Menu
Your Cart

Витамини от А до Я

Витамини от А до Я - как да изберете

Всички знаем, че приемът на витамини и минерали е изключително важен за здравето ни и подпомага функциите на организма. Комплексът витамини от А до Я е един от най-практичните варианти, когато говорим за лесен избор. Но знаете ли какво всъщност включват витамините от А до Я? Чудили ли сте се защо се наричат “витамини от А до Я” ? Ние от аптеки Прополис, се постарахме да отговорим на тези и още интересни въпроси. С тях, не само ще задоволите любопитството си по темата “витамин А до Я”, но и ще направите по-информиран избор, когато дойде време за следваща Ви покупка на витамини от А до Я.

Виж повече

Какво включват витамините от А до Я

В зависимост от производителя на конкретните витамини от А до Я, съставът им може да се различава, но основните съставки се запазват непроменени. Както става ясно от името “витамини от А до Я”, в комплекса се съдържат всички основни витамини и минерали, подпомагащи поддържането на функциите и процесите в организма. Въпреки, че можете да откриете витамини от А до Я с различни добавки, като лутеин, омега-3, женшен и цинк, съставът на мултивитаминния комплекс "витамини от А до Я" включва:


 • Витамин А - витаминът на растежа. Той участва активно в деленето на клетките и растежа им. Подпомага имунната система, и доброто зрение при ниска осветеност. Един от задължителните компоненти на витамините от А до Я.
 • Витамин B - Осемте витамина от групата B-комплекс, играят много важна роля за тялото ни. Подпомагат метаболизма и образуването на енергия, поддържат развитието на мозъка и поддържането на кондиция. Витамините от групата B са водоразтворими, което означава, че е нужно да си ги набавяте всеки ден, тъй като те не се депозират в организма. Ето защо, те са сред основните съставки на витамините от А до Я.
 • Витамин С - той е известен още като L-аскорбинова киселина и действа като антиоксидант в тялото. Участва в производството на колаген, който е изключително важен за костите, венците, зъбите и кръвоносните съдове. Витамин С също е водоразтворим и важна съставка във витамините от А до Я.
 • Витамин D - слънчевият витамин е много важен. Той подкрепя имунната система и организма в борбата му с инфекции и хронични възпаления. Въпреки, че той е мастно разтворим, присъствието му във витамини от А до Я е задължително.
 • Витамин Е - той играе ролята на силен антиоксидант за организма ни. Подпомага доброто кръвообращение и регулира кръвната захар. Според някои изследвания, стимулира растежът на косата. Той е мастно разтворим, но важна част от състава на витамини от А до Я.
 • Витамин К - този витамин участва активно в процеса на коагулация на кръвта и подпомага сърдечно-съдовата система. Повишава плътността на костите, което води до намаляване на риска от остеопороза и счупвания. Присъства в състава на витамини от А до Я, като задължителен компонент.
 • Калций - важна част за правилното функциониране на сърцето, мускулите, нервите, но най-силно влияние оказва върху костите и зъбите. Той не може да се депозира от организма, затова е сред основните съставки на витамини от А до Я.
Витамини от А до Я 1

Въпреки, че няма да изброим всички важни витамини и минерали, които не случайно са част от формулата витамини от А до Я, ще споменем основните като: Магнезий, Желязо, Цинк, Мед, Манган, Хром, Селен и Лутеин. Всеки един от тях играе важна роля в поддържането на организма в добро здраве, и липсата им може да доведе до нежелани последици. Поддържайте оптимални нивата им в тялото си, с помощта на различните формули на витамини от А до Я.

Какви видове витамини от А до Я се предлагат

Комплексът витамини от А до Я е най-практичният и лесен начин за набавяне на хранителни вещества за организма. Прецизно подготвени, формулите съставящи витамините от А до Я са подходящи за всекидневен прием. Въпреки изключително ползотворното действие на витамините от А до Я, ние от аптеки Прополис Ви съветваме да не приемате повече от препоръчителна дневна доза. Защото витамините от А до Я са полезни за организма, но предозирането (с каквото и да е) крие опасности за Вашето здраве. Все пак, имайки предвид всекидневната употреба на комплекса витамини от А до Я, фармацевтичната производители са се погрижили да Ви осигурят различни методи за прием.


 • Витамини от А до Я под формата на депо таблетки - предимствата на тази форма на витамините от А до Я се отличават със продължителното действие на таблетката. Поетапното освобождаване (до 10 часа) на активните вещества, е особено полезно за водоразтворими витамини, които не се съхраняват в организма.
 • Витамини от А до Я под формата на капсули - предимствата на капсулите са, че се приемат по-лесно от някои хора, а заради желатиновата си обвивка са по-щадящи за стомаха.
 • Витамини от А до Я под формата на ефервесцентни таблетки - благодарение на това, че са разтворени във вода, те се усвояват по-бързо и по-голям процент от организма. Особено подходящи са за прием от деца.
 • Витамини от А до Я в течна форма - така наречените сиропи с витамини и минерали са създадени предимно за бебета и малки деца, защото приемът им е значително улеснен.
 • Витамини от А до Я под формата на спрей - все по-модерните технологии и иновациите въвеждани от компаниите, оказват влияние и върху начина за прием на хранителните добавки. Интраоралните спрейове са изключително удобни, когато сте извън дома. Не се нуждаете от чаша с вода или мерителна лъжичка/спринцовка.
Витамини от А до Я 2

Какви витамини от А до Я да изберете

Огромното разнообразие от продукти с комплекс витамини от А до Я Ви позволява лесно да откриете най-подходящите за Вас. Различните форми за прием са водещият критерии за избор на витамини от А до Я при повечето потребители. Друга част от хората залагат на позната марка или фармацевтична компания, на която имат доверие за своите витамини от А до Я. Ние от аптеки Прополис Ви съветваме да вземете предвид и двата критерия. Така лесно ще откриете най-подходящия вариант за нуждите на Вас и Вашето семейство. Обогатените формули с добавени съставки на голяма част от витамините от А до Я са чудесен избор за възрастни. Сладкия вкус и прецизната дозировка на витамините от А до Я под формата на сироп пък, е предпочитаният вариант от децата.

Витамини от А до Я 3

Какви витамини от А до Я ще откриете в аптеки Прополис

Ние от аптеки Прополис сме се погрижили да Ви осигурим витамини от А до Я, подходящи за цялото семейство. При нас ще откриете витамини от А до Я с различни форми за прием - таблетки, капсули, ефервесцентни таблетки, течна форма, и дори дъвчащи дражета. Постарали сме се да задоволим и предпочитанията Ви (ако имате такива), за конкретен производител на витамини от А до Я. Доверете се на аптеки Прополис, и вземете комплексна формула витамини от А до Я, за здраве всеки ден.

Brand: Power of Nature Model: Multi + Multi Time х 30 tablets
Multi + Multi Time х 30 таблеткиMulti + Multi Time х 30 tabletsХранителна добавка, която:Набавя ежедневните ни нужди като възрастни, с комплекс от витамини, минерали и микроелементи; Подсилва имунната ни система;Увеличава производството на енергия;Подходяща за подобряване на умствените ни и когнитивни умения;Подходяща за хора, подложени на диета;Благодарение на формулата с удължено освобождаване, усвояването е ефикасно и ефективно, в рамките на целия ден. Съставки: Витамини (А, В, Ц, Д, Е), Минерали и Микроелементи (Магнезий, Калций, Желязо, Цинк, Мед, Фосфор, Хром, Манган, Селен).Начин на употреба: 1 табл./ден преди хранене.Производител: Power of Nature..
23.39лв.
без ДДС:23.39лв.
Brand: TEAMPRO Model: Multivitamins and Minerals Frank Fruities Men's Multi х 200 g
Мултивитамини и минерали за мъже Frank Fruities Men's Multi х 200 gMultivitamins and Minerals for men Frank Fruities Men's Multi х 200 gХранителна добавка, 200 gFrank Fruities Men's Multi е уникална плодова комбинация от витамини и минерали, специално разработена за укрепване на мъжкия организъм и повишаване на силата! Frank Fruities Men's Multi е най–вкусният начин да подсилите тялото си и да се радвате на здраве и виталност. Създадени специално за силния пол, тези уникални желирани витамини са истински нутритивни бомбички. Комплекса от цели 17 витамина и минерала предоставя цялостна грижа за мъжкия организъм и спомага функциите на ключови жизнени системи. Приемът на Frank Fruities Men's Multi действа благоприятно върху плодовитостта и подобрява мъжката потентност. Съдържащите се В – витамини въздействат пряко върху енергийните нива, мозъчната функция и клетъчния метаболизъм. Формулата редуцира умората и отпадналостта и допринася за поддържане на жизненос..
37.59лв.
без ДДС:37.59лв.
Brand: ABOPharma Model: Multivitamins х 20 effervescent tablets
Мултивитамин х 20 ефервесцентни таблеткиMultivitamins х 20 effervescent tabletsХранителна добавка, 20 ефервесцентни таблеткиКомбинация от 10 витамина за по-добър имунитет и тонус.Съдържание:                                                (в 1 табл.)Витамин В1 (Тиамин мононитрат)          1.1 mgВитамин В2 (Рибофлавин)                           1.4 mgНиацин (Никотинамид)                         16.0 mgПантотенова к-на (Калциев D-пантотенат) 6.0 mgВитамин В6 (Хидрохлорид пиридоксин) 1.4 mgБиотин (D-биотин)                         &nbs..
6.19лв.
без ДДС:6.19лв.
Brand: ABOPharma Model: KinderWell Multivitamins and Minerals for kids х З0 tablets
КиндерУел Мултивитамини и минерали за деца х З0 таблеткиKinderWell Multivitamins and Minerals for kids х З0 tabletsХранителна добавка, 30 таблеткиКиндеруел комплекс от витамини и минерали на Абофарма с добавен витамин D3 допринася за подсилване на имунната система и за нормалното състояние на костите и зъбите. Продуктът повишава тонуса и осигурява защита при симптоми на простуда и грип. С приятен вкус на горски плодове. Състав:                                                             (в 1 табл)Витамин A (Бета каротен)                           400 mcgВитам..
11.39лв.
без ДДС:11.39лв.
Brand: ABOPharma Model: Vitamins A-Z х 60 tablets
Витамини A-Z х 60 таблеткиVitamins A-Z х 60 tabletsПовишава жизнения тонус и допринася за нормалното състояние на имунната система.Съставки: (в 1 табл.) %ПДП*Витанин А (Ретинил палмитат) 803 mg 100 %Витамин С (L-аскорбинова к-на) 75 mg 94 % Витамин D3 (Холекалциферол) 5 µg 100 % Витамин Е (D-алфа-токоферол ацетат) 10 mg α-ТЕ 83 % Витамин В1 (Тиамин мононитрат) 1.4 mg 127 % Витамин В2 (Рибофлавин) 1.6 mg 114 % Витамин В6 (Пиридоксин) 2 mg 143 % Витамин В12 (Цианокобаламин) 1 µg 40 % Пантотенова к-на (Калциев D-пантотенат) 6 mg 100 % Фолиева к-на (Калциев L-metilfolat) ..
21.99лв.
без ДДС:21.99лв.
Brand: Nature's Way Model: Alive! Teen Complete Multi for her х 50 gummies
Алайв тийн мултивитамини за момичета х 50 желирани таблеткиAlive! Teen Complete Multi for her х 50 gummiesХранителна добавка, 50 желирани таблеткиAlive! Teen Complete Multi For Her / Алайв Тийн Мултивитамини Гъми за Момичета са висококачествен продукт на американската компания Nature’s Way. Желираните мултивитамини имат приятен цитрусов вкус и са подходящи за момичетата над 13-годишна възраст. Формулата включва комбинация от витамини, минерали и комбинация екстракти, извлечена от плодове и зеленчуци - Orchard Fruits™ / Garden Veggies™. Продуктът съдържа и патентован екстракт от невен Lutemax™ 2020 - хранителната добавка е ценен източник на лутеин и зеаксантин и предпазва очите от вредното въздействие на електронните устройства. Желираните мултивитамини на Nature's Way предлагат широкоспектърни ползи за здравето на момичетата в тийнейджърска възраст.Здравословни ползи:Поддържа защитните сили на имунната система и подобрява устойчивостта на организма срещу простудни заболявания;Поддържа ..
53.19лв.
без ДДС:53.19лв.
Brand: Nature's Way Model: Alive Diabetic Multivitamin х 60 tablets
Алайв мултивитамини за диабетици х 60 таблеткиAlive! Diabetic Multivitamin х 60 tabletsХранителна добавка, 60 таблеткиAlive! Diabetic Multivitamin е специализирана формула създадена в подкрепа на нормалното функциониране на организма при хора с диабет и в преддиабетно състояние.Основни ползи: Поддържа необходимите нива на енергия и физическа издръжливост.Спомага за функционирането на храносмилателната, сърдечно-съдовата и костната система.Допринася за нормалното състояние на нервната система.Повлиява добре върху зрението.Оказва положително въздействие върху състоянието на кожата и ноктите.Специално балансираната формула за диабетици Alive! Diabetic Multivitamin съдържа 19 витамина и минерала, включително витамини от група B, които играят важна роля в клетъчния метаболизъм. Продуктът включва и патентована смес от инозитол, ванадий и екстракти от канела и сминдух. Инозитол или витамин В 8 въздейства положително при хора с диабет и в преддиабетно състояние. Подпомага облекчаването на..
52.69лв.
без ДДС:52.69лв.
Brand: Salus Haus Model: Floradix multivitamin х 250 ml
Floradix Мултивитамин х 250 mlFloradix multivitamin х 250 mlFloradix Мултивитамин е хранителна добавка под формата на сироп и е чудесен избор за балансиран прием на нужния комплекс от витамини, които укрепват организма и имунната система през студените месеци и предпазват от пролетна умора с енергизиращото си действие.Мултивитамин съдържа основни жизненоважни витамина, сред които А, В2, В6, С, D и Е, поддържащи цялостно системите в човешкото тяло. Семената от кола улесняват усвояването на витамините и естествено тонизират организма. Билките от своя страна спомагат за храносмилането, а плодовите концентрати придават приятен сладък вкус на сиропа. Флорадикс Мултивитамин е подходящ за прием от хора, възстановяващи се от боледуване, такива на диети, спортни атлети и всеки, който чувства отпадналост и иска да подобри нивата на витамини в тялото си. Не съдържа алкохол и химически консерванти.Съставки: воден билков извлек (магарешки бодил, семена от дървото кола, кафяви морски водорасли, пшен..
25.99лв.
без ДДС:25.99лв.
Brand: Salus Haus Model: Floradix Kindervital Syrup х 250 ml
Floradix Kindervital Сироп х 250 mlFloradix Kindervital Syrup х 250 mlСъдържащите се плодови сокове и билкови извлеци са природно богати на витамини и минерали. Поради съдържанието на калций и витамините А, В, С и Е препаратът е идеална хранителна добавка за деца. Floradix® Kindervital® е особено препоръчителен при жилищни райони с недостиг на слънце, през зимните месеци и при едностранчиво, бедно на витамини хранене.Съставки: Воден билков извлек (43.4%) от - моркови, анасон, мокреш, кори от горчив портокал, плодове кориандър, листа от коприва, спанак, лайка. Плодови концентрати (27%) от - круши, портокали, грозде, вода, екстракт от бобово дърво, вишна (ацерола), лимони и ябълки, Кленов сироп, малцов екстракт, калциев лактат, екстракт от шипки с 4% витамин С, калциев глюконат, калциев фосфинат. Сгъстител - брашно от семена на рожков, витамин С, естествени аромати, никотинамид, витамин Е, витамин В5, витамин В2, витамин В1, витамин А, витамин D, витамин В12, малтодекстрин.Забележка: Да ..
23.99лв.
без ДДС:23.99лв.
Brand: JAMIESON Model: Multivitamins for women х 25 caplets
Мултивитамини за жени х 25 таблетки за пиенеMultivitamins for women х 25 capletsХранителна добавка, 25 таблетки за пиенеФормулата на Multi 100% COMPLETE за жени е разработена специално да отговаря на последните проучвания в областта на женското здраве. Подкрепя физическото и психическото състояние на жената, подобрява метаболизма, влияе добре на костите, млечните жлези и уринарния тракт. Набавя 100% от дневната нужда на организма, тонизира и подпомага общото здраве.Състав:                                      (в 1 таблетка)Витамини:Витамин А (ацетат)                                 300 μgБета-каротен                              &nb..
21.39лв.
без ДДС:21.39лв.
Brand: JAMIESON Model: Multivitamins for women х 90 caplets
Мултивитамини за жени х 90 таблетки за пиенеMultivitamins for women х 90 capletsХранителна добавка, 90 таблетки за пиенеФормулата на Multi 100% COMPLETE за жени е разработена специално да отговаря на последните проучвания в областта на женското здраве. Подкрепя физическото и психическото състояние на жената, подобрява метаболизма, влияе добре на костите, млечните жлези и уринарния тракт. Набавя 100% от дневната нужда на организма, тонизира и подпомага общото здраве.Състав:                                      (в 1 таблетка)Витамини:Витамин А (ацетат)                                 300 μgБета-каротен                             ..
37.49лв.
без ДДС:37.49лв.
Brand: JAMIESON Model: Power multivitamins for men х 60 caplets
Пауър мултивитамини за мъже за поддържане на производството на тестостерон х 60 таблетки за пиенеPower multivitamins for men for maintaining the testosterone production х 60 capletsХранителна добавка, 60 таблетки за пиенеМултивитамините Power for Men са специално създадени, за да осигурят основните хранителни вещества, необходими на мъжете, водещи активен начин на живот. Специално за нуждите на мъжкия пол, съчетавайки в себе си съставки със синергично действие, високо концентрирани, гарантиращи висока бионаличност в организма. Има две ключови и важни значения- поддържа производството на тестостерон и спомага за увеличаване на мускулната сила.Състав:                        (в 1 таблетка)Витамини:Витамин В6 (пиридоксин HCI) 3,5 mgМинерали:Магнезий (оксид)                     150 mgЦинк (оксид)   ..
36.69лв.
без ДДС:36.69лв.
Показва 1 до 12 от 97 (9 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.