В допълнение, уредът е снабден с 60 позиции памет за съхраняване на измерванията.Характеристики на NISSEI DS-11Модел за предмищницаИндикатор за движение на тялотоСензор за аритмияАвтоматично отчитане на невалидните стойности на пулсаУниверсален маншет с обхват на ръката 22 – 42 см..
126.99лв.
без ДДС:126.99лв.
Brand: OMRON Model: Omron Standart Cuff for M2 and M3 Blood Pressure Monitors
Omron Стандартен маншет за апарати за кръвно налягане M2 и M3Omron Standart Cuff for M2 and M3 Blood Pressure MonitorsСтандартен маншет размер М 22-32 см.Производител: OMRON..
56.99лв.
без ДДС:56.99лв.
Brand: OMRON Model: Omron Cuff for Easy Cuff Blood Pressure Monitor
Omron Маншет за апарат за кръвно налягане Easy CuffOmron Cuff for Easy Cuff Blood Pressure MonitorМаншетът е съвместим с апарати Омрон, модели М2, М3, M3IT и М6АC. Размер: Универсален, обиколка на бицепса 22 - 42 см. Производител: OMRON..
56.99лв.
без ДДС:56.99лв.
Brand: OMRON Model: Omron HHP-CM01 Universal Adapter
Omron HHP-CM01 Универсален адаптерOmron HHP-CM01 Universal AdapterOmron HHP-CM01 представлява универсален адпатер, който позволява да използвате апаратите за кръвно налягане и инхалатори с марка Omron, без да се налага обородуването им с батерии. Той създава допълнително удобство, когато сте в уюта на вашия дом или на места с достъп до електрическа мрежа и да запазите батериите, когато сте на път. Универсален адаптер за апарати за кръвно Омрон.Производител: OMRON..
19.99лв.
без ДДС:19.99лв.
Brand: OMRON Model: Omron RS7 Intelli IT automatic Blood Pressure Monitor
Omron RS7 Intelli IT Автоматичен апарат за кръвно наляганеOmron RS7 Intelli IT automatic Blood Pressure MonitorВсички ексклузивни технологии в един продукт.Технология Intellisense - отчита индивидуалните характеристики на всеки потребител;Сензор за позициониране спрямо тялото; Изключително тих;Индикатор за хипертония; Индикатор за правилно поставен маншет;Голям дисплей;Открива неравномерна сърдечна дейност (аритмия);Функция за осредняване на последните 3 измервания;Bluetooth връзка с вашето мобилно устройство посредством приложението Omron Connect; Omron Connect е наличен в Google Play и Apple App Store;Памет 2х100 измервания (с час и дата).Производител: OMRON..
264.99лв.
без ДДС:264.99лв.
Brand: OMRON Model: Omron RS4 Automatic Blood Pressure Monitor
Omron RS4 Автоматичен апарат за кръвно наляганеOmron RS4 Automatic Blood Pressure MonitorГолям дисплей;Сензор за позициониране спрямо тялото;Индикатор за правилно поставен маншет;Голям дисплей;Открива неравномерна сърдечна дейност (аритмия); Функция за осредняване на последните 3 измервания;Памет 60 измервания.Производител: OMRON..
178.99лв.
без ДДС:178.99лв.
Brand: OMRON Model: Omron RS2 Automatic Blood Pressure Monitor
Omron RS2 Автоматичен апарат за кръвно наляганеOmron RS2 Automatic Blood Pressure MonitorЛесен за употреба;Бързо измерване за около 1 минута;Индикатор за хипертония; Индикатор за правилно поставен маншет;Открива неравномерна сърдечна дейност (аритмия);Памет 30 измервания.Производител: OMRON..
121.99лв.
без ДДС:121.99лв.
Brand: OMRON Model: Omron M4 Intelli IT Digital Blood Pressure Monitor
Omron M4 Intelli IT Електронен апарат за кръвно наляганеOmron M4 Intelli IT Digital Blood Pressure MonitorТехнология Intelli Sense - отчита индивидуалните характеристики на всеки потребител;Твърд маншет Intelli Wrap за 360° точност на измерване във всяка позиция около ръката (размер 22-42 см); Индикатор за правилно поставен маншет;Индикатор за движение на тялото;Скала и индикатори за ниво на кръвното налягане;Открива неравномерна сърдечна дейност (аритмия);Функция за осредняване на последните 3 измервания;Bluetooth връзка с вашето мобилно устройство посредством приложението Omron Connect;Omron Connect е наличен в Google Play и Apple App Store;Памет 2х60 измервания (за двама потребители с час и дата).Производител: OMRON..
181.99лв.
без ДДС:181.99лв.
Brand: OMRON Model: Omron M6 Comfort AFIB Automatic Blood Pressure Monitor
Omron M6 Comfort AFIB Автоматичен апарат за кръвно наляганеOmron M6 Comfort AFIB Automatic Blood Pressure MonitorПревенция на сърдечно съдови инциденти – инфаркт и инсулт.AFIB технология за разпознаване на аритмията Предсърдно мъждене по време на измерване;Технология Intelli Sense - отчита индивидуалните характеристики на всеки потребител;Твърд маншет Intelli Wrap за 360° точност на измерване във всяка позиция около ръката (размер 22-42 см); Двоен дисплей, които показва резултатите от предходното измерване с дата и час;Индикатор за правилно поставен маншет;Индикатор за движение на тялото;Скала и индикатори за ниво на кръвното налягане;Открива неравномерна сърдечна дейност (аритмия);Функция за осредняване на последните 3 измервания;Функция за осредняване на сутрешните и вечерните измервания;Памет 2х100 измервания (за двама потребители с час и дата).Производител: OMRON..
214.99лв.
без ДДС:214.99лв.
Brand: OMRON Model: Omron M3 Automatic Blood Pressure Monitor
Omron M3 Автоматичен апарат за кръвно наляганеOmron M3 Automatic Blood Pressure MonitorОптимални технологии за точни резултати в домашни условия.Функционален лесен за поставяне мек маншет, подходящ за размер на обиколка на ръката над лакът от 22-42 см;Памет 2х60 измервания за двама потребители с час и дата;Индикатор за правилно поставен маншет;Индикатор за движение на тялото;Скала и индикатори за ниво на кръвното налягане;Открива неравномерна сърдечна дейност (аритмия);Функция за осредняване на последните 3 измервания.Производител: OMRON..
164.99лв.
без ДДС:164.99лв.
Показва 1 до 12 от 43 (4 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.