Menu
Your Cart

Инхалатори

Инхалаторът - ползи и употреба

През последните години инхалаторът става все по-разпространен уред за употреба в домашни условия. Особено в семействата с малки деца. Ако смятате, че инхалаторът е предназначен само за хора с астма, значи все още не сте се възползвали от предимствата му. Истината е, че инхалаторът е изключително полезен уред, дори за хора, които не се нуждаят от специално лечение. Ако цял ден сте под климатика в офиса, най-вероятно ще чувствате сухота в гърлото когато работния ден приключва. В този случай инхалаторът може да Ви помогне да се почувствате по-добре. По-надолу може да прочетете какви са другите предимства на инхалатора, и как да го използвате по най-добрия начин. Ние от аптеки Прополис сме подбрали различни видове “инхалатор за домашна употреба”, които ще покрият и най-високите Ви изисквания.

Виж повече

Какво представлява инхалаторът

Инхалаторът е модерен медицински уред, най-често за домашна употреба. Предназначението на инхалатора е преобразуването на определена течна субстанция, физиологичен разтвор или лекарство, във въздушно-прахова смес. По този начин приемането на лекарството (чрез вдишване) е значително улеснено, а в някои случаи, и доста по-ефикасно. Капчиците, които инхалаторът разпръсква са с големина между 1 и 10 микрона, в зависимост от функциите на инхалатора.

За лечението на горните дихателни пътища, инхалаторът е добре да е настроен за “по-големи” капчици, докато за долните дихателни пътища по-голям ефект оказват “по-малките”. Вдишването на лекарството от инхалатора се осъществява чрез подходящ размер маска (детските са по-малки) или чрез мундщук. В зависимост от целта на инхалацията, можете да изберете между вдишване през носа и устата или само през устата.

Апарат за кръвно налягане 1

Как да използвате инхалатора правилно

Въпреки, че инхалаторът е изключително лесен за употреба в домашни условия, има някои препоръчителни правила, които е добре да спазвате:

  • Дишайте дълбоко.
  • Препоръчително е да сте в удобна позиция, като маската от инхалатора трябва да бъде поставена перпендикулярно на лицето Ви.
  • Винаги използвайте правилен размер маска за инхалатор. Почти всеки модел инхалатор включва в комплекта си регулируеми маски за инхалация. Една за възрастни и една за деца.
  • Поне 30 минути след използване на инхалатора, е препоръчително да не се храните.
  • Използването на инхалатора (една инхалация) се провежда между 5 и 10 минути.
  • Винаги дезинфекцирайте инхалатора след използване.

Какви са ползите от употребата на инхалатор

Една от най-големите ползи от употребата на инхалатора определено е по-ефикасното действие на лекарствата. Аерозолния вид на лекарствата за лечение на пулмологични заболявания, има по-бърз ефект, в сравнение с други форми на медикаментите. Инхалаторът помага и при проблеми с носа, гърлото, и дори устната кухина. Често използван в педиатричните отделения, като част от терапията, инхалаторът е подходящ за деца на всяка възраст. В зависимост от препоръките на лекаря, можете да използвате инхалатор, дори за бебета над 1 месец.
Изключително ефикасното и бързо действие на “впръскването” на лекарството в долните дихателни пътища, прави инхалатора предпочитан избор при спешни ситуации. За хора склонни към спазми и спастични пристъпи, инхалаторът е много добро решение.
Съвременните модели са компактни и лесни за побиране в багажа. На разходка, на почивка или на гости при баба, инхалаторът винаги може да Ви бъде под ръка. Все повече педиатри препоръчват използването на инхалатор при лечение на хрема, кашлица и настинки при децата, вместо стандартните сиропи и лекарства. Важно е обаче, когато прилагате лечение чрез инхалация на деца, те да бъдат спокойни. За да бъде ефикасно вдишването децата не бива да са в състояние на плач, защото по-този начин те “издишват” голяма част от поетото количество. Използвайте игри, песнички, или любима играчка, за да предразположите детето. Имайте предвид, че когато за първи път мъничето се срещне с инхалатора, то може да бъде обезпокоено и изплашено от шума, който издава. Съветваме Ви, при възможност да включите няколко пъти инхалатора без да го използвате, за да привикне детето към специфичния му звук.
Инхалаторът може да се използва и при състояния, които не се категоризират като заболяване. Сухотата в гърлото и алергичната хрема са често срещани сезонни неразположения, които лесно можете да облекчите с помощта на инхалатор.

Инхалатор 3

Какви лекарства се прилагат с инхалатор

Преди да пристъпите към използването на каквито и да е лекарства с помощта на инхалатор, задължително се консултирайте с Вашия лекар.
Лекарствата предназначени за употреба чрез инхалация обикновено са под формата на ампули или флакони. Дозирането се извършва след консултация с лекаря, и в повечето случаи медикаментът се разрежда с физиологичен разтвор. Можете да правите инхалация и само с физиологичен разтвор. Този вариант е препоръчителен, при първоначални и леки симптоми на хрема, настинка, грипни състояния. Не поставяйте в инхалатора отвари, чайове или вода. Използвайте само предназначените за него разтвори. Такива са физиологичен разтвор (NaCl), лекарства, които разширяват дихателните пътища, и лекарства, които лекуващият лекар е преценил, че са подходящи за Вашето лечение.

За кого е подходящ инхалаторът

Лесната употреба на инхалатора го прави подходящ за голяма група от хора. От бебета и малки деца до възрастни. В зависимост от възрастта и физиологичните особености на всеки човек, маската може да се регулира, за да приляга плътно по лицето.

Някои от производителите на медицинско оборудване са се погрижили и за външния вид на инхалатора така, че да бъде забавен за малчуганите. Както вече споменахме, за тях е важно да останат спокойни по време на инхалацията.
Този тип лечение чрез инхалации е подходящо и за хора, страдащи от астма, алергични състояния, настинки, кашлица и респираторни заболявания.

Инхалатор 2

Защо да изберете инхалатор от аптеки Прополис

При нас ще откриете разнообразие от инхалатори, подходящи за употреба от цялото семейство. Ние от екипа на аптеки Прополис сме се постарали да осигурим и така наречените детски модели инхалатори. С интересния си дизайн те са не само полезни, но и интересни за малките ни клиенти. Освен инхалаторите за домашна употреба, при нас ще откриете и портативни инхалатори, които лесно можете да носите със себе си. Помислили сме и за аксесоарите, нужни при инхалация. С времето възниква нужда от подмяна на маската или въздушните филтри. В аптеки Прополис ще откриете всички необходими консумативи. Какъвто и модел инхалатор да изберете, можете да разчитате на безкомпромисно качество. За нас е важно не само да Ви предложим адекватно и практично решение, но и продукт, на който можете да се доверите. Ето защо сме подбрали инхалатори от доказани производители на медицински изделия. Дългогодишния им опит и доволни клиенти спечелиха нашето доверие. А ние държим на Вашето. В аптеки Прополис може да намерите инхалатори от следните производители: Medel, Dr. Frei, Microlife, Prolife, Omron. Изберете Вашия инхалатор от физическите ни обекти или онлайн аптеката ни, и се възползвайте от предимствата, които Ви носи.

Brand: Microlife Model: Microlife NEB Pro 2 in 1 Professional Aerosol therapy system
Микролайф NEB Pro 2 в 1 Professional Аерозолна терапевтична система Microlife NEB Pro 2 in 1 Professional Aerosol therapy systemНовият Microlife NEB PRO 2 в 1 Professional е цялостна аерозолна терапевтична система за лечение на горните и долните дихателни пътища и промиване на носа. Оборудван е със здрав и безшумен компресор, подходящ за продължителна употреба. Инхалаторът има два режима на работа:стандартен, с клапанна система, която оптимално адаптира потока на лекарството по време на вдишване, намалявайки загубата на медикаменти по време на издишванекратка терапия за лечение на средните и долните дихателни пътищаХарактеристики:Назален душ;Ниско ниво на шум (52 dBA);Скорост на разпрашаване: 0,37 ml/min;Размер на частиците: 3.5 µm (MMAD);Работен цикъл: Непрекъсната работа;Мощен компресор;Голямо отделение за съхранение на аксесоарите;Пълен комплект аксесоари - комплектът включва мека маска за лице за възрастни и деца, мундщук, накрайник за нос и резервни филтри;Размер: 289 x 180 x 127 ..
158.99лв.
без ДДС:158.99лв.
Brand: Microlife Model: Microlife NEB Nano Basic Compressor nebulizer
Микролайф NEB Nano Basic Компресорен апарат инхалаторMicrolife NEB Nano Basic Compressor nebulizer Преносимият компресорен инхалатор Microlife Neb Nano Basic е идеален за ефективно и комфортно лечение за горните и долните дихателни пътища.Характеристики:Малък, лек и изключително безшумен - новият NEB NANO basic съчетава ефективна система за разпрашаване с компактен и иновативен дизайн.Ефективно лечение за горните и долните дихателни пътища.Изключително лек и безшумен - само 180 g.Подходящ за всички обичайни инхалационни разтвори.Преносим - идеален за пътуване.Аксесоари като маски и мундщук могат да се перат и дезинфекцират.Лесна работа с един бутон.Подходящ за цялото семейство.Спецификации:Размер: 117 x 69 x 46 ммТегло: около 180 грамаСкорост на разпрашаване: 0,25 ml/minРазмер на частиците: 65 % < 5 μm; 2,9 μm (MMAD) Внимание: Спазвайте инструкциите за употреба, включени в комплекта. Уредът не трябва да се използва в присъствие на каквато и да е анестетична смес, запалима ..
138.99лв.
без ДДС:138.99лв.
Brand: AGU Model: Agu Tomchi Mesh Nebulizer х 1 piece
Agu Tomchi Меш инхалатор х 1 бройAgu Tomchi Mesh Nebulizer х 1 pieceИнхалаторът (небулайзерът) AGU Tomchi е специално разработен, за да помогне ефективно в борбата с респираторните заболявания на дихателните пътища. Той притежава уникална меш технология, която позволява да се използват всички продукти за инхалаторна терапия и да се постига максимален терапевтичен ефект. Частиците, които разпрашава инхалаторът, са с размер MMAD 3,6 мкм и доставят лекарството директно в огнището на заболяването. Инхалаторът се отличава с компактните си размери, изключително лек и удобен дизайн. Може да се използва дори и самостоятелно от детето. Работи абсолютно безшумно. Подходящ е за употреба от деца в легнало или спящо положение. Инхалаторът е напълно мобилен - работи с 2 батерии тип АА 1.5 V, което позволява да го носите навсякъде с вас. Устройството има индикатор "без течност" и функция автоматично изключване, когато течността свърши. За да се улесни почистването на уреда след употреба, е налич..
198.99лв.
без ДДС:198.99лв.
Brand: AGU Model: Agu Balloon Compressor inhaler х 1 piece
Agu Balloon Компресорен инхалатор х 1 бройAgu Balloon Compressor inhaler х 1 pieceКомпресорният инхалатор AGU Balloon е почти безшумен и не безпокои децата. Размерите и теглото му (170 гр) го правят изключително компактен. Устройството е лесно за използване както у дома, така и по време на пътуване. Инхалаторът работи с micro USB кабел – това позволява инхалации по всяко време и място - в колата по време на път, в парка, в офиса чрез захранване от компютър или външна батерия. Инхалаторът може да работи при наклон на чашката от 45°. Размерът на частиците (2,9 мm MMAD) и скоростта на разпрашаване (0,3 мл/мин) го правят подходящ за инхалаторна терапия при всички заболявания на дихателните пътища. AGU Balloon ще бъде Ваш верен помощник в борбата с респираторните заболявания - малък размер и ниско ниво на шум минимизира стреса за детето и инхалациите могат да бъдат почти като игра!Комплектът съдържа: 2 броя маски - компресор, детска и за възрастен, адаптер, USB кабел, филтри 5 бро..
124.99лв.
без ДДС:124.99лв.
Medel Family Plus Инхалатор с компресор Medel Family Plus Инхалатор с компресор
-20 %
Brand: Medel Model: Medel Family Plus Compressor inhaler
Medel Family Plus Инхалатор с компресор с небулизираща, тиха и лесна за употреба системаMedel Family Plus Compressor inhaler with nebulizing, quiet and easy to use systemMedel FAMILY PLUS аерозолна терапевтична система с бутален компресор, с ултра компактна структура, много тиха и лесна за използване, идеална за домашна употреба. Иновативният небулизатор Medeljet Plus с двойна клапанна система гарантира по-голяма ефикасност на лечението и минимален разход на лекарството. Medel FAMILY PLUS е оборудван с практична чанта, която ви позволява да съхранявате устройството и всички аксесоари след употреба. Medel FAMILY PLUS се предлага с пълен комплект аксесоари, включващ меки профилни маски за максимален комфорт по време на лечението.Начин на употреба:Устройството трябва да се проверява преди всяка употреба, за да се открият възможни аномалии на функциониране и/или повреди, дължащи се на транспорт и/или съхранение. По време на вдишване седнете изправени и отпуснати на маса, а не в кресло, за ..
103.99лв. 129.99лв.
без ДДС:103.99лв.
Medel Professional Система за аерозолна терапия Medel Professional Система за аерозолна терапия
-20 %
Brand: Medel Model: Medel Professional aerosol therapy system for continuous use
Medel Professional Професионална система за аерозолна терапия за непрекъсната употребаMedel Professional aerosol therapy system for continuous useMedel PROFESSIONAL е професионална аерозолна терапевтична система, снабдена с иновативен компресор, който я прави подходяща за продължителна употреба. Иновативният небулизатор Medeljet Plus с двойна клапа гарантира по-голяма ефективност на лечението и минимална загуба на медикаменти. Medel PROFESSIONAL позволява да избирате между две функции: по-ефективна инхалационна терапия (режим А) или по-бърза инхалационна терапия (режим В). Оборудван с практична кутия с капак, хигиенично отделена от компресора, която служи освен за съхранение на всички аксесоари и за тяхното стерилизиране след употреба. Medel PROFESSIONAL е бърз, тих, оборудван с вградена дръжка и отделение за кабел на гърба на устройството; с меки профилни маски, които гарантират максимален комфорт. Оборудван също с назален душ Medeljet Rhino, идеален за дълбоко овлажняване на носната ..
127.99лв. 159.99лв.
без ДДС:127.99лв.
Brand: Dr. Frei Model: Compressor Nebulizer Dr. Frei Turbo Lex
Компресорен инхалатор Dr. Frei Turbo LexDr. Frei Turbo Lex - детски компресорен инхалатор - се използва в случаи на: остри респираторни заболявания, обструктивни заболявания на белите дробове, хронични възпалителни процеси на дихателните пътища, като хроничен бронхит, бронхиална астма (в т.ч. при хронична, нестабилна, при тежко обострена БА), хроничен фарингит, инфекции на дихателните пътища, влошаване качеството на секрета и неговото отделяне в бронхите, различни видове кашлица.Технически характеристики:Ниско ниво на шум: по-малко от 50 dB. За инхалационна терапия за деца;Размер на частиците на аерозола: по-малко от 5 микрона;Възможност за разпрашаване на антибактериални и хормонални лекарства;Скорост на разпрашаване: 0,24 мл / мин;Обем на контейнерчето за медикаменти: 8 мл;Тегло 630 гр., габарити 165x107x66 мм;Аксесоари (Компресор, маска за възрастни, маска за деца, мундщук, въздушна тръбичка, контейнерчето за медикаменти, клапа, адаптер, резервни въздушни филтри ..
94.99лв.
без ДДС:94.99лв.
Brand: UniComs Model: Zano Inspire Compressor Nebulizer
ZANO Inspire компресорен инхалаторZano Inspire Compressor NebulizerКомпресорен инхалатор за аерозолна терапия. Инхалатор ZANO е подходящ при лечение на астма, алергии и други респираторни заболявания. Подходящ за употреба, както от възрастни, така и от деца.Характеристики:Компресорен тип инхалатор за аерозолни терапии;Подходящ за всякакъв вид медикаменти;Подходящ за възрастни и деца;С ниски нива на шум в режим на работа - 55 Db;Обем на разпрашителя - 10 мл;Оптимален размер на частиците за ефикасно лечение - MMAD 3.8;Скорост на разпрашаване > 0,2 мл. / мин;Малко количество остатъчна течност - под 0.8 мл;С компактни размери и дизайн, благодарение на които може да се пренася лесно навсякъде;Удобна чанта за съхранение;егло: 200 гр;Гаранция: 3 години. Комплектът съдържа:Инхалатор ZANO;Инхалационна камера;Текстилна защитна кутия;Мундщук;Въздушна тръба;Адаптер;Маска за възрастни + маска за деца;Филтри - 5 броя;Комплект от 16 забавни стикери - 4 емоции х 4 цвята. Производител: UniCom..
99.99лв.
без ДДС:99.99лв.
Brand: PROLIFE Model: Prolife PN Basic Compressor Inhaler
ПРОЛАЙФ компресорен апарат инхалатор PN BASIC Prolife PN Basic Compressor InhalerКомпресорният инхалатор Prolife PN Basic е уред предназначен да подпомогне лечението при алергии, бронхит, синузит и настинки. Работи с всички лекарства за инхалаторна терапия, като медикаментите се трансформират от течно състояние в пара. По този начин улеснява терапията и при възрастни, и при деца. Позволява качествена пулверизация на всеки един медикамент.Характеристики:Размер на частиците MMAD 3.07 µm.Скорост - 0,35 мл. / мин.Обем на чашката – 8 mlНиско ниво на шумКомплектът съдържа:Накрайник за уста;Накрайник за нос;Маска за деца;Маска за възрастни;5 броя резервни филтри.Гаранция: 5 години.Производител: Prolife, Швейцария.Разгледайте и другите ни предложения за инхалатори ...
94.99лв.
без ДДС:94.99лв.
Brand: OMRON Model: Omron NE-C28P Nebulizer
Omron NE-C28P Компресорен инхалаторOmron NE-C28P NebulizerПо-добър от всякога. Про. Еволюция на най-обичания C28.Проектиран за лична и професионална употреба;Изключително тих, ефективен и надежден компресор;Ефективна депозиция на лекарства в белите дробове;Бързо пулверизиране(разпрашаване) на лекарственото вещество – 0,7 ml / min;Възможност за непрекъснат цикъл на работа на компресора;Размер на частиците 2,6 мм; A.V.T. технологията увеличава максималното количество лекарство по време на вдишване и намалява загубата на лекарство по време на издишване чрез синхронизация на потока;Комплектът включва: небулайзерна чашка, мундщук, детска маска, маска за възрастни, мундщук, въздуховод.Заболявания: Долни дихателни пътища (Астма, Бронхити, Бронхиолити, ХОББ). За домашна употреба,продължителен режим на работа, мощен, надежден и иновативен инхалатор.Производител: OMRON..
153.99лв.
без ДДС:153.99лв.
Brand: OMRON Model: Omron Nami Cat Nebulizer
Omron Nami Cat Компресорен инхалаторOmron Nami Cat NebulizerКомпресорен небулайзер, разработен съвместно с пулмолози; Успешно лечение на респираторни състояния като астма, хроничен бронхит, алергии и др.;Ефективна депозиция на лекарствените вещества в белите дробове;Размер на частиците MMAD 3.0 μm, скорост на разпрашаване 0.35 ml/min, контейнер за лекарства 2-12 ml;Лесен за употреба и почистване; В комплекта са включени: небулайзерна чашка, мунщук, преходник, детска маска, маска за възрастен, въздуховод.Производител: OMRON..
128.99лв.
без ДДС:128.99лв.
Brand: OMRON Model: Omron C101 Essential Nebulizer
Omron C101 Essential Компресорен инхалаторOmron C101 Essential NebulizerБазов модел небулайзер.Ефективна депозиция на лекарствените вещества в белите дробове;Лесен за употреба и почистване;Възможност за непрекъснат цикъл на работа на компресора;Размер на частиците 2.6 µm, подходящи за успешно лечение на респираторни състояния като астма, бронхит, бронхиолит и др.;В комплекта са включени: небулайзерна чашка, мундщук, детска маска, маска за възрастен, накрайник за нос, въздуховод.Производител: OMRON..
98.99лв.
без ДДС:98.99лв.
Показва 1 до 12 от 14 (2 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.