Menu
Your Cart

Апарати за кръвно налягане

Апарат за кръвно налягане - защо ни е нужен?

Кръвното налягане при всеки човек е с различни стойности. За да бъдем здрави и да се чувстваме добре, налягането на циркулиращата кръв върху кръвоносните съдове трябва да бъде в определени граници. Апаратът за кръвно е средството, с което да измерим стойностите на кръвното налягане в организма. Няма да обясняваме подробно какво представлява кръвното налягане, а само какво показват цифрите, които виждаме на апарат за кръвно. Когато измерваме с апарат за кръвно, независимо от вида му, винаги следим горната и долната граница на стойностите. Горната граница, показвана от апарата за кръвно (обикновено е най-горната цифра), отчита систолично - най-високото налягане върху артериите. Долната граница, показвана от апарата за кръвно е диастоличното налягане, или най-ниското налягане върху артериите. Изключително важно е Вашият апарат за кръвно да отчита точно стойностите.

Виж повече

Защо ни е нужен апарат за кръвно налягане

Когато имате проблеми с кръвното налягане и приемате лекарства, за да го поддържате в норма, апаратът за кръвно е уредът, на който да разчитате. Има хора, които се доверяват на “инстинктите си” и усещат, когато кръвното им налягане не е в норма без да използват апарата за кръвно. Но най-точният и правдоподобен начин, на който да се доверите е измерването с апарат за кръвно. Действията, които се предприемат при различните стойности на налягането в организма са различни. Измервайки ги с апарат за кръвно, ще знаете не само дали са по-високи или по-ниски, но и с колко. Освен това, един модерен апарат за кръвно може да отчете и пулса Ви. Стойност, която има значение при специфични заболявания.

Апаратът за кръвно е важна част от “аптечката” на хората, страдащи от проблеми с налягането. Но дори да не сте в тази група, наличието на апарат за кръвно в дома Ви има своите предимства.

Апарат за кръвно налягане 1

Ползите от апарата за кръвно налягане

Една от най-големите ползи от притежанието на апарат за кръвно е спокойствието, което Ви носи. Във всеки един момент можете да измерите кръвното си налягане с апарата за кръвно. Не е нужно да посещавате лекаря си само за тази цел. Апарата за кръвно е много удобен и когато пътувате или сте на почивка, защото лесно се побира в багажа Ви. Апаратът за кръвно е много полезен и когато сте сменили лекарството си за кръвно налягане - с него по всяко време можете да се уверите, че лечението Ви е правилно. Най-практичната полза от модерен апарат за кръвно е вградената памет, която притежава. Това означава, че имате възможност да запаметявате последните няколко измервания директно в апарата за кръвно, без да ги записвате в дневник. По този начин, с помощта на апарата за кръвно лесно ще следите промените. За Ваше удобство, някои от моделите могат да прехвърлят информацията от апарата за кръвно на телефона Ви.

Какви видове апарат за кръвно съществуват

Знаете ли, че първият апарат за кръвно се е появил през 1847 г. включвал е силус, памучна лента и плочка слонова кост. Днес апаратът за кръвно, който познаваме е доста по-различен и точен. Основните три типа “апарат за кръвно” в наши дни са механичен, автоматичен и полуавтоматичен. В домашни условия най-лесна и удобна е употребата на цифровия апарат за кръвно. Можете да се научите да работите и с механичен апарат за кръвно, но той е по-предпочитан вариант за лекарските кабинети. В аптеки Прополис ще откриете както механичен апарат за кръвно, така и електронен апарат за кръвно. Изберете по удобния за Вас, и измервайте кръвното си с точност.

Апарат за кръвно налягане 2

Кой вид апарат за кръвно налягане се препоръчва от специалистите

Няма еднозначен отговор за това, кой апарат за кръвно е най-добър. Всеки вид има своите предимства. Когато говорим за професионална употреба, в лекарските кабинети кръвното налягане най-често се измерва с механичен апарат за кръвно. За да го използвате ще са Ви необходими известни умения, но това не означава, че е невъзможно. При него от изключителна важност е да можете да разчитате на слуха си. Електронния апарат за кръвно е значително по-лесен за употреба, дори от хора без никакъв опит. Всички измервания и действия извършва сам, нужно е единствено да го включите и да поставите маншета на ръката си.
Електронният апарат има две разновидности. Той може да бъде с измерване на артериалното налягане в артерията, минаваща близо до лъчевата кост. Или по-просто казано, маншетът се поставя в областта на предмишницата. Предимствата на този вид апарат за кръвно, се състоят в позата за измерване - отпуснете се и стойте спокойно. Другият вариант е цифров апарат за кръвно, с поставяне на маншета върху китката. При него е нужно да сгънете ръката си в лакътя така, че китката Ви да бъде на нивото на сърцето. Изключително удобен е за хора с големи ръце. При тях е възможно, поставеният на предмишницата маншет да доведе до дискомфорт и стягане. Ето защо, няма еднозначен отговор от специалистите. При всички варианти обаче, апаратът за кръвно, който ще използвате трябва да е калибриран, за да Ви показва точни резултати.

Какъв вид апарат за кръвно налягане ще откриете в аптеки Прополис

Съвременните модели, които ще откриете при нас са подходящи за домашна употреба. Подбрани са от екипа на аптеки Прополис така, че да можете да им се доверите. С доказаните марки производители и практичните модели, гарантирано ще направите най-добрия избор на апарат за кръвно налягане. При нас ще намерите механични апарати за кръвно, както и автоматични/ електронни с множество допълнителни функции. Някои от моделите, които сме подготвили разполагат с памет, индикатори за правилно поставен маншет, дори PAD технология. С PAD технологията, апаратът за кръвно, може да диагностицира аритмия в ранен стадий.
Имайки предвид различните предпочитания и физиология на нашите клиенти, сме се постарали да Ви предложим всички варианти. В сайта ни ще откриете автоматични апарати за измерване на кръвното налягане в горната част на ръката. Или в случай, че е по-комфортно за Вас, електрони апарати за кръвно налягане за измерване на китката. Доверете се на подбрани марки, като SENDO, MEDEL, Dr. Frei, PROLIFE, MICROLIFE и OMRON, които са доказани лидери в производството на медицинска апаратура. Доверете се и на аптеки Прополис, защото ние държим на нашите клиенти и на високото качество. Апаратите за кръвно в сайта ни са клинично тествани и отговарят на протоколите на BHS.

Апарат за кръвно налягане 3
Brand: SENDO Model: Zedd Easy Digital Blood Pressure Monitor
Zedd Easy Електронен апарат за измерване на кръвно наляганеZedd Easy Digital Blood Pressure MonitorХарактеристики:Предназначен за бицепс;Засича аритмичен пулс;Голям дисплей с големи цифри;Памет - запаметява до 90 измервания с час и дата;Изчислява средна стойност от последните 3 измервания;Класификация на кръвното налягане. Производител: Sendo..
59.99лв.
без ДДС:59.99лв.
Brand: SENDO Model: Sendo Advance 2 Automatic Blood Pressure Monitor
Sendo Advance 2 Автоматичен апарат за измерване на кръвноSendo Advance 2 Automatic Blood Pressure MonitorSendo Advance 2 е автоматичен апарат за измерване на кръвно налягане.Характеристики:Отчита и анализира нарушения на сърдечния ритъм;Клинично утвърден от ESH;Лесен за използване – само с един бутон;Памет до 60 измервания;Подарък адаптер;5 години гаранция.Апаратът отчита нарушения сърдечен ритъм и предсърдно мъждене. Ако имате аритмия, ще получите сигнал от Вашия апарат за кръвно SENDO. Резултатите от измерването се показват спрямо стандартите на Световната здравна организация. В лявата част на дисплея има скала, отбелязваща какво е вашето кръвно налягане – ниско, нормално или високо.Производител: Sendo..
129.99лв.
без ДДС:129.99лв.
Brand: PROLIFE Model: Prolife PA3 Expert Digital blood pressure monitor
Пролайф PA3 Expert Автоматичен апарат за кръвно наляганеProlife PA3 Expert Digital blood pressure monitorГолям дисплейHAI технологияComfortSens технологияAVG технологияФункция СветофарПамет за 199 измервания за 1 ползвателМаншет – конусовиден мек, 22-42 смАдаптер в комплектаHAI технология гарантира измерване и отчитане на резултата, дори ако потребителят да има аритмия. ComfortSense технология - осигурява по-точно измерване, тъй като няма болков шок за потребителя. Устройството определя горното ниво на налягане по време на напомпване. В допълнение, апаратът постоянно променя темпа на напомпване, намалявайки нивото на дискомфорт.AVG технологията позволява усредняване на резултатите от последните три измервания.За по-голяма улеснение, функцията Светофар ще ви покаже, дали кръвното ви налягане е в нормата, леко извън нея или повишено.Гаранция: 10 годиниПроизводител: PROLIFE, Швейцария..
98.99лв.
без ДДС:98.99лв.
Brand: PROLIFE Model: Prolife PA3 Backlight Digital blood pressure monitor
Пролайф PA3 Backlight Автоматичен апарат за кръвно наляганеProlife PA3 Backlight Digital blood pressure monitorГолям дисплей;AF технология;HAI технология;ComfortSens технология;Arm movement indicator;Cuff check indicator;AVG технология;Функция Светофар с осветяване на целия екран;Памет за 199 измервания 1 ползвател;Маншет – конусовиден мек, 22-42 см;Адаптер в комплекта;10 години гаранция.HAI технологията гарантира измерване и отчитане на резултата, дори потребителят да има аритмия.AF технология – технология, която засича аритмията Предсърдно мъждене. Тя е рисков фактор за образуването на тромби и инсулт.ComfortSense технология - осигурява по-точно измерване, тъй като няма болков шок за потребителя. Устройството определя горното ниво на налягане по време на напомпване. В допълнение, апаратът постоянно променя темпа на напомпване, намалявайки нивото на дискомфорт.Arm movement indicator – ако потребителя се е движил по време на измерването, ще се появи този символ на дисплея. Това означав..
128.99лв.
без ДДС:128.99лв.
Brand: PROLIFE Model: Prolife PA2 Basic Digital blood pressure monitor
Пролайф PA2 Basic Автоматичен апарат за кръвно наляганеProlife PA2 Basic Digital blood pressure monitorГолям дисплейHAI технологияComfortSens технологияAVG технологияФункция СветофарПамет за двама потребители – 2 х 120 измерванияМаншет – конусовиден мек, 22-32 см10 години гаранцияHAI технология гарантира измерване и отчитане на резултата, дори потребителя да има аритмия. ComfortSense технология - осигурява по-точно измерване, тъй като няма болков шок за потребителя. Устройството определя горното ниво на налягане по време на напомпване. В допълнение, апаратът постоянно променя темпа на напомпване, намалявайки нивото на дискомфорт. AVG технологията позволява усредняване на резултатите от последните три измервания. За по-голяма улеснение, функцията Светофар ще ви покаже, дали кръвното ви налягане е в нормата, леко извън нея или повишено.Гаранция: 10 годиниПроизводител: PROLIFE, Швейцария..
78.99лв.
без ДДС:78.99лв.
Brand: Microlife Model: Microlife ВР W2 Slim Automatic blood pressure monitor for wrist
Микролайф ВР W2 Slim Автоматичен китков апарат за кръвно налягане Microlife ВР W2 Slim Automatic blood pressure monitor for wristPAD технология за точно измерване и при наличие на аритмия! Апаратът предупреждава за наличие на аритмия по време на измерване;IMT режим – апаратът измерва кръвното в момента на напомпване на маншета за по-бърза и по-комфортна процедура;Памет от 60 измервания с дата и час, за двама ползвателя;“Светофар” за цветна класификация на резултати от измерването;Индикатор за движение по време на измерване;Индикатор за неправилно сложен маншет;Предупреждение за изтощени батерии;Работи и с презареждащи се батерии (купуват се отделно);За обиколка на китката до 23 см;Гаранция - 5 години.PAD технологията позволява да се засича аритмия по време на измерване на кръвно. Ако след измерване се появи символ кардиограма, то е била отчетена аритмия. Колкото по-рано бъде обърнато внимание на наличието на аритмия, толкова по-малки биха били усложненията от нея. За по-голяма улеснени..
104.99лв.
без ДДС:104.99лв.
Brand: Microlife Model: Microlife BP AG1-30 Mechanical blood pressure monitor
Микролайф BP AG1-30 Механичен апарат за кръвно наляганеMicrolife BP AG1-30 Mechanical blood pressure monitorАпарат клас Комфорт с вграден в маншета стетоскоп;Метален корпус на манометъра;Чанта за съхранение;Гаранция - 2 години.Производител: Microlife..
38.99лв.
без ДДС:38.99лв.
Brand: Microlife Model: Microlife BP AG1-20 Mechanical blood pressure monitor
Микролайф BP AG1-20 Механичен апарат за кръвно наляганеMicrolife BP AG1-20 Mechanical blood pressure monitorСтандартен апарат със стетоскоп в комплекта;Метален корпус на манометъра;Чанта за съхранение;Гаранция - 2 години.Производител: Microlife..
34.99лв.
без ДДС:34.99лв.
Brand: Microlife Model: Microlife BP A50 Blood pressure monitor
Микролайф BP A50 Полуавтоматичен апарат за кръвно наляганеMicrolife BP A50 Blood pressure monitorНАДЕЖДЕН и КОМПАКТЕН медицински апарат;Разработен в сътрудничество с лекари кардиолози;Устойчив и ултра тънък корпус;Притежава патентована PAD технология, която открива сърдечна аритмия по време на измерване на кръвното налягане и предупреждава за това със звуков сигнал и специален символ на дисплея;Клинично тестван;Памет за 30 измервания с дата и час;Индикация за изтощаване на батерията;Работи и с презареждащи се батерии;Клинично одобрен от Британско общество по хипертония;5 години гаранция.Полуавтоматичният апарат ВР А50 е подходящ за хора, които търсят икономичен клас апарат за кръвно налягане, който открива и сърдечна аритмия. След традиционното напомпване с ръка, апарата автоматично изпуска въздуха в маншета и измерва кръвното налягане като дава информация за систолно и диастолно налягане, за сърдечния пулс и за наличие на аритмия (ако е засечена такава). PAD технологията позволява да ..
84.99лв.
без ДДС:84.99лв.
Brand: Microlife Model: Microlife BP A6 Plus Blood pressure monitor
Микролайф BP A6 Plus Електронен апарат за кръвно наляганеMicrolife BP A6 Plus Blood pressure monitorУникален апарат за кръвно с технология AFIB на Microlife, коята е призната от Български фармацевтичен съюз за продукт на годината в категория “Медицинско изделие“ в 2017г. По време на обичайно измерване на кръвното апаратът открива предсърдно мъждене с точността на ЕКГ. Предсърдното мъждене – нарушен ритъм на сърцето, който е предпоставка за ТРОМБИ и инсулт. НОВО: в този апарат AFIB технология е активна при еднократно измерване и в режим тройно измерване (МАМ).С уникална технология AFIB – открива причината за тромбообразуване и инсулт (предсърдно мъждене);НОВО! AFIB технология, активна при еднократно измерване и в режим тройно измерване (режим MAM);МАМ технология – автоматично тройно измерване за медицински точен резултат, съгласно препоръки на СЗО;Памет от 99 измервания с дата и час за двама ползватели;“Светофар” – цветно представяне на измерените стойности;Индикатор за движение на ръка..
208.99лв.
без ДДС:208.99лв.
Brand: Microlife Model: Microlife BP A3 Plus Blood pressure monitor
Микролайф BP A3 Plus Електронен апарат за кръвно наляганеMicrolife BP A3 Plus Blood pressure monitorУникален апарат за кръвно с технология AFIB на Microlife, която е призната от Български фармацевтичен съюз за продукт на годината в категория "Медицинско изделие" в 2017 г.  По време на обичайно измерване на кръвното апаратът открива предсърдно мъждене с точността на ЕКГ. Предсърдното мъждене – нарушен ритъм на сърцето, който е предпоставка за тромби и инсулт. С уникална технология AFIB – открива причината за тромбообразуване и инсулт (предсърдно мъждене);МАМ технология – автоматично тройно измерване за медицински точен резултат, съгласно препоръки на СЗО;Памет от 99 измервания с дата и час за двама ползватели;“Светофар” – цветно представяне на измерените стойности;Индикатор за движение на ръката по време на измерване;Индикатор за неправилно поставен маншет;Адаптер в комплекта;Предупреждение за изтощени батерии;Работи и с презареждащи се батерии (купуват се отделно);Дисплей XL ..
188.99лв.
без ДДС:188.99лв.
Brand: Microlife Model: Microlife BP A2 Standard Blood pressure monitor
Микролайф ВР А2 Standard Електронен апарат за кръвно наляганеMicrolife BP A2 Standard Blood pressure monitorPAD технология за точно измерване и при наличие на аритмия! Апаратът предупреждава за наличие на аритмия по време на измерване;Памет от 30 измервания;Индикатор за изтощени батерии; Работи и с презареждащи се батерии (купуват се отделно);Маншет с размер 22-32 см;Възможност за ползване с адаптер (купува се отделно);  Най - висок клас на точност А/А, присъден от Британско общество по хипертония;Гаранция - 11 години.PAD технологията позволява да се засича аритмия по време на измерване на кръвно. Ако след измерване се появи символ кардиограма, то е била отчетена аритмия. Колкото по-рано бъде обърнато внимание на наличието на аритмия, толкова по-малки биха били усложненията от нея. Малък, лек и фунционален апарат за лесна употреба по всяко време и на всяко място!Производител: Microlife..
98.99лв.
без ДДС:98.99лв.
Показва 1 до 12 от 29 (3 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.