Menu
Your Cart

Мултивитамини

Витамини от А до Я - как да изберете

Всички знаем, че приемът на витамини и минерали е изключително важен за здравето ни и подпомага функциите на организма. Комплексът витамини от А до Я е един от най-практичните варианти, когато говорим за лесен избор. Но знаете ли какво всъщност включват витамините от А до Я? Чудили ли сте се защо се наричат “витамини от А до Я” ? Ние от аптеки Прополис, се постарахме да отговорим на тези и още интересни въпроси. С тях, не само ще задоволите любопитството си по темата “витамин А до Я”, но и ще направите по-информиран избор, когато дойде време за следваща Ви покупка на витамини от А до Я.

Виж повече

Какво включват витамините от А до Я

В зависимост от производителя на конкретните витамини от А до Я, съставът им може да се различава, но основните съставки се запазват непроменени. Както става ясно от името “витамини от А до Я”, в комплекса се съдържат всички основни витамини и минерали, подпомагащи поддържането на функциите и процесите в организма. Въпреки, че можете да откриете витамини от А до Я с различни добавки, като лутеин, омега-3, женшен и цинк, съставът на мултивитаминния комплекс "витамини от А до Я" включва:


 • Витамин А - витаминът на растежа. Той участва активно в деленето на клетките и растежа им. Подпомага имунната система, и доброто зрение при ниска осветеност. Един от задължителните компоненти на витамините от А до Я.
 • Витамин B - Осемте витамина от групата B-комплекс, играят много важна роля за тялото ни. Подпомагат метаболизма и образуването на енергия, поддържат развитието на мозъка и поддържането на кондиция. Витамините от групата B са водоразтворими, което означава, че е нужно да си ги набавяте всеки ден, тъй като те не се депозират в организма. Ето защо, те са сред основните съставки на витамините от А до Я.
 • Витамин С - той е известен още като L-аскорбинова киселина и действа като антиоксидант в тялото. Участва в производството на колаген, който е изключително важен за костите, венците, зъбите и кръвоносните съдове. Витамин С също е водоразтворим и важна съставка във витамините от А до Я.
 • Витамин D - слънчевият витамин е много важен. Той подкрепя имунната система и организма в борбата му с инфекции и хронични възпаления. Въпреки, че той е мастно разтворим, присъствието му във витамини от А до Я е задължително.
 • Витамин Е - той играе ролята на силен антиоксидант за организма ни. Подпомага доброто кръвообращение и регулира кръвната захар. Според някои изследвания, стимулира растежът на косата. Той е мастно разтворим, но важна част от състава на витамини от А до Я.
 • Витамин К - този витамин участва активно в процеса на коагулация на кръвта и подпомага сърдечно-съдовата система. Повишава плътността на костите, което води до намаляване на риска от остеопороза и счупвания. Присъства в състава на витамини от А до Я, като задължителен компонент.
 • Калций - важна част за правилното функциониране на сърцето, мускулите, нервите, но най-силно влияние оказва върху костите и зъбите. Той не може да се депозира от организма, затова е сред основните съставки на витамини от А до Я.
Витамини от А до Я 1

Въпреки, че няма да изброим всички важни витамини и минерали, които не случайно са част от формулата витамини от А до Я, ще споменем основните като: Магнезий, Желязо, Цинк, Мед, Манган, Хром, Селен и Лутеин. Всеки един от тях играе важна роля в поддържането на организма в добро здраве, и липсата им може да доведе до нежелани последици. Поддържайте оптимални нивата им в тялото си, с помощта на различните формули на витамини от А до Я.

Какви видове витамини от А до Я се предлагат

Комплексът витамини от А до Я е най-практичният и лесен начин за набавяне на хранителни вещества за организма. Прецизно подготвени, формулите съставящи витамините от А до Я са подходящи за всекидневен прием. Въпреки изключително ползотворното действие на витамините от А до Я, ние от аптеки Прополис Ви съветваме да не приемате повече от препоръчителна дневна доза. Защото витамините от А до Я са полезни за организма, но предозирането (с каквото и да е) крие опасности за Вашето здраве. Все пак, имайки предвид всекидневната употреба на комплекса витамини от А до Я, фармацевтичната производители са се погрижили да Ви осигурят различни методи за прием.


 • Витамини от А до Я под формата на депо таблетки - предимствата на тази форма на витамините от А до Я се отличават със продължителното действие на таблетката. Поетапното освобождаване (до 10 часа) на активните вещества, е особено полезно за водоразтворими витамини, които не се съхраняват в организма.
 • Витамини от А до Я под формата на капсули - предимствата на капсулите са, че се приемат по-лесно от някои хора, а заради желатиновата си обвивка са по-щадящи за стомаха.
 • Витамини от А до Я под формата на ефервесцентни таблетки - благодарение на това, че са разтворени във вода, те се усвояват по-бързо и по-голям процент от организма. Особено подходящи са за прием от деца.
 • Витамини от А до Я в течна форма - така наречените сиропи с витамини и минерали са създадени предимно за бебета и малки деца, защото приемът им е значително улеснен.
 • Витамини от А до Я под формата на спрей - все по-модерните технологии и иновациите въвеждани от компаниите, оказват влияние и върху начина за прием на хранителните добавки. Интраоралните спрейове са изключително удобни, когато сте извън дома. Не се нуждаете от чаша с вода или мерителна лъжичка/спринцовка.
Витамини от А до Я 2

Какви витамини от А до Я да изберете

Огромното разнообразие от продукти с комплекс витамини от А до Я Ви позволява лесно да откриете най-подходящите за Вас. Различните форми за прием са водещият критерии за избор на витамини от А до Я при повечето потребители. Друга част от хората залагат на позната марка или фармацевтична компания, на която имат доверие за своите витамини от А до Я. Ние от аптеки Прополис Ви съветваме да вземете предвид и двата критерия. Така лесно ще откриете най-подходящия вариант за нуждите на Вас и Вашето семейство. Обогатените формули с добавени съставки на голяма част от витамините от А до Я са чудесен избор за възрастни. Сладкия вкус и прецизната дозировка на витамините от А до Я под формата на сироп пък, е предпочитаният вариант от децата.

Витамини от А до Я 3

Какви витамини от А до Я ще откриете в аптеки Прополис

Ние от аптеки Прополис сме се погрижили да Ви осигурим витамини от А до Я, подходящи за цялото семейство. При нас ще откриете витамини от А до Я с различни форми за прием - таблетки, капсули, ефервесцентни таблетки, течна форма, и дори дъвчащи дражета. Постарали сме се да задоволим и предпочитанията Ви (ако имате такива), за конкретен производител на витамини от А до Я. Доверете се на аптеки Прополис, и вземете комплексна формула витамини от А до Я, за здраве всеки ден.

Brand: Magnalabs Model: Magnavits teen for boys x 30 lozenges
Магнавитс тийн мултивитамини за момчета е специално разработена формула за юноши. Осигурява необходимите витамини и минерали за правилното развитие на младия организъм. Добавката запълва хранителният дефицит, причинен от неправилен режим на хранене или недостиг на витамини и минерали, в следствие на засилен растеж и развитие на организма по време на пубертета. Ползи от приема на витамините:Поддържат работата на имунната система.Стимулират паметта, концентрацията и когнитивните способности при учене.Защитават зрителният апарат и подобрява зрителната острота.Повишават естествените защитни функции на организма.Позволяват правилното протичане на метаболитните процеси и възстановява баланса.Предпазват клетките от оксидативният стрес.Подпомагат развитието на мозъка и функциите на нервната система.Състав в 1 дъвчаща таблетка: Витамин С 50 mg, Ниацин (Витамин В3) 8 mg, Витамин Е 6 mg α-TE, Пантотенова киселина (Витамин В5) 3 mg, Цинк 2,5 mg, Витамин В6 0,7 mg, Рибофлавин (Витамин В2) 0,7 ..
17.79лв.
без ДДС:17.79лв.
Brand: Magnalabs Model: Magnavits junior for boys x 30 chewable tablets
Полезни действия на Магнавитс джуниър за момчета x 30 дъвчащи таблетки:Подпомага развитието на мозъка;Подобрява способностите за учене, запаметяване и концентрация;Поддържа здравето на опорно - двигателният апарат;Предпазва соматичните клетки на организма от увреждащото действие на свободните радикали;Спомага правилното протичане на клетъчните метаболитни процеси;Стимулира развитието на червените кръвни клетки, като по този начин подобрява транспортирането на кислород към мозъка.Състав в 1 таблетка: Витамин С 50 mg, Ниацин (Витамин В3) 8 mg, Витамин Е 6 mg  α-TE, Пантотенова киселина (Витамин В5) 3 mg, Цинк 2,5 mg, Витамин Б6 0,7 mg, Рибофлавин (Витамин Б2) 0,7 mg, Тиамин (Витамин Б1) 0,55 mg, Витамин А 400 µg, Йод 75 µg, Фолиева киселина 100 µg, Селен 10 µg, Витамин К 6,25 µg, Витамин Д3 2,5 µg, Биотин 25 µg, Витамин Б12 1,25 µg.Помощни вещества: Сорбитол, аерозил и микрокристална целулоза. Хранителната добавка е подходяща за деца от 2..
17.79лв.
без ДДС:17.79лв.
Brand: Magnalabs Model: Magnavits junior for girls x 30 chewable tablets
Полезни действия на Магнавитс джуниър за момичета:Подпомага развитието на мозъка;Подобрява способностите за учене, запаметяване и концентрация;Поддържа здравето на опорно - двигателният апарат;Предпазва соматичните клетки на организма от увреждащото действие на свободните радикали;Спомага правилното протичане на клетъчните метаболитни процеси;Стимулира развитието на червените кръвни клетки, като по този начин подобрява транспортирането на кислород към мозъка.Състав в 1 таблетка: Витамин С 50 mg, Ниацин (Витамин В3) 8 mg, Витамин Е 6 mg  α-TE, Пантотенова киселина (Витамин В5) 3 mg,  Цинк 2,5 mg, Витамин Б6 0,7 mg, Рибофлавин (Витамин Б2) 0,7 mg, Тиамин (Витамин Б1) 0,55 mg, Витамин А 400 µg, Йод 75 µg, Фолиева киселина 100 µg, Селен 10 µg, Витамин К 6,25 µg, Витамин Д3 2,5 µg, Витамин Б12 1,25 µg, Биотин 25 µg.Помощни вещества: Сорбитол, аерозол и микрокристална целулоза.Начин на употреба: Препоръчителна дневна доза - по 1 дъвчаща таблетка сутрин, след хранене.Производител: ..
17.79лв.
без ДДС:17.79лв.
Brand: Magnalabs Model: Magnavits for women x 30 tablets
Ползи от приема на Магнавитс мултивитамини за жени:Запълва дефицитът на витамини и минерали;Поддържа баланса на организма и стимулира естествения имунитет;Спомага за правилното функциониране на нервната система, здравето на сърцето, зрението, костите и ставите;Предпазва клетките от оксидативният стрес;Подкрепя клетъчните метаболитни процеси;Подпомага естественото протичане на всички биохимични процеси в организма;Намалява ендрогените и нивата на кръвната захар.Състав в 1 таблетка: Калций 200 mg, Витамин С 100 mg, Магнезий 50 mg,  Peonia lactiflora 25 mg, Фосфор 20 mg, Ниацин (Витамин В3) 16 mg, Цинк 15 mg, Витамин Е 12 mg α-TE, Желязо 10 mg, Пантотенова киселина (Витамин В5) 6 mg, Манган 2,3 mg, Витамин В6 1,4 mg, Рибофлавин (Витамин В2) 1,4 mg, Тиамин (Витамин В1) 1,1 mg, Витамин А 800 µg, Мед 500 µg, Йод 150 µg, Фолиева киселина 400 µg, Селен 55 µg, Хром 52 µg, Биотин 50 µg, Молибден 50 µg, Витамин К 12,5 µg, Витамин Д3 5 µg, Витамин В12 2,5 µg.Помощни вещества: Сорбит..
17.79лв.
без ДДС:17.79лв.
Brand: Magnalabs Model: Magnavits for women 50+ x 30 tablets
Ползи от приема на Магнавитс мултивитамини за жени 50+:Поддържа правилното функциониране на нервната система, здравето на сърцето, зрението, костите и ставите;Повлиява благоприятно симптомите на пременопауза и менопауза;Предпазва клетките от оксидативният стрес;Подкрепя клетъчните метаболитни процеси;Стимулира развитието на червените кръвни клетки, транспортиращи кислород до мозъка;Спомага за естественото протичане на всички биохимични процеси в организма;Подсилва естествените защитни сили и функцията на имунната система.Състав в 1 таблетка: Калций 200 mg, Витамин С 100 mg, Магнезий 50 mg, Withania somnifera 25 mg, Фосфор 20 mg, Ниацин (Витамин В3) 16 mg, Цинк 15 mg, Витамин Е 12 mg α-TE,  Желязо 10 mg, Пантотенова киселина (Витамин В5) 6 mg, Манган 2,3 mg, Витамин В6 1,4 mg, Рибофлавин (Витамин В2) 1,4 mg, Тиамин (Витамин В1) 1,1 mg, Витамин А 800 µg, Мед 500 µg, Йод 150 µg, Фолиева киселина 400 µg, Лутеин 300 µg, Селен 55 µg, Хром 52 µg, Биотин 50 µg, Молибден 50 µg, Витамин К 1..
17.79лв.
без ДДС:17.79лв.
Brand: Magnalabs Model: Magnavits for men x 30 tablets
Ползи от приема на Магнавитс за мъже:Стимулира естественият имунитет;Поддържа баланса в организма;Възстановява тялото след стрес и висока физическа активност;Подпомага нормалното протичане на всички биохимични процеси в тялото;Подсилва естествените защитни сили;Спомага за правилото функциониране на нервната система;С мощен антиоксидантен ефект, като предпазва клетките от увреждащото действие на свободните радикали;Позволява нормално протичане на клетъчните метаболитни процеси.Състав в 1 таблетка: Калций 200 mg, Витамин С 100 mg, Магнезий 50 mg, Tribulus terestris 25 mg, Фосфор 20 mg, Ниацин (Витамин В3) 16 mg, Цинк 15 mg, Витамин Е 12 mg α-TE, Желязо 10 mg, Пантотенова киселина (Витамин В5) 6 mg, Манган 2,3 mg, Витамин В6 1,4 mg, Рибофлавин (Витамин В2) 1,4 mg, Тиамин (Витамин В1) 1,1 mg, Витамин А 800 µg, Мед 500 µg, Йод 150 µg, Фолиева киселина 100 µg, Селен 55 µg, Хром 52 µg, Биотин 50 µg, Молибден 50 µg, Витамин К 12,5 µg, Витамин Д3 5 µg, Витамин В12 2,5 µg.Помощни вещества: Сорби..
17.79лв.
без ДДС:17.79лв.
Brand: Magnalabs Model: Magnavit men 50+ x 30 tablets
Ползи от приема на Магнавитс за мъже 50+:Поддържа имунната система и възстановява естествените защитни сили;Подобрява функциите на сърцето, мозъка и зрението;Има благопирятно влияние върху дейността на простатната жлеза, като редуцира честите нощни уринирания;Възстановява нормалната сперматогенеза и сексуалната функция;Премахва умората и снабдява тялото с енергия;Има мощен антиоксидантен ефект.Състав в 1 таблетка: Калций 200 mg, Витамин С 100 mg, Saw palmetto 60 mg, Магнезий 50 mg, Tribulus terestris 25 mg, Фосфор 20 mg, Ниацин (Витамин В3) 16 mg, Цинк 15 mg, Витамин Е 12 mg α-TE, Желязо 10 mg, Пантотенова киселина (Витамин В5) 6 mg, Манган 2,3 mg, Витамин В6 1,4 mg,  Рибофлавин (Витамин В2) 1,4 mg, Тиамин (Витамин В1) 1,1 mg, Витамин А 800 µg, Мед 500 µg, Йод 150 µg, Фолиева киселина 400 µg, Лутеин 300 µg, Селен 55 µg, Хром 52 µg, Биотин 50 µg, Молибден 50 µg, Витамин К 12,5 µg, Витамин Д3 5 µg, Витамин В12 2,5 µg.Начин на употреба: Препоръчите..
17.79лв.
без ДДС:17.79лв.
Brand: Vitaslim Innove Model: Live vitamins x 30 capsules
Live Vitamins е комплекс от жизненоважни витамини, минерали и микроелементи, който съдейства за укрепване на здравето и допринася за нормалната функция на имунната система. Благоприятства нормалните функции на щитовидната жлеза и на мозъка. Подкрепя доброто зрение и поддържането на нормални нива на кръвна захар и хемоглобин. Допринася за намаляването на мускулната умора и отпадналост. Спомага за нормалния метаболизъм на хранителните вещества в организма, което осигурява висок тонус и енергия и подкрепя нормалния растеж при децата. Съдейства за поддържане здравето на косата, кожата и ноктите, както и на костите и зъбите. Оказва благоприятно въздействие върху половото здраве, особено при мъжете. Проявява антиоксидантно действие.Действие: Комплексното действие на съставките в Live Vitamins допринася за:Нормалната функция на имунната система с комплекса от желязо, мед, селен, витамин А, витамин D, витамин В6, витамин В12 и витамин С. Допринася за поддържане на нормалната функ..
16.89лв.
без ДДС:16.89лв.
Brand: Aro Life Model: Aro Life Exavit Multivitamins A-Z + Curcumin х 60 tablets
Exavit е мултивитаминен и полиминерален комплекс. Съдържа още екстракт от Куркума, Ликопен и Лутеин. Допринася за нормално протичане на метаболизма и нормална функция на имунната система. Витамин А е необходим за зрението, кожата, лигавиците и костите. Групата на В витамините (В1, В2, Ниацин, Пантотенова киселина, В6, Биотин, Фолиева киселина, В12) има влияние върху функцията на нервната система. Благоприятстват метаболизма и производството на енергия, сърдечната и кръвотворната функция. Витамин С е водоразтворим витамин, мощен антиоксидант и участва в множество ензимни процеси. Той допринася за нормална функция на имунната система. Витамин С осигурява здравето на кожата и лигавиците, естествената бариера на организма срещу влиянието на външните фактори, както и подпомага усвояването на желязото. Необходим е за синтеза на колаген и за здрави кости. Витамин D се образува в кожата под действието на слънчевата UV радиация. Необходим е за здрави кости и зъби, тъй като осигурява усвояването..
23.29лв.
без ДДС:23.29лв.
Brand: Power of Nature Model: Multi + Multi Time х 30 tablets
Хранителна добавка, която:Набавя ежедневните ни нужди като възрастни, с комплекс от витамини, минерали и микроелементи; Подсилва имунната ни система;Увеличава производството на енергия;Подходяща за подобряване на умствените ни и когнитивни умения;Подходяща за хора, подложени на диета;Благодарение на формулата с удължено освобождаване, усвояването е ефикасно и ефективно, в рамките на целия ден. Съставки: Витамини (А, В, Ц, Д, Е), Минерали и Микроелементи (Магнезий, Калций, Желязо, Цинк, Мед, Фосфор, Хром, Манган, Селен).Начин на употреба: 1 табл./ден преди хранене.Производител: Power of Nature..
23.39лв.
без ДДС:23.39лв.
Brand: TEAMPRO Model: Multivitamins and Minerals Frank Fruities Men's Multi х 200 g
Frank Fruities Men's Multi е уникална плодова комбинация от витамини и минерали, специално разработена за укрепване на мъжкия организъм и повишаване на силата! Frank Fruities Men's Multi е най–вкусният начин да подсилите тялото си и да се радвате на здраве и виталност. Създадени специално за силния пол, тези уникални желирани витамини са истински нутритивни бомбички. Комплекса от цели 17 витамина и минерала предоставя цялостна грижа за мъжкия организъм и спомага функциите на ключови жизнени системи. Приемът на Frank Fruities Men's Multi действа благоприятно върху плодовитостта и подобрява мъжката потентност. Съдържащите се В – витамини въздействат пряко върху енергийните нива, мозъчната функция и клетъчния метаболизъм. Формулата редуцира умората и отпадналостта и допринася за поддържане на жизненост и тонус. Богатият нутритивен състав има положителен ефект върху сърдечната дейност и цялостното мъжко здраве.Състав: (в 1 желиран бонбон)Витамин A   273.8..
37.59лв.
без ДДС:37.59лв.
Brand: ABOPharma Model: Multivitamins х 20 effervescent tablets
Комбинация от 10 витамина за по-добър имунитет и тонус.Съдържание:                                                (в 1 табл.)Витамин В1 (Тиамин мононитрат)          1.1 mgВитамин В2 (Рибофлавин)                           1.4 mgНиацин (Никотинамид)                         16.0 mgПантотенова к-на (Калциев D-пантотенат) 6.0 mgВитамин В6 (Хидрохлорид пиридоксин) 1.4 mgБиотин (D-биотин)                             50 µgФолиева к-на (Калциев L-метил фолат)       200 µgВитамин В12 (Цианокобаламин)  ..
6.19лв.
без ДДС:6.19лв.
Показва 1 до 12 от 94 (8 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.