Menu
Your Cart

Диагностични тестове

Brand: Advent Life Model: Advent Life Vitamin D home test
Тест за витамин D в домашни условияВитамин D е особено важен за човешкото тяло, тъй като отговаря за усвояването на калций, желязо, магнезий, фосфат и цинк. На практика всяка клетка в нашето тяло има рецептори за витамин D, което означава, че всички те се нуждаят от достатъчно ниво на витамина за правилното си функциониране. При хората най-важните съединения в групата на витамин D са витамин D3 и витамин D2. Витамин D3 се произвежда естествено в човешката кожа чрез излагане на ултравиолетова светлина, а витамин D2 се набавя главно от храната. Витамин D се транспортира до черния дроб, където се метаболизира в 25-хидроксивитамин D. В медицината се използва кръвен тест за определяне на концентрацията на 25-хидроксивитамин D (включително D2 и D3), като това се счита за най-добрият показател за състоянието на витамин D. В момента дефицитът му е признат за глобална епидемия. Установете дали нивото на витамин D е в норма с бързия тест за лична употреба.Клинична оценка: Точност: 94.4..
17.99лв.
без ДДС:17.99лв.
Brand: Advent Life Model: Advent Life RapidFor Strep A Scarlatine Test
Комплектът за бърз тест RapidFor™ Strep A е имунохроматографски бърз тест за качествено, предполагаемо откриване на антигени на Streptococcus от група A в проби от гърлото. Този комплект е предназначен за използване като помощно средство при диагностицирането на стрептокок А инфекции. Комплектът за бърз тест RapidFor™ Strep A е качествен имуноанализ със страничен поток за откриване на въглехидратен антиген Strep A в проби от гърлото. При този тест антитела, специфични за стрептокок А антигени, се имобилизират в областта на тестовата линия. По време на теста антигените, извлечени от пробата от тампона, се улавят от стрептокок А специфични антитела, които се прилепват към указателните частици. Сместа мигрира по протежение на мембраната и комплексът антиген-антитяло-частица се свързва със специфичното антитяло в областта на тестовата линия. Агломерацията на комплексите създава цветна линия в областта на тестовата линия. Появата на цветната линия в зоната на тестовата линия (Т) показва пол..
14.99лв.
без ДДС:14.99лв.
Brand: Advent Life Model: Advent Life Safecare Drug Test
Комбинираният тест за наркотици е бърз хроматографски имуноанализ за качествено и навременно откриване на четири наркотика в човешката урина: амфетамин, марихуана, кокаин и опиати. Определените гранични концентрации за тези вещества са, както следва: АМР (Амфетамин) - 1000ng/mL (Може да се открие до 2 дни след употреба).ТНС (Марихуана) - 50ng/mL (Може да се открие от няколко часа до 3-5 дни след употреба).СОС (Кокаин) - 300ng/mL (Може да се открие до 3 дни след употреба).OPI (Опиати) - 2000ng/mL (Може да се открие до 4 дни след употреба).Тестът е предназначен за употреба от здравни и други професионалисти за откриването на наркотични вещества в рамките на 5-7 минути. Точност: 99,99%.Съдържание на опаковката: 1 индивидуално опакован тестов панел, 1 листовка с инструкции.Начин на употреба: Прочетете инструкциите. Отстранете капачката на тест касетата. Потопете лентите с тест-касетата в пробата от урина за 10-15 секунди. Сменете капачката и про..
14.99лв.
без ДДС:14.99лв.
Brand: Advent Life Model: Advent Life Thyro-Check Test for Underactive Thyroid
Нарушенията на щитовидната жлеза са едно от най-разпространените медицински състояния в света, особено при жените, като все по-голяма част от населението страда от недостатъчно активна щитовидна жлеза (хипотиреоидизъм). Производството на хормони на щитовидната жлеза се регулира от тироид-стимулиращия хормон (TSH), който се произвежда от хипофизната жлеза. Това от своя страна се регулира от хипоталамуса, област на мозъка. TSH гарантира, че се произвеждат достатъчно хормони на щитовидната жлеза, за да задоволят нуждите на тялото. Хипотиреоидизъм може да възникне, ако щитовидната жлеза има нарушена функция или ако не се стимулира правилно от хипоталамуса или хипофизата. Симптомите на хипотиреоидизъм включват чувство на умора и летаргия, увеличаване на теглото, суха кожа, забравяне, депресия и др. Искате да проверите състоянието на щитовидната си жлеза? Thyro-Check® е бърз имунодиагностичен тест за откриване на завишени нива на TSH и съответно спомага за скрининг за хипотиреоидизъм с ..
14.99лв.
без ДДС:14.99лв.
Brand: Advent Life Model: Advent Life Rotadeno-Screen Test for Rotavirus and Adenovirus
Ротавирусите са най-честата причина за диария сред кърмачета и малки деца. Този и няколко подобни вируси също са най-честата причина за така наречения стомашен грип. До 5-годишна възраст почти всички деца заболяват от вируса поне веднъж. Инфекцията с аденовирус причинява различни болести. Най-често засягат младите хора и деца, особено в ранна детска възраст. Доказано е, че повечето от децата прекарват инфекции с един или няколко типа аденовируси. Ротавирусната и аденовирусната инфекции се разпространяват лесно при контакт със замърсени предмети. Годишните епидемии обикновено се появяват през есенния и пролетния период, но могат да бъдат и по-малко сезонни в зависимост от географския район. Аденовирусът обикновено се свързва с бронхит, кератоконюнктивит, когато е наличен в дихателните пътища, гастроентерит и фарингит. Тестът ROTADENO-Screen® е бърз имунодиагностичен тест за откриване на ротавирус и/или аденовирус в проба от изпражнения. Тестът е точен и се използва вече п..
17.99лв.
без ДДС:17.99лв.
Brand: Advent Life Model: Advent Life Meno-Check Test for Menopause (FSH)
Менопаузата се причинява от изменението на хормоналния баланс в женския организъм. Тази промяна обикновено започва когато жената наближи 45 годишна възраст. Въпреки това истинските симптоми се забелязват около 55-годишна възраст. Промяна в продължителността и нередовност на месечния цикъл са първите симптоми за началото на менопауза. Менопаузата се причинява от значителни промени в хормоналния баланс. Варирането в продължителността на менструалния цикъл често е първият симптом за настъпването на менопауза. Други симптоми са топли вълни, безсъние, сърцебиене, ранички в устата и косопад. Фоликулостимулиращият хормон (FSH) е хормон, който се увеличава по време на менопаузата. MENO-CHECK® може да открие наличието на FSH в урината, в момента, в който концентрацията надвиши 25 mIU/mL. Kлинична оценка: Чувствителност: 100%, Специфичност: 100 %, Точност: 100 %.Съдържание на опаковката: 2 запечатани алуминиеви торбички, всяка съдържаща: 1 тестово устройст..
14.99лв.
без ДДС:14.99лв.
Brand: Advent Life Model: Advent Life Liver-Screen Test for Liver Physiological Status
Черният дроб е основен орган, който има решаваща роля за здравето. Той спомага за разграждането на храната, пречистването на кръвта, производството на протеини и съхраняването на енергия. Причини за проблем с черния дроб могат да бъдат хепатит, цироза, и наднормено тегло. При проблеми с черния дроб, могат да се появят редица симптоми като тъмна урина, светли изпражнения, липса на апетит, жълтеница, подуване на корема, слабост, чувство на силна умора. Изследвания на черния дроб са разнородни, но най-често използваните тестове са за оценка на ензимите трансаминази (ALT и AST). Тези ензими се освобождават в кръвта от черния дроб в отговор на увреждане или заболяване. В случай на увреждане на черния дроб, ALT и/или AST се освобождават от черния дроб в кръвния поток. Бързият тест Liver-Screen® открива тези трансаминази. Клинична оценка: Чувствителност: 98.40 %, Специфичност: 100 %, Точност: 98.80 %.Съдържание на опаковката: 1 запечатана алуминиева тор..
17.99лв.
без ДДС:17.99лв.
Brand: Advent Life Model: Advent Life Gluten'Alarm Gluten Intolerance Test
Ако страдате от стомашни болки или подуване, диария, постоянно чувство на умора, анемия, дерматит, чести промени в настроението, възможно е да имате форма на глутенова непоносимост, наречена целиакия. Целиакията е вид автоимунно заболяване, при което приемът на храни, съдържащи глутен, води до увреждане на лигавицата на тънките черва. Глутенът всъщност се състои от два протеина – глиадин и глутенин, които се съдържат в пшеницата и в други житни и зърнени култури. При хора, които страдат от целиакия, имунната система грешно разпознава глутена като токсин и започва да възпроизвежда антитела, които от своя страна атакуват лигавицата на тънките черва. Още познато като глутенова ентеропатия, това заболяване е генетично предорпределено. Ако изпитвате симтоми, подобни на тези, характерни за целиакия, побързайте да си направите теста за глутенова непоносимост в домашни условия GLUTEN’ALARM! Клинична оценка: Чувствителност: 97.00 %, Специфичност: 96.00 %, Точн..
17.99лв.
без ДДС:17.99лв.
Brand: Advent Life Model: Advent Life Ferri-Check Anaemia Test
Анемията, породена от дефицит на желязо, е широко разпространена при деца и жени от всички възрасти, но главно при жени, които все още имат цикъл (поне 20% страдат от дефицит на желязо). Основните признаци като бледост, умора, главоболие, учестен пулс или задух по време на тренировка се появяват постепенно и могат да останат незабелязани. Затова е важно да се определи дали наличното желязо е достатъчно за нуждите на организма. Дефицитът на желязо възниква, когато кръвта не съдържа достатъчно червени клетки и следователно ниски нива на хемоглобин, който е основен протеин, участващ в транспорта на кислород в цялото тяло. Важен компонент на хемоглобина е желязото. Искате да разберете дали страдате от дефицит на желязо? FERRI-Check е бърз имунодиагностичен тест за оценка на феритин (протеин, способен да съхранява желязо в клетките) от кръвна проба извлечена след убождане на пръста. Клинична оценка: Чувствителност: 100%, Специфичност: 92.86 %, Точност: 98.00%.Съдържание на опаковката: 1 зап..
14.99лв.
без ДДС:14.99лв.
Brand: Advent Life Model: Advent Life Allergy Check Allergy Test
Запушен или течащ нос, кихане или кашлица, обриви по кожата, сърбеж в носа, очите или ушите са само част от симптомите, които се проявяват при алергична реакция. Тя представлява отговор на имунната система, породен от свръхчувствителност към различни, безвредни за организма вещества, което предизвиква някои от изброените симптоми. Най-често алергичната реакция се определя като свръхчувствителност към вещества, познати като алергени, които обикновено са безвредни за повечето хора. Имунните клетки неправилно ги идентифицират като заплаха. В отговор на тази „атака“ имунната система синтезира антитела от имуноглобулинов клас Е, което води до алергична реакция на тялото. Симптомите могат да бъдат най-различни, като някои от най-честите са:Кожни проблеми (обрив, сърбеж, болка, уртикария и др.)Затруднено дишане, кихане, кашлянеСърбеж, зачервяване или сълзене на очите   Запушен, сърбящ или течащ носГадене, повръщане, диарияСъмнения за алергична реакция? Може да установите това бързо с но..
14.99лв.
без ДДС:14.99лв.
Brand: TEAMPRO Model: Pregnancy test believe pro х 2 pieces
be.liVe Pro е двустепенна система от тестове, разработена за тези от вас, които с нетърпение очакват да разберат дали са бременни. Системата включва 2 теста за бременност с различна чувствителност към хормона hCG (Human Chorionic Gonadotropin). hCG e индикатор за наличие на оплодена яйцеклетка, на базата на който са разработени тестовете за бременност. Няколко дни след зачеване нивата на този хормон естествено започват да се покачват. Именно концентрацията на hCG е определяща за наличието или липсата на бременност. Първият тест от системата be.liVe Pro е предназначен за ранно тестване, а вторият за потвърждаване на резултата. Специалната RCI (Rapid Chromatographic Immunoassay) технология на на be.liVe Pro гарантира 99.9% точност на отчетения резултат. Системата be.liVe Pro е подходяща за двойки, които се подлагат на ин витро процедури.Съдържа: кутийка с 2 писалки и инструкции за употреба.Производител: TEAMPRO...
12.39лв.
без ДДС:12.39лв.
Brand: UniComs Model: Presto Early Pregnancy Test х 2 tests
Тест Престо е идеален за установяване на ранна бременност. Работи като отчита нивото на HCG (хорион гонадотропин), хормон който се отделя в урината, веднага след зачеване. В опаковката се съдържат 2 касети - първата се използва 7 дни след половия акт, а втората на първия ден след закъснението на цикъла, за да потвърди резултатите от първия тест. Забележка: Приемът на някои лекарства, като Humegon, Pregnil, Profasi, A.P.L. може да окажее влияние на точността на резултата и да се наблюдава фалшиво (+) резултат. Уптребата на Престо в рамките на 8 седмици след раждане или аборт може да покаже положителен резултат поради наличието на HCG хормона в организма.Начин на употреба: Извадете единия тест от опаковката непосредствено преди употреба. С помощта на пипета капнете 3-4 капки урина в малкия кръгъл отвор. В началото на реакцията може да забележите придвижване на оцветена в слабо червено течност в С и Т прозорчетата. Отчетете резултата след 5-тата минута и не по-късно от 10-тата. След ..
4.99лв.
без ДДС:4.99лв.
Показва 1 до 12 от 20 (2 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.