Menu
Your Cart

Витамини от А до Я

Витамини от А до Я - как да изберете

Всички знаем, че приемът на витамини и минерали е изключително важен за здравето ни и подпомага функциите на организма. Комплексът витамини от А до Я е един от най-практичните варианти, когато говорим за лесен избор. Но знаете ли какво всъщност включват витамините от А до Я? Чудили ли сте се защо се наричат “витамини от А до Я” ? Ние от аптеки Прополис, се постарахме да отговорим на тези и още интересни въпроси. С тях, не само ще задоволите любопитството си по темата “витамин А до Я”, но и ще направите по-информиран избор, когато дойде време за следваща Ви покупка на витамини от А до Я.

Виж повече

Какво включват витамините от А до Я

В зависимост от производителя на конкретните витамини от А до Я, съставът им може да се различава, но основните съставки се запазват непроменени. Както става ясно от името “витамини от А до Я”, в комплекса се съдържат всички основни витамини и минерали, подпомагащи поддържането на функциите и процесите в организма. Въпреки, че можете да откриете витамини от А до Я с различни добавки, като лутеин, омега-3, женшен и цинк, съставът на мултивитаминния комплекс "витамини от А до Я" включва:


 • Витамин А - витаминът на растежа. Той участва активно в деленето на клетките и растежа им. Подпомага имунната система, и доброто зрение при ниска осветеност. Един от задължителните компоненти на витамините от А до Я.
 • Витамин B - Осемте витамина от групата B-комплекс, играят много важна роля за тялото ни. Подпомагат метаболизма и образуването на енергия, поддържат развитието на мозъка и поддържането на кондиция. Витамините от групата B са водоразтворими, което означава, че е нужно да си ги набавяте всеки ден, тъй като те не се депозират в организма. Ето защо, те са сред основните съставки на витамините от А до Я.
 • Витамин С - той е известен още като L-аскорбинова киселина и действа като антиоксидант в тялото. Участва в производството на колаген, който е изключително важен за костите, венците, зъбите и кръвоносните съдове. Витамин С също е водоразтворим и важна съставка във витамините от А до Я.
 • Витамин D - слънчевият витамин е много важен. Той подкрепя имунната система и организма в борбата му с инфекции и хронични възпаления. Въпреки, че той е мастно разтворим, присъствието му във витамини от А до Я е задължително.
 • Витамин Е - той играе ролята на силен антиоксидант за организма ни. Подпомага доброто кръвообращение и регулира кръвната захар. Според някои изследвания, стимулира растежът на косата. Той е мастно разтворим, но важна част от състава на витамини от А до Я.
 • Витамин К - този витамин участва активно в процеса на коагулация на кръвта и подпомага сърдечно-съдовата система. Повишава плътността на костите, което води до намаляване на риска от остеопороза и счупвания. Присъства в състава на витамини от А до Я, като задължителен компонент.
 • Калций - важна част за правилното функциониране на сърцето, мускулите, нервите, но най-силно влияние оказва върху костите и зъбите. Той не може да се депозира от организма, затова е сред основните съставки на витамини от А до Я.
Витамини от А до Я 1

Въпреки, че няма да изброим всички важни витамини и минерали, които не случайно са част от формулата витамини от А до Я, ще споменем основните като: Магнезий, Желязо, Цинк, Мед, Манган, Хром, Селен и Лутеин. Всеки един от тях играе важна роля в поддържането на организма в добро здраве, и липсата им може да доведе до нежелани последици. Поддържайте оптимални нивата им в тялото си, с помощта на различните формули на витамини от А до Я.

Какви видове витамини от А до Я се предлагат

Комплексът витамини от А до Я е най-практичният и лесен начин за набавяне на хранителни вещества за организма. Прецизно подготвени, формулите съставящи витамините от А до Я са подходящи за всекидневен прием. Въпреки изключително ползотворното действие на витамините от А до Я, ние от аптеки Прополис Ви съветваме да не приемате повече от препоръчителна дневна доза. Защото витамините от А до Я са полезни за организма, но предозирането (с каквото и да е) крие опасности за Вашето здраве. Все пак, имайки предвид всекидневната употреба на комплекса витамини от А до Я, фармацевтичната производители са се погрижили да Ви осигурят различни методи за прием.


 • Витамини от А до Я под формата на депо таблетки - предимствата на тази форма на витамините от А до Я се отличават със продължителното действие на таблетката. Поетапното освобождаване (до 10 часа) на активните вещества, е особено полезно за водоразтворими витамини, които не се съхраняват в организма.
 • Витамини от А до Я под формата на капсули - предимствата на капсулите са, че се приемат по-лесно от някои хора, а заради желатиновата си обвивка са по-щадящи за стомаха.
 • Витамини от А до Я под формата на ефервесцентни таблетки - благодарение на това, че са разтворени във вода, те се усвояват по-бързо и по-голям процент от организма. Особено подходящи са за прием от деца.
 • Витамини от А до Я в течна форма - така наречените сиропи с витамини и минерали са създадени предимно за бебета и малки деца, защото приемът им е значително улеснен.
 • Витамини от А до Я под формата на спрей - все по-модерните технологии и иновациите въвеждани от компаниите, оказват влияние и върху начина за прием на хранителните добавки. Интраоралните спрейове са изключително удобни, когато сте извън дома. Не се нуждаете от чаша с вода или мерителна лъжичка/спринцовка.
Витамини от А до Я 2

Какви витамини от А до Я да изберете

Огромното разнообразие от продукти с комплекс витамини от А до Я Ви позволява лесно да откриете най-подходящите за Вас. Различните форми за прием са водещият критерии за избор на витамини от А до Я при повечето потребители. Друга част от хората залагат на позната марка или фармацевтична компания, на която имат доверие за своите витамини от А до Я. Ние от аптеки Прополис Ви съветваме да вземете предвид и двата критерия. Така лесно ще откриете най-подходящия вариант за нуждите на Вас и Вашето семейство. Обогатените формули с добавени съставки на голяма част от витамините от А до Я са чудесен избор за възрастни. Сладкия вкус и прецизната дозировка на витамините от А до Я под формата на сироп пък, е предпочитаният вариант от децата.

Витамини от А до Я 3

Какви витамини от А до Я ще откриете в аптеки Прополис

Ние от аптеки Прополис сме се погрижили да Ви осигурим витамини от А до Я, подходящи за цялото семейство. При нас ще откриете витамини от А до Я с различни форми за прием - таблетки, капсули, ефервесцентни таблетки, течна форма, и дори дъвчащи дражета. Постарали сме се да задоволим и предпочитанията Ви (ако имате такива), за конкретен производител на витамини от А до Я. Доверете се на аптеки Прополис, и вземете комплексна формула витамини от А до Я, за здраве всеки ден.

Brand: JAMIESON Model: Multivitamins for women х 25 caplets
Мултивитамини за жени х 25 таблетки за пиенеMultivitamins for women х 25 capletsХранителна добавка, 25 таблетки за пиенеФормулата на Multi 100% COMPLETE за жени е разработена специално да отговаря на последните проучвания в областта на женското здраве. Подкрепя физическото и психическото състояние на жената, подобрява метаболизма, влияе добре на костите, млечните жлези и уринарния тракт. Набавя 100% от дневната нужда на организма, тонизира и подпомага общото здраве.Състав:                                      (в 1 таблетка)Витамини:Витамин А (ацетат)                                 300 μgБета-каротен                              &nb..
21.39лв.
без ДДС:21.39лв.
Brand: JAMIESON Model: Multivitamins for women х 90 caplets
Мултивитамини за жени х 90 таблетки за пиенеMultivitamins for women х 90 capletsХранителна добавка, 90 таблетки за пиенеФормулата на Multi 100% COMPLETE за жени е разработена специално да отговаря на последните проучвания в областта на женското здраве. Подкрепя физическото и психическото състояние на жената, подобрява метаболизма, влияе добре на костите, млечните жлези и уринарния тракт. Набавя 100% от дневната нужда на организма, тонизира и подпомага общото здраве.Състав:                                      (в 1 таблетка)Витамини:Витамин А (ацетат)                                 300 μgБета-каротен                             ..
37.49лв.
без ДДС:37.49лв.
Brand: JAMIESON Model: Power multivitamins for men х 60 caplets
Пауър мултивитамини за мъже за поддържане на производството на тестостерон х 60 таблетки за пиенеPower multivitamins for men for maintaining the testosterone production х 60 capletsХранителна добавка, 60 таблетки за пиенеМултивитамините Power for Men са специално създадени, за да осигурят основните хранителни вещества, необходими на мъжете, водещи активен начин на живот. Специално за нуждите на мъжкия пол, съчетавайки в себе си съставки със синергично действие, високо концентрирани, гарантиращи висока бионаличност в организма. Има две ключови и важни значения- поддържа производството на тестостерон и спомага за увеличаване на мускулната сила.Състав:                        (в 1 таблетка)Витамини:Витамин В6 (пиридоксин HCI) 3,5 mgМинерали:Магнезий (оксид)                     150 mgЦинк (оксид)   ..
36.69лв.
без ДДС:36.69лв.
Brand: JAMIESON Model: Multivitamins for men х 25 caplets
Мултивитамини за мъже х 25 таблетки за пиенеMultivitamins for men х 25 capletsХранителна добавка, 25 таблетки за пиенеМултивитамините за мъже Multi 100% COMPLETE са специално създадени, за да осигурят основните хранителни вещества, необходими на мъжете, водещи активен начин на живот. Специално за нуждите на мъжкия пол, съчетавайки в себе си съставки със синергично действие, високо концентрирани, гарантиращи висока бионаличност в организма. Набавя 100% от дневната нужда на организма, тонизира и подпомага общото здраве.Състав:                                           (в 1 таблетка)Витамини:Витамин А (ацетат)                                  400 μg Бета-каротен  &..
21.39лв.
без ДДС:21.39лв.
Brand: JAMIESON Model: Multivitamins for men х 90 caplets
Мултивитамини за мъже х 90 таблетки за пиенеMultivitamins for men х 90 capletsХранителна добавка, 90 таблетки за пиенеМултивитамините за мъже Multi 100% COMPLETE са специално създадени, за да осигурят основните хранителни вещества, необходими на мъжете, водещи активен начин на живот. Специално за нуждите на мъжкия пол, съчетавайки в себе си съставки със синергично действие, високо концентрирани, гарантиращи висока бионаличност в организма. Набавя 100% от дневната нужда на организма, тонизира и подпомага общото здраве.Състав:                                           (в 1 таблетка)Витамини:Витамин А (ацетат)                                  400 μg Бета-каротен&nb..
37.49лв.
без ДДС:37.49лв.
Brand: JAMIESON Model: Multivitamins for adults х 90 caplets
Мултивитамини за възрастни х 90 таблетки за пиенеMultivitamins for adults х 90 capletsХранителна добавка, 90 таблетки за пиенеМултивитамините на Jamieson са специално формулирани с витамини и минерали, които спомагат за повишаване на енергийните нива на организма и подсилват имунитета. Jamieson Multi набавя 100% от дневната нужда на организма, тонизира и подпомага общото здраве. Без изкуствени подсладители, оцветители и аромати.Състав:                                     (в 1 таблетка)Витамини:Витамин С (аскорбинова киселина)  90 mgВитамин В3 (никотинамид)                16 mgВитамин Е                                           15 mgВитамин В5 (калциев ..
37.09лв.
без ДДС:37.09лв.
Brand: JAMIESON Model: Multivitamins for adults х 60 tropical flavored chewable tablets
Мултивитамини за възрастни с вкус на тропически плодове х 60 дъвчащи таблеткиMultivitamins for adults х 60 tropical flavored chewable tabletsХранителна добавка, 60 дъвчащи таблеткиМултивитамините на Jamieson са специално формулирани с витамини и минерали, които спомагат за повишаване на енергийните нива на организма и подсилват имунитета. Витамините и минералите са ключови микронутриенти, които ни позволяват да водим пълноценен, активен и здравословен живот. Набавя 100% от дневната нужда на организма, тонизира и подпомага общото здраве. Натурален вкус на тропически плодове.Състав:                                         (в 1 таблетка)Витамини:Витамин А (ацетат)                      &nbs..
37.09лв.
без ДДС:37.09лв.
Brand: JAMIESON Model: Multivitamins for kids х 60 chewable tablets
Мултивитамини за деца х 60 дъвчащи таблеткиMultivitamins for kids х 60 chewable tabletsХранителна добавка, 60 дъвчащи таблеткиДъвчащи мултивитамини, oбогатени с екстра калций за силни, здрави зъби и кости при деца. Подходящ за деца над 3 годишна възраст. Мултивитамините на Jamieson съдържат балансирана комбинация от важни витамини и минерала и са специално формулирани, за да гарантират здравословното развитие на организма на Вашите деца. Тези лесни за сдъвкване мултивитамини имат четири любими на децата вкуса – портокал, череша, малина и грозде в четири забавни форми. Получени на основата на концентрати от плодове и зеленчуци, тези мултивитамини са лесни за смилане от растящия детски организъм.  Ползи:Осигуряват важни витамини и минерали за нормалния растеж и развитие.Витамин А помага за поддържане на зрението, кожата и функциите на имунната система.Витамин А и Д помагат за нормалното развитие и на състояние на костите и зъбите.Спомагат за избягване недостига на витамин Д.Вит..
40.99лв.
без ДДС:40.99лв.
Brand: JAMIESON Model: Multi gummies for kids х 60 желирани дражета
Мулти желирани витамини за деца х 60 желирани дражетаMulti gummies for kids х 60 желирани дражетаХранителна добавка, 60 желирани дражетаТези лесни за сдъвкване желирани мултивитамини имат три любими на децата вкуса – портокал, череша и горски плодове. Получени на основата на концентрати от плодове и зеленчуци, тези мултивитамини са лесни за смилане от растящия детски организъм. Jamieson желирани мултивитамини запазват здравето на децата по един забавен начин.Ползи:Осигуряват важни витамини и минерали за нормалния растеж и развитие.Витамин А помага за поддържане на зрението, кожата и функциите на имунната система.Витамин А и Д помагат за нормалното развитие и на състояние на костите и зъбите.Спомагат за избягване недостига на витамин Д.Витамин С играе важна роля за нормалното развитие и състояние на костите, хрущялите, зъбите и венците.Витамините от група Б спомагат за производството на червени кръвни телца и помагат на тялото за усвояването на въглехидратите, мазнините и белтъците.Три ..
43.19лв.
без ДДС:43.19лв.
Brand: Doctor's Best Model: Multivitamin х 90 vegetable capsules
Мултивитамини х 90 веган капсулиMultivitamin х 90 vegetable capsulesОсигурява пълната гама от витамини и минерали, доказани от съществено значение за човешкия метаболизъм, с изключение на желязо, което от съображения за сигурност, трябва да бъде взето поотделно. Клинични проучвания и други научни изследвания категорично подкрепят необходимостта от допълване на диетата с тези хранителни вещества, за да се оптимизира здравето и да се поддържа дългосрочно доброто състояние на организма. Тази формула е оптимизирана, за да достави най-хранително-ефективните форми на тези хранителни вещества.Ефекти:Подсилва имунната система;При спортисти.Съставки: (в 1капс.)Витамин А (ретинил палмитат) 50 μg RE Витамин С (аскорбиновакиселина) 33 mg Витамин D (D3, холекалциферол) 10 μg Витамин Е (D-алфа токоферил ацетат) 6,6 μg алфа ТЕ ..
66.79лв.
без ДДС:66.79лв.
Brand: UniComs Model: Kiddy Vit х 70 gummies
Kiddy Vit х 70 желирани бонбонаKiddy Vit х 70 gummiesKiddy Vit е хранителна добавка за подкрепа на имунната система на деца над три годишна възраст, обогатени с билка Ракитник – източник на широк спектър витамини и минерали. Приемът на Kiddy Vit: Подпомага имунната система;Благоприятства мозъчната дейност и паметта;Допринася за намаляване на умората; Подпомага доброто състояние на кожата. Kiddy Vit е специално разработен природен продукт за подкрепа на имунитета на деца, съдържащ екстракт от билка Ракитник. Билката Ракитник е позната със своите антиоксидантни свойства. Тя подкрепя имунитета, подпомага функциите на сърдечно-съдовата и храносмилателната система и оказва благоприятно въздействие за доброто състояние на кожата. Плодовете на билката са източник на добре познатите ни Омега 3, 6, 7 и 9, които благоприятстват мозъчната дейност, намаляват умората и подобряват тонуса. В допълнение, желираните бонбони са обогатени с 9 витамина, важни за здравия растеж на децата. Желираната фо..
19.99лв.
без ДДС:19.99лв.
Brand: Webber Naturals Model: Multi Sure Multivitamin for Men 50+ x 80 capsules
Multi Sure™ Мултивитамини за Мъже над 50 години (с Лутеин, Ликопен и Сао Палметто) х 80 капсулиMulti Sure™ Multivitamin for Men 50+ (with Lutein, Lycopene and Saw Palmetto) x 80 capsulesХранителна добавка, 80 капсулиИзточник на пълния набор витамини, минерали и антиоксиданти в подкрепа на мъжкото здраве.Съставки:                                                           (в 1 капс.)           дн. дозаВитамини:Бета каротин                                             2500 IU / 1500 µg      2500 IU / 1500 µgВитамин А (палмитат)                               2500 IU /  740 µg    ..
39.69лв.
без ДДС:39.69лв.
Показва 1 до 12 от 96 (8 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.