Menu
Your Cart

Инхалатори

Инхалаторът - ползи и употреба

През последните години инхалаторът става все по-разпространен уред за употреба в домашни условия. Особено в семействата с малки деца. Ако смятате, че инхалаторът е предназначен само за хора с астма, значи все още не сте се възползвали от предимствата му. Истината е, че инхалаторът е изключително полезен уред, дори за хора, които не се нуждаят от специално лечение. Ако цял ден сте под климатика в офиса, най-вероятно ще чувствате сухота в гърлото когато работния ден приключва. В този случай инхалаторът може да Ви помогне да се почувствате по-добре. По-надолу може да прочетете какви са другите предимства на инхалатора, и как да го използвате по най-добрия начин. Ние от аптеки Прополис сме подбрали различни видове “инхалатор за домашна употреба”, които ще покрият и най-високите Ви изисквания.

Виж повече

Какво представлява инхалаторът

Инхалаторът е модерен медицински уред, най-често за домашна употреба. Предназначението на инхалатора е преобразуването на определена течна субстанция, физиологичен разтвор или лекарство, във въздушно-прахова смес. По този начин приемането на лекарството (чрез вдишване) е значително улеснено, а в някои случаи, и доста по-ефикасно. Капчиците, които инхалаторът разпръсква са с големина между 1 и 10 микрона, в зависимост от функциите на инхалатора.

За лечението на горните дихателни пътища, инхалаторът е добре да е настроен за “по-големи” капчици, докато за долните дихателни пътища по-голям ефект оказват “по-малките”. Вдишването на лекарството от инхалатора се осъществява чрез подходящ размер маска (детските са по-малки) или чрез мундщук. В зависимост от целта на инхалацията, можете да изберете между вдишване през носа и устата или само през устата.

Апарат за кръвно налягане 1

Как да използвате инхалатора правилно

Въпреки, че инхалаторът е изключително лесен за употреба в домашни условия, има някои препоръчителни правила, които е добре да спазвате:

  • Дишайте дълбоко.
  • Препоръчително е да сте в удобна позиция, като маската от инхалатора трябва да бъде поставена перпендикулярно на лицето Ви.
  • Винаги използвайте правилен размер маска за инхалатор. Почти всеки модел инхалатор включва в комплекта си регулируеми маски за инхалация. Една за възрастни и една за деца.
  • Поне 30 минути след използване на инхалатора, е препоръчително да не се храните.
  • Използването на инхалатора (една инхалация) се провежда между 5 и 10 минути.
  • Винаги дезинфекцирайте инхалатора след използване.

Какви са ползите от употребата на инхалатор

Една от най-големите ползи от употребата на инхалатора определено е по-ефикасното действие на лекарствата. Аерозолния вид на лекарствата за лечение на пулмологични заболявания, има по-бърз ефект, в сравнение с други форми на медикаментите. Инхалаторът помага и при проблеми с носа, гърлото, и дори устната кухина. Често използван в педиатричните отделения, като част от терапията, инхалаторът е подходящ за деца на всяка възраст. В зависимост от препоръките на лекаря, можете да използвате инхалатор, дори за бебета над 1 месец.
Изключително ефикасното и бързо действие на “впръскването” на лекарството в долните дихателни пътища, прави инхалатора предпочитан избор при спешни ситуации. За хора склонни към спазми и спастични пристъпи, инхалаторът е много добро решение.
Съвременните модели са компактни и лесни за побиране в багажа. На разходка, на почивка или на гости при баба, инхалаторът винаги може да Ви бъде под ръка. Все повече педиатри препоръчват използването на инхалатор при лечение на хрема, кашлица и настинки при децата, вместо стандартните сиропи и лекарства. Важно е обаче, когато прилагате лечение чрез инхалация на деца, те да бъдат спокойни. За да бъде ефикасно вдишването децата не бива да са в състояние на плач, защото по-този начин те “издишват” голяма част от поетото количество. Използвайте игри, песнички, или любима играчка, за да предразположите детето. Имайте предвид, че когато за първи път мъничето се срещне с инхалатора, то може да бъде обезпокоено и изплашено от шума, който издава. Съветваме Ви, при възможност да включите няколко пъти инхалатора без да го използвате, за да привикне детето към специфичния му звук.
Инхалаторът може да се използва и при състояния, които не се категоризират като заболяване. Сухотата в гърлото и алергичната хрема са често срещани сезонни неразположения, които лесно можете да облекчите с помощта на инхалатор.

Инхалатор 3

Какви лекарства се прилагат с инхалатор

Преди да пристъпите към използването на каквито и да е лекарства с помощта на инхалатор, задължително се консултирайте с Вашия лекар.
Лекарствата предназначени за употреба чрез инхалация обикновено са под формата на ампули или флакони. Дозирането се извършва след консултация с лекаря, и в повечето случаи медикаментът се разрежда с физиологичен разтвор. Можете да правите инхалация и само с физиологичен разтвор. Този вариант е препоръчителен, при първоначални и леки симптоми на хрема, настинка, грипни състояния. Не поставяйте в инхалатора отвари, чайове или вода. Използвайте само предназначените за него разтвори. Такива са физиологичен разтвор (NaCl), лекарства, които разширяват дихателните пътища, и лекарства, които лекуващият лекар е преценил, че са подходящи за Вашето лечение.

За кого е подходящ инхалаторът

Лесната употреба на инхалатора го прави подходящ за голяма група от хора. От бебета и малки деца до възрастни. В зависимост от възрастта и физиологичните особености на всеки човек, маската може да се регулира, за да приляга плътно по лицето.

Някои от производителите на медицинско оборудване са се погрижили и за външния вид на инхалатора така, че да бъде забавен за малчуганите. Както вече споменахме, за тях е важно да останат спокойни по време на инхалацията.
Този тип лечение чрез инхалации е подходящо и за хора, страдащи от астма, алергични състояния, настинки, кашлица и респираторни заболявания.

Инхалатор 2

Защо да изберете инхалатор от аптеки Прополис

При нас ще откриете разнообразие от инхалатори, подходящи за употреба от цялото семейство. Ние от екипа на аптеки Прополис сме се постарали да осигурим и така наречените детски модели инхалатори. С интересния си дизайн те са не само полезни, но и интересни за малките ни клиенти. Освен инхалаторите за домашна употреба, при нас ще откриете и портативни инхалатори, които лесно можете да носите със себе си. Помислили сме и за аксесоарите, нужни при инхалация. С времето възниква нужда от подмяна на маската или въздушните филтри. В аптеки Прополис ще откриете всички необходими консумативи. Какъвто и модел инхалатор да изберете, можете да разчитате на безкомпромисно качество. За нас е важно не само да Ви предложим адекватно и практично решение, но и продукт, на който можете да се доверите. Ето защо сме подбрали инхалатори от доказани производители на медицински изделия. Дългогодишния им опит и доволни клиенти спечелиха нашето доверие. А ние държим на Вашето. В аптеки Прополис може да намерите инхалатори от следните производители: Medel, Dr. Frei, Microlife, Prolife, Omron. Изберете Вашия инхалатор от физическите ни обекти или онлайн аптеката ни, и се възползвайте от предимствата, които Ви носи.

Brand: TEAMPRO Model: Inhaler LD-812U
Ултразвуковия инхалатор Little Doctor LD-812U е предназначен за овлажняване на горните и долни дихателни пътища и лечение на респираторни заболявания. Уредът превръща течните медицински разтвори във фин аерозол с помощта на иновативна MESH технология. Преминавайки през деликатната мрежеста мембрана, медикаментът се преобразува в мъгла от микроскопични частици, които лесно достигат до всички части на респираторния тракт. По този начин терапията има много по–интензивно и бързо въздействие. LD-812U използва нискочестотни трептения за превръщане на течността в аерозол. Това позволява употреба на значително по-широк спектър от медикаменти, в сравнение с конвенционалните ултразвукови инхалатори, в т.ч. антибиотици, антисептици, хормонални лекарства, минерална вода. Благодарение на отличния му дизайн и първокласна технология, загубата на лекарствени разтвори при използване на LD-812U е минимална. Инхалаторът е изключително тих и компактен, което позволява употребата му при спящи деца. Устройс..
135.99лв.
без ДДС:135.99лв.
Brand: OMRON Model: Omron Silicone mask for children for nebulizers
Силиконова маска за деца за инхалатор C28P, C801KD, C803, C900. Производител: OMRON..
20.89лв.
без ДДС:20.89лв.
Brand: OMRON Model: Omron MicroAir U100 Mesh Nebulizer
Усъвършенствана Mesh технология;Напълно безшумен джобен небулайзер;Ефективна депозиция на лекарствените вещества в белите дробове;Висококачествен метален филтър от титаний за дълготрайност на уреда;Минимален остатъчен обем на инхалираните вещества;Възможност за инхалиране под различни ъгли;Херметически небулайзерна затворена чашка;Лесен за почистване;Работа с 2 АА батерии; Удобна чантичка за съхранение и транспортиране;Възможност за работа и със зарядно устройство (опционално).Производител: OMRON..
368.99лв.
без ДДС:368.99лв.
Brand: OMRON Model: Omron DuoBaby Nebulizer
Небулайзер и аспиратор 2 в 1.Две разпрашаващи глави в комплекта - за таргетирано въздействие върху дихателния тракт;При нарушения на горните дихателни пътища (например запушен нос, простуда, алергии) при ринит, синузит, фарингит, възпаление на сливиците, ларингит. Размерът на частиците (MMAD) е приблизително 9 микрона;При нарушения на долните дихателни пътища. Третира състояния като: астма, бронхит, бронхиолит, бронхиектаза и бронхопневмония. Размерът на частиците (MMAD) е приблизително 4 микрона; Ефективна депозиция на лекарствените вещества в белите дробове;Назален Аспиратор - за отстраняване на секрет от носната кухина с оптимална сила на струята подходяща за бебета и малки деца;В комплекта са включени: небулайзерна чашка с две разпрашаващи глави, назален аспиратор, маска за бебе, мунщук, въздуховод.Производител: OMRON..
182.99лв.
без ДДС:182.99лв.
Brand: OMRON Model: Omron C102 Total Nebulizer
Небулайзер с назален душ в комплекта.Компресорен небулайзер 2 в 1 с назален душ;Продукт разработен съвместно с пулмолози; Успешно лечение на респираторни състояния като астма, хроничен бронхит, алергии и др.;Ефективна депозиция на лекарствените вещества в белите дробове;Назален душ - осигурява облекчение при запушен нос и симптоми на обикновена настинка, алергичен ринит или синузит;MMAD 2.6μm, скорост на разпрашаване 0.35 ml/min, контейнер за лекарства 3 -15 ml;Лесен за употреба и почистване; В комплекта са включени: небулайзерна чашка, назален душ, мунщук, детска маска, маска за възрастен, въздуховод.Производител: OMRON..
132.99лв.
без ДДС:132.99лв.
Brand: OMRON Model: Omron A3 Complete Nebulizer
Три размера на частиците – за лечение на горни, средни и долни дихателни пътища.Компресорен небулайзер от ново поколение;3 степенна регулируема небулайзерна чашка за размер на частиците (от 2 до 7,5 µm);Ефективна депозиция на лекарствените вещества в белите дробове; Според настройката на накрайника, частиците достигат до долните, средните или горните дихателни пътища (бронхи, бронхиоли, алвеоли);V.V.T. технология непозволяваща смесването на вдишвания и издишвания въздушен поток;В комплекта са включени: 3 степенна небулайзерна чашка, мунщук, детска маска, маска за възрастен, накрайник за нос, въздуховод.Производител: OMRON..
152.99лв.
без ДДС:152.99лв.
Brand: Microlife Model: Microlife NEB Pro 2 in 1 Professional Aerosol therapy system
Новият Microlife NEB PRO 2 в 1 Professional е цялостна аерозолна терапевтична система за лечение на горните и долните дихателни пътища и промиване на носа. Оборудван е със здрав и безшумен компресор, подходящ за продължителна употреба. Инхалаторът има два режима на работа:стандартен, с клапанна система, която оптимално адаптира потока на лекарството по време на вдишване, намалявайки загубата на медикаменти по време на издишванекратка терапия за лечение на средните и долните дихателни пътищаХарактеристики:Назален душ;Ниско ниво на шум (52 dBA);Скорост на разпрашаване: 0,37 ml/min;Размер на частиците: 3.5 µm (MMAD);Работен цикъл: Непрекъсната работа;Мощен компресор;Голямо отделение за съхранение на аксесоарите;Пълен комплект аксесоари - комплектът включва мека маска за лице за възрастни и деца, мундщук, накрайник за нос и резервни филтри;Размер: 289 x 180 x 127 мм;Тегло: 1765 g.Гаранция: 5 години.Производител: Microlife..
158.99лв.
без ДДС:158.99лв.
Brand: Microlife Model: Microlife NEB Nano Basic Compressor nebulizer
Преносимият компресорен инхалатор Microlife Neb Nano Basic е идеален за ефективно и комфортно лечение за горните и долните дихателни пътища.Характеристики:Малък, лек и изключително безшумен - новият NEB NANO basic съчетава ефективна система за разпрашаване с компактен и иновативен дизайн.Ефективно лечение за горните и долните дихателни пътища.Изключително лек и безшумен - само 180 g.Подходящ за всички обичайни инхалационни разтвори.Преносим - идеален за пътуване.Аксесоари като маски и мундщук могат да се перат и дезинфекцират.Лесна работа с един бутон.Подходящ за цялото семейство.Спецификации:Размер: 117 x 69 x 46 ммТегло: около 180 грамаСкорост на разпрашаване: 0,25 ml/minРазмер на частиците: 65 % < 5 μm; 2,9 μm (MMAD) Внимание: Спазвайте инструкциите за употреба, включени в комплекта. Уредът не трябва да се използва в присъствие на каквато и да е анестетична смес, запалима с диазотен оксид или кислород. Не използвайте устройството, ако мислите, че е повредено или забележите н..
138.99лв.
без ДДС:138.99лв.
Brand: AGU Model: Agu Tomchi Mesh Nebulizer х 1 piece
Инхалаторът (небулайзерът) AGU Tomchi е специално разработен, за да помогне ефективно в борбата с респираторните заболявания на дихателните пътища. Той притежава уникална меш технология, която позволява да се използват всички продукти за инхалаторна терапия и да се постига максимален терапевтичен ефект. Частиците, които разпрашава инхалаторът, са с размер MMAD 3,6 мкм и доставят лекарството директно в огнището на заболяването. Инхалаторът се отличава с компактните си размери, изключително лек и удобен дизайн. Може да се използва дори и самостоятелно от детето. Работи абсолютно безшумно. Подходящ е за употреба от деца в легнало или спящо положение. Инхалаторът е напълно мобилен - работи с 2 батерии тип АА 1.5 V, което позволява да го носите навсякъде с вас. Устройството има индикатор "без течност" и функция автоматично изключване, когато течността свърши. За да се улесни почистването на уреда след употреба, е наличен режим „самопочистване“. Работи с micro USB кабел.Безшумен.Меш тех..
198.99лв.
без ДДС:198.99лв.
Brand: AGU Model: Agu Balloon Compressor inhaler х 1 piece
Компресорният инхалатор AGU Balloon е почти безшумен и не безпокои децата. Размерите и теглото му (170 гр) го правят изключително компактен. Устройството е лесно за използване както у дома, така и по време на пътуване. Инхалаторът работи с micro USB кабел – това позволява инхалации по всяко време и място - в колата по време на път, в парка, в офиса чрез захранване от компютър или външна батерия. Инхалаторът може да работи при наклон на чашката от 45°. Размерът на частиците (2,9 мm MMAD) и скоростта на разпрашаване (0,3 мл/мин) го правят подходящ за инхалаторна терапия при всички заболявания на дихателните пътища. AGU Balloon ще бъде Ваш верен помощник в борбата с респираторните заболявания - малък размер и ниско ниво на шум минимизира стреса за детето и инхалациите могат да бъдат почти като игра!Комплектът съдържа: 2 броя маски - компресор, детска и за възрастен, адаптер, USB кабел, филтри 5 броя, чашка, накрайник за нос, въздушен маркуч, разпръсквателен конус, мундщук.Технич..
124.99лв.
без ДДС:124.99лв.
Brand: Medel Model: Medel Family Plus Compressor inhaler
Medel FAMILY PLUS аерозолна терапевтична система с бутален компресор, с ултра компактна структура, много тиха и лесна за използване, идеална за домашна употреба. Иновативният небулизатор Medeljet Plus с двойна клапанна система гарантира по-голяма ефикасност на лечението и минимален разход на лекарството. Medel FAMILY PLUS е оборудван с практична чанта, която ви позволява да съхранявате устройството и всички аксесоари след употреба. Medel FAMILY PLUS се предлага с пълен комплект аксесоари, включващ меки профилни маски за максимален комфорт по време на лечението.Начин на употреба:Устройството трябва да се проверява преди всяка употреба, за да се открият възможни аномалии на функциониране и/или повреди, дължащи се на транспорт и/или съхранение. По време на вдишване седнете изправени и отпуснати на маса, а не в кресло, за да избегнете компресиране на дихателните пътища и да нарушите ефективността на лечението.След разопаковане на устройството, проверете го за видими повреди или дефекти; об..
129.99лв.
без ДДС:129.99лв.
Brand: Medel Model: Medel Professional aerosol therapy system for continuous use
Medel PROFESSIONAL е професионална аерозолна терапевтична система, снабдена с иновативен компресор, който я прави подходяща за продължителна употреба. Иновативният небулизатор Medeljet Plus с двойна клапа гарантира по-голяма ефективност на лечението и минимална загуба на медикаменти. Medel PROFESSIONAL позволява да избирате между две функции: по-ефективна инхалационна терапия (режим А) или по-бърза инхалационна терапия (режим В). Оборудван с практична кутия с капак, хигиенично отделена от компресора, която служи освен за съхранение на всички аксесоари и за тяхното стерилизиране след употреба. Medel PROFESSIONAL е бърз, тих, оборудван с вградена дръжка и отделение за кабел на гърба на устройството; с меки профилни маски, които гарантират максимален комфорт. Оборудван също с назален душ Medeljet Rhino, идеален за дълбоко овлажняване на носната лигавица, подходящ както за възрастни, така и за деца. Пълен комплект аксесоари: MedelJet Plus небулизатор, 2 маски с мек профил: педиатрична и за..
159.99лв.
без ДДС:159.99лв.
Показва 1 до 12 от 19 (2 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.