Menu
Your Cart

Апарати за кръвно налягане

Апарат за кръвно налягане - защо ни е нужен?

Кръвното налягане при всеки човек е с различни стойности. За да бъдем здрави и да се чувстваме добре, налягането на циркулиращата кръв върху кръвоносните съдове трябва да бъде в определени граници. Апаратът за кръвно е средството, с което да измерим стойностите на кръвното налягане в организма. Няма да обясняваме подробно какво представлява кръвното налягане, а само какво показват цифрите, които виждаме на апарат за кръвно. Когато измерваме с апарат за кръвно, независимо от вида му, винаги следим горната и долната граница на стойностите. Горната граница, показвана от апарата за кръвно (обикновено е най-горната цифра), отчита систолично - най-високото налягане върху артериите. Долната граница, показвана от апарата за кръвно е диастоличното налягане, или най-ниското налягане върху артериите. Изключително важно е Вашият апарат за кръвно да отчита точно стойностите.

Виж повече

Защо ни е нужен апарат за кръвно налягане

Когато имате проблеми с кръвното налягане и приемате лекарства, за да го поддържате в норма, апаратът за кръвно е уредът, на който да разчитате. Има хора, които се доверяват на “инстинктите си” и усещат, когато кръвното им налягане не е в норма без да използват апарата за кръвно. Но най-точният и правдоподобен начин, на който да се доверите е измерването с апарат за кръвно. Действията, които се предприемат при различните стойности на налягането в организма са различни. Измервайки ги с апарат за кръвно, ще знаете не само дали са по-високи или по-ниски, но и с колко. Освен това, един модерен апарат за кръвно може да отчете и пулса Ви. Стойност, която има значение при специфични заболявания.

Апаратът за кръвно е важна част от “аптечката” на хората, страдащи от проблеми с налягането. Но дори да не сте в тази група, наличието на апарат за кръвно в дома Ви има своите предимства.

Апарат за кръвно налягане 1

Ползите от апарата за кръвно налягане

Една от най-големите ползи от притежанието на апарат за кръвно е спокойствието, което Ви носи. Във всеки един момент можете да измерите кръвното си налягане с апарата за кръвно. Не е нужно да посещавате лекаря си само за тази цел. Апарата за кръвно е много удобен и когато пътувате или сте на почивка, защото лесно се побира в багажа Ви. Апаратът за кръвно е много полезен и когато сте сменили лекарството си за кръвно налягане - с него по всяко време можете да се уверите, че лечението Ви е правилно. Най-практичната полза от модерен апарат за кръвно е вградената памет, която притежава. Това означава, че имате възможност да запаметявате последните няколко измервания директно в апарата за кръвно, без да ги записвате в дневник. По този начин, с помощта на апарата за кръвно лесно ще следите промените. За Ваше удобство, някои от моделите могат да прехвърлят информацията от апарата за кръвно на телефона Ви.

Какви видове апарат за кръвно съществуват

Знаете ли, че първият апарат за кръвно се е появил през 1847 г. включвал е силус, памучна лента и плочка слонова кост. Днес апаратът за кръвно, който познаваме е доста по-различен и точен. Основните три типа “апарат за кръвно” в наши дни са механичен, автоматичен и полуавтоматичен. В домашни условия най-лесна и удобна е употребата на цифровия апарат за кръвно. Можете да се научите да работите и с механичен апарат за кръвно, но той е по-предпочитан вариант за лекарските кабинети. В аптеки Прополис ще откриете както механичен апарат за кръвно, така и електронен апарат за кръвно. Изберете по удобния за Вас, и измервайте кръвното си с точност.

Апарат за кръвно налягане 2

Кой вид апарат за кръвно налягане се препоръчва от специалистите

Няма еднозначен отговор за това, кой апарат за кръвно е най-добър. Всеки вид има своите предимства. Когато говорим за професионална употреба, в лекарските кабинети кръвното налягане най-често се измерва с механичен апарат за кръвно. За да го използвате ще са Ви необходими известни умения, но това не означава, че е невъзможно. При него от изключителна важност е да можете да разчитате на слуха си. Електронния апарат за кръвно е значително по-лесен за употреба, дори от хора без никакъв опит. Всички измервания и действия извършва сам, нужно е единствено да го включите и да поставите маншета на ръката си.
Електронният апарат има две разновидности. Той може да бъде с измерване на артериалното налягане в артерията, минаваща близо до лъчевата кост. Или по-просто казано, маншетът се поставя в областта на предмишницата. Предимствата на този вид апарат за кръвно, се състоят в позата за измерване - отпуснете се и стойте спокойно. Другият вариант е цифров апарат за кръвно, с поставяне на маншета върху китката. При него е нужно да сгънете ръката си в лакътя така, че китката Ви да бъде на нивото на сърцето. Изключително удобен е за хора с големи ръце. При тях е възможно, поставеният на предмишницата маншет да доведе до дискомфорт и стягане. Ето защо, няма еднозначен отговор от специалистите. При всички варианти обаче, апаратът за кръвно, който ще използвате трябва да е калибриран, за да Ви показва точни резултати.

Какъв вид апарат за кръвно налягане ще откриете в аптеки Прополис

Съвременните модели, които ще откриете при нас са подходящи за домашна употреба. Подбрани са от екипа на аптеки Прополис така, че да можете да им се доверите. С доказаните марки производители и практичните модели, гарантирано ще направите най-добрия избор на апарат за кръвно налягане. При нас ще намерите механични апарати за кръвно, както и автоматични/ електронни с множество допълнителни функции. Някои от моделите, които сме подготвили разполагат с памет, индикатори за правилно поставен маншет, дори PAD технология. С PAD технологията, апаратът за кръвно, може да диагностицира аритмия в ранен стадий.
Имайки предвид различните предпочитания и физиология на нашите клиенти, сме се постарали да Ви предложим всички варианти. В сайта ни ще откриете автоматични апарати за измерване на кръвното налягане в горната част на ръката. Или в случай, че е по-комфортно за Вас, електрони апарати за кръвно налягане за измерване на китката. Доверете се на подбрани марки, като SENDO, MEDEL, Dr. Frei, PROLIFE, MICROLIFE и OMRON, които са доказани лидери в производството на медицинска апаратура. Доверете се и на аптеки Прополис, защото ние държим на нашите клиенти и на високото качество. Апаратите за кръвно в сайта ни са клинично тествани и отговарят на протоколите на BHS.

Апарат за кръвно налягане 3
Brand: Hartmann Model: Hartmann Veroval Compact Plus BP Monitor + AC/DC Adapter
Апаратът за измерване на кръвно налягане за ръката над лакътя от Хартман Веровал Плюс осигурява бързо и лесно автоматично измерване. Апаратът разпознава и показва нарушения в сърдечния ритъм (аритмии) и открива предсърдно мъждене благодарение на Afib инфикатора. Снабден с технологията Comfort Air за напомпване без излишно притискане и универсален маншон 22-42 см. Има функция за автоматично тройно измерване - възможност за автоматично измерване 3 пъти последователно и показване на средна стойност. Разполага с опцията за прехвърляне чрез Bluetooth на измерените стойности в приложението Veroval medi.connect. Има индикатори за слаби батерии и грешка, опция за автоматично изключване и лесен за разчитане дисплей. Предлага се с калъф за съхранение, 4 броя 1,5V AA батерии и адаптер.Производител: Hartmann..
112.99лв.
без ДДС:112.99лв.
Brand: Hartmann Model: Hartmann Veroval Duo Control M Blood Pressure Monitor
Veroval Duo Control M 925504 Електронен апарат за измерване на кръвно налягане е разработен за хора, които редовно трябва да следят стойностите на кръвното си налягане и за тези, които страдат от неравномерен сърдечен ритъм (аритмия). Апаратът за кръвно е клинично валидиран и признат от Европейската асоциация по хипертония (ESH), Немската лига по хипертония (DHL) и Британската асоциация по хипертония (BHS). С патентована Duo Sensor технология, която позволява апаратът да измерва кръвното налягане, комбинирайки два метода - на "Коротков" (чрез вграден микрофон на стетоскоп) и осцилометричен. Това означава, че този апарат работи едновременно като механичен и електронен. За оптимално точно измерване при поставяне маншонът трябва да прилепва плътно към бицепса. Veroval Duo control е окомплектован с 1 бр. маншон с размер М (22-32 см) и USB кабел за пренос на данни.Характеристики:Клинично валидиран и признат от ESH (Европейска асоциация по хипертония), BHS (Британската асоциация по хипертони..
155.89лв.
без ДДС:155.89лв.
Brand: Hartmann Model: Veroval Duo Control M Blood Pressure Monitor and Thermometer
Комплектът съдържа: 1 брой Veroval Duo Control M Електронен апарат за измерване на кръвно налягане + 1 брой Thermoval Standart Електронен термометър.1. Veroval Duo Control M Електронен апарат за измерване на кръвно наляганеVeroval Duo Control M 925504 Електронен апарат за измерване на кръвно налягане е разработен за хора, които редовно трябва да следят стойностите на кръвното си налягане и за тези, които страдат от неравномерен сърдечен ритъм (аритмия). Апаратът за кръвно е клинично валидиран и признат от Европейската асоциация по хипертония (ESH), Немската лига по хипертония (DHL) и Британската асоциация по хипертония (BHS). С патентована Duo Sensor технология, която позволява апаратът да измерва кръвното налягане, комбинирайки два метода - на "Коротков" (чрез вграден микрофон на стетоскоп) и осцилометричен. Това означава, че този апарат работи едновременно като механичен и електронен. За оптимално точно измерване при поставяне маншонът трябва да прилепва плътно към бицепса. Vero..
154.59лв.
без ДДС:154.59лв.
Brand: Hartmann Model: Hartmann Veroval Compact Wrist Blood Pressure Monitor
Hartmann Veroval Compact Wrist blood pressure monitor представлява апарат за китка, за бързо измерване на кръвното налягане и практичен маншон за китка с размери от 12,5 до 21 см. Веровал е изцяло автоматичен апарат за кръвно налягане, с компактни размери и лесен за използване. Разполага с индикатор за наличие на неравномерен сърдечен ритъм (аритмия). Внимателното измерване на кръвното налягане от иновативния апарат се осигурява чрез специалната технология Comfort Air. За първо измерване е зададено налягане до 190 mmHg, след което налягането в маншона се определя индивидуално въз основа на предходни стойности. За прецизни стойности е важно маншонът да бъде позициониран на височината на сърцето и да е добре стегнат. За целта апаратът разполага с интегриран контрол за провилно поставяне на моншона. Веровал разполага с голям дисплей за лесно разчитане на измерените стойности, а индикацията за резултата е съгласно класификацията на СЗО. В паметта му се съхраняват данните от 100 измервания ..
65.49лв.
без ДДС:65.49лв.
Brand: Hartmann Model: Hartmann Veroval Compact Upper Arm Blood Pressure Monitor
Hartmann Veroval Compact Upper arm blood pressure monitor представлява апарат за бързо измерване на кръвното налягане на ръката над лакътя и е с практичен универсален маншон с размер 22-42 см. Веровал е изцяло автоматичен апарат за кръвно налягане, с компактни размери и лесен за използване. Разполага с индикатор за наличие на неравномерен сърдечен ритъм (аритмия). Внимателното измерване на кръвното налягане от иновативния апарат се осигурява чрез специалната технология Comfort Air. За първо измерване е зададено налягане до 190 mmHg, след което налягането в маншона се определя индивидуално въз основа на предходни стойности. Това дава възможност за по-удобно измерване на кръвното налягане на ръката над лакътя. За прецизни стойности е много важно апаратът за кръвно налягане да бъде позициониран на височината на сърцето, което той улеснява с интегрирания контрол за правилно поставяне на маншона. Веровал разполага с голям дисплей за лесно разчитане на измерените стойности, а индикацията за ..
85.69лв.
без ДДС:85.69лв.
Brand: Hartmann Model: Hartmann Veroval Blood Pressure Monitor for upper arm
Веровал на производителя Хартман представлява автоматичен апарат за кръвно налягане, клинично валидиран за измерване на кръвно налягане и пулс. Той разпознава и показва нарушения в сърдечния ритъм (аритмии). Основни характеристики:Функция „Памет“ с възможност за съхранение на 2 х 100 измервания със сутрешни и вечерни данни и осреднени стойности;Практичен универсален маншон (22 – 42 см) с ергономична форма;Контрол за правилно поставяне на маншона – с индикация на дисплея;Индикация за резултата от измерените стойности на кръвното налягане според класификацията на СЗО;Прехвърляне на измерените стойности в специализиран софтуер Veroval medi.connect;С включен USB кабел;5 години гаранция.Производител: Hartmann..
112.99лв.
без ДДС:112.99лв.
Brand: Hartmann Model: Hartmann Veroval Wrist Blood Pressure Monitor
Veroval Wrist Blood Pressure Monitor e клинично валидиран за точно измерване на кръвно налягане и пулс, разпознава и показва нарушения в сърдечния ритъм (аритмии). Апаратът разполага с: Функция „Памет“ с възможност за съхранение на 2 х 100 измервания със сутрешни и вечерни данни и осреднени стойности. С удобен маншон с обиколка на китката 12,5 – 21,5 см. Контрол за правилно поставяне на маншона – с индикация на дисплея. Индикация за резултата от измерените стойности на кръвното налягане според класификацията на СЗО. Прехвърляне на измерените стойности в специализиран софтуер Veroval medi.connect. С включен USB кабел и 5 години гаранция.Производител: Hartmann..
85.59лв.
без ДДС:85.59лв.
Brand: Hartmann Model: Hartmann Veroval 2 in 1 Blood Pressure Monitor with ECG
Hartmann Veroval 2 in 1 Combi device Blood Pressure Monitor with ECG представлява комбиниран апарат за измерване на кръвно налягане и ЕКГ, който Ви предоставя лесно разбираемо показание, като същевременно можете да направите запис на Вашия сърдечен ритъм при появата на симптоми, навсякъде и по всяко време.Характеристики:Мобилна ЕКГ функция: Записва сърдечния ритъм за 30 секунди – навсякъде и по всяко време. Разпознава предсърдни мъждения – една от главните причини за инфаркти. Разпознава нарушения в сърдечния ритъм – напр. екстрасистоли, т.е. ранни признаци за нарушения в оросяването и заболявания на сърдечния мускул. Бързо и лесно разпознаване на резултата за пациента и подробно показание (електрокардиограма) за лекаря.Измерване на кръвно налягане: Клинично валидиран за висока точност. Удобен универсален маншон (22 – 42 см) с ергономична форма изработен по технологията Comfort Air – напомпване без излишно притискане. С включено напомняне за измерване. 128 места за запаметяване (по 64 ..
179.99лв.
без ДДС:179.99лв.
Brand: TEAMPRO Model: Blood Pressure Monitor Little Doctor LD-91
LD – 91 е професионален апарат за измерване на кръвно налягане, произведен от полската фирма Литъл Доктор – гр. Краков, Полша. Апаратът е оборудван с капсулиран манометър и удобен маншет с метален фиксиращ ринг. LD – 91 е предпочитан сред полските медици поради високото си качество и здравина. Апаратът е специално разработен да устоява на шок и удари, което го прави отлично средство за интензивна ежедневна употреба в натоварената лекарска среда. Комплектът включва и стетоскоп.ХарактеристикиLD – 91 е първокласен апарат за мерене на кръвно налягане, предназначен за активна професионално ползване. Снабден с олекотен манометър и уголемен клапан на вентила, апарата е практичен и удобен за ежедневна употреба.Ново технологично проектиранеУдароустойчивМетод на измерване: Коротков/ Рива РочиОлекотен капсулиран манометър Ø 55 ммВъздушен клапана с метална иглаУголемен клапан на вентилаПрактичен маншет за предмишница: 25 – 36 смМетален фиксиращ пръстен на маншетаОборудван със стетоскопПроизводител..
58.49лв.
без ДДС:58.49лв.
Brand: TEAMPRO Model: Digital Blood Pressure Monitor Nissei DSK1031
Nissei DSK-1031 е първокласен японски електронен апарат за измерване на кръвно налягане в домашна обстановка. Системата за измерване на кръвното е оборудвана със стандартен ръкав, който се прикрепва около бицепса. Апаратът е лесен за употреба и разполага с надеждни индикатори, които оптимизират процеса на измерване на кръвното и пулса. Едно от предимствата на Nissei DSK-1031 е големият му екран. Съответстващ на световните стандарти за функционалност и качество, дисплеят показва пълна и точна информация за всяко измерване. В допълнение, Nissei DSK-1031 е оборудван с 2 блока памет, предназначени за двама възрастни. Всеки блок разполага с капацитет от 60 позиции за запаметяване на измерените стойности. Nissei DSK-1031 успешно е преминал клиничните тестове за точност на измерване ESH IP2010. Апаратът е отличен със знак на качество от Европейското общество по хипертония.Характеристики на Nissei DSK-1031Електронната система за мерене на кръвно налягане Nissei DSK-1031 е лесна и удобна за упо..
223.19лв.
без ДДС:223.19лв.
Brand: TEAMPRO Model: Digital Blood Pressure Monitor Nissei DS11
Nissei DS-11 е японски електронен апарат за мерене на кръвно налягане. Уредът е снабден с универсален маншет, който се поставя на предмишницата (над лакътя). Маншетът е подходящ за почти всяка ръка, тъй като обхваща бицепс с обиколка от 22 до 42 см в отпуснато състояние. Nissei DS-11 дава прецизни и точни измервания с натискането само на един бутон. Апаратът има компактен размер и е подходящ както за домашна употреба, така и за пренасяне. Едно от предимствата на Nissei DS-11 е, че показва само валидните стойности на пулса. Отчитайки невалидните измервания автоматично, апарата предотвратява вероятността от неточни резултати. В допълнение, уредът е снабден с 60 позиции памет за съхраняване на измерванията.Характеристики на NISSEI DS-11Модел за предмищницаИндикатор за движение на тялотоСензор за аритмияАвтоматично отчитане на невалидните стойности на пулсаУниверсален маншет с обхват на ръката 22 – 42 смFuzzy напомпванеОпределяне на смущенията60 позиции памет + средна стойностФункция часов..
126.99лв.
без ДДС:126.99лв.
Brand: OMRON Model: Omron Standart Cuff for M2 and M3 Blood Pressure Monitors
Стандартен маншет размер М 22-32 см.Производител: OMRON..
56.99лв.
без ДДС:56.99лв.
Показва 1 до 12 от 51 (5 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.