Menu
Your Cart

Витамини от А до Я

Витамини от А до Я - как да изберете

Всички знаем, че приемът на витамини и минерали е изключително важен за здравето ни и подпомага функциите на организма. Комплексът витамини от А до Я е един от най-практичните варианти, когато говорим за лесен избор. Но знаете ли какво всъщност включват витамините от А до Я? Чудили ли сте се защо се наричат “витамини от А до Я” ? Ние от аптеки Прополис, се постарахме да отговорим на тези и още интересни въпроси. С тях, не само ще задоволите любопитството си по темата “витамин А до Я”, но и ще направите по-информиран избор, когато дойде време за следваща Ви покупка на витамини от А до Я.

Виж повече

Какво включват витамините от А до Я

В зависимост от производителя на конкретните витамини от А до Я, съставът им може да се различава, но основните съставки се запазват непроменени. Както става ясно от името “витамини от А до Я”, в комплекса се съдържат всички основни витамини и минерали, подпомагащи поддържането на функциите и процесите в организма. Въпреки, че можете да откриете витамини от А до Я с различни добавки, като лутеин, омега-3, женшен и цинк, съставът на мултивитаминния комплекс "витамини от А до Я" включва:


 • Витамин А - витаминът на растежа. Той участва активно в деленето на клетките и растежа им. Подпомага имунната система, и доброто зрение при ниска осветеност. Един от задължителните компоненти на витамините от А до Я.
 • Витамин B - Осемте витамина от групата B-комплекс, играят много важна роля за тялото ни. Подпомагат метаболизма и образуването на енергия, поддържат развитието на мозъка и поддържането на кондиция. Витамините от групата B са водоразтворими, което означава, че е нужно да си ги набавяте всеки ден, тъй като те не се депозират в организма. Ето защо, те са сред основните съставки на витамините от А до Я.
 • Витамин С - той е известен още като L-аскорбинова киселина и действа като антиоксидант в тялото. Участва в производството на колаген, който е изключително важен за костите, венците, зъбите и кръвоносните съдове. Витамин С също е водоразтворим и важна съставка във витамините от А до Я.
 • Витамин D - слънчевият витамин е много важен. Той подкрепя имунната система и организма в борбата му с инфекции и хронични възпаления. Въпреки, че той е мастно разтворим, присъствието му във витамини от А до Я е задължително.
 • Витамин Е - той играе ролята на силен антиоксидант за организма ни. Подпомага доброто кръвообращение и регулира кръвната захар. Според някои изследвания, стимулира растежът на косата. Той е мастно разтворим, но важна част от състава на витамини от А до Я.
 • Витамин К - този витамин участва активно в процеса на коагулация на кръвта и подпомага сърдечно-съдовата система. Повишава плътността на костите, което води до намаляване на риска от остеопороза и счупвания. Присъства в състава на витамини от А до Я, като задължителен компонент.
 • Калций - важна част за правилното функциониране на сърцето, мускулите, нервите, но най-силно влияние оказва върху костите и зъбите. Той не може да се депозира от организма, затова е сред основните съставки на витамини от А до Я.
Витамини от А до Я 1

Въпреки, че няма да изброим всички важни витамини и минерали, които не случайно са част от формулата витамини от А до Я, ще споменем основните като: Магнезий, Желязо, Цинк, Мед, Манган, Хром, Селен и Лутеин. Всеки един от тях играе важна роля в поддържането на организма в добро здраве, и липсата им може да доведе до нежелани последици. Поддържайте оптимални нивата им в тялото си, с помощта на различните формули на витамини от А до Я.

Какви видове витамини от А до Я се предлагат

Комплексът витамини от А до Я е най-практичният и лесен начин за набавяне на хранителни вещества за организма. Прецизно подготвени, формулите съставящи витамините от А до Я са подходящи за всекидневен прием. Въпреки изключително ползотворното действие на витамините от А до Я, ние от аптеки Прополис Ви съветваме да не приемате повече от препоръчителна дневна доза. Защото витамините от А до Я са полезни за организма, но предозирането (с каквото и да е) крие опасности за Вашето здраве. Все пак, имайки предвид всекидневната употреба на комплекса витамини от А до Я, фармацевтичната производители са се погрижили да Ви осигурят различни методи за прием.


 • Витамини от А до Я под формата на депо таблетки - предимствата на тази форма на витамините от А до Я се отличават със продължителното действие на таблетката. Поетапното освобождаване (до 10 часа) на активните вещества, е особено полезно за водоразтворими витамини, които не се съхраняват в организма.
 • Витамини от А до Я под формата на капсули - предимствата на капсулите са, че се приемат по-лесно от някои хора, а заради желатиновата си обвивка са по-щадящи за стомаха.
 • Витамини от А до Я под формата на ефервесцентни таблетки - благодарение на това, че са разтворени във вода, те се усвояват по-бързо и по-голям процент от организма. Особено подходящи са за прием от деца.
 • Витамини от А до Я в течна форма - така наречените сиропи с витамини и минерали са създадени предимно за бебета и малки деца, защото приемът им е значително улеснен.
 • Витамини от А до Я под формата на спрей - все по-модерните технологии и иновациите въвеждани от компаниите, оказват влияние и върху начина за прием на хранителните добавки. Интраоралните спрейове са изключително удобни, когато сте извън дома. Не се нуждаете от чаша с вода или мерителна лъжичка/спринцовка.
Витамини от А до Я 2

Какви витамини от А до Я да изберете

Огромното разнообразие от продукти с комплекс витамини от А до Я Ви позволява лесно да откриете най-подходящите за Вас. Различните форми за прием са водещият критерии за избор на витамини от А до Я при повечето потребители. Друга част от хората залагат на позната марка или фармацевтична компания, на която имат доверие за своите витамини от А до Я. Ние от аптеки Прополис Ви съветваме да вземете предвид и двата критерия. Така лесно ще откриете най-подходящия вариант за нуждите на Вас и Вашето семейство. Обогатените формули с добавени съставки на голяма част от витамините от А до Я са чудесен избор за възрастни. Сладкия вкус и прецизната дозировка на витамините от А до Я под формата на сироп пък, е предпочитаният вариант от децата.

Витамини от А до Я 3

Какви витамини от А до Я ще откриете в аптеки Прополис

Ние от аптеки Прополис сме се погрижили да Ви осигурим витамини от А до Я, подходящи за цялото семейство. При нас ще откриете витамини от А до Я с различни форми за прием - таблетки, капсули, ефервесцентни таблетки, течна форма, и дори дъвчащи дражета. Постарали сме се да задоволим и предпочитанията Ви (ако имате такива), за конкретен производител на витамини от А до Я. Доверете се на аптеки Прополис, и вземете комплексна формула витамини от А до Я, за здраве всеки ден.

Brand: Aro Life Model: Aro Life Exavit Multivitamins A-Z + Curcumin х 60 tablets
Aro Life Exavit Мултивитамини А-Я + Куркума х 60 таблеткиAro Life Exavit Multivitamins A-Z + Curcumin х 60 tabletsХранителна добавка, 60 таблеткиExavit е мултивитаминен и полиминерален комплекс. Съдържа още екстракт от Куркума, Ликопен и Лутеин. Допринася за нормално протичане на метаболизма и нормална функция на имунната система. Витамин А е необходим за зрението, кожата, лигавиците и костите. Групата на В витамините (В1, В2, Ниацин, Пантотенова киселина, В6, Биотин, Фолиева киселина, В12) има влияние върху функцията на нервната система. Благоприятстват метаболизма и производството на енергия, сърдечната и кръвотворната функция. Витамин С е водоразтворим витамин, мощен антиоксидант и участва в множество ензимни процеси. Той допринася за нормална функция на имунната система. Витамин С осигурява здравето на кожата и лигавиците, естествената бариера на организма срещу влиянието на външните фактори, както и подпомага усвояването на желязото. Необходим е за синтеза на колаген и за здрави к..
23.29лв.
без ДДС:23.29лв.
Brand: Power of Nature Model: Multi + Multi Time х 30 tablets
Multi + Multi Time х 30 таблеткиMulti + Multi Time х 30 tabletsХранителна добавка, която:Набавя ежедневните ни нужди като възрастни, с комплекс от витамини, минерали и микроелементи; Подсилва имунната ни система;Увеличава производството на енергия;Подходяща за подобряване на умствените ни и когнитивни умения;Подходяща за хора, подложени на диета;Благодарение на формулата с удължено освобождаване, усвояването е ефикасно и ефективно, в рамките на целия ден. Съставки: Витамини (А, В, Ц, Д, Е), Минерали и Микроелементи (Магнезий, Калций, Желязо, Цинк, Мед, Фосфор, Хром, Манган, Селен).Начин на употреба: 1 табл./ден преди хранене.Производител: Power of Nature..
23.39лв.
без ДДС:23.39лв.
Brand: TEAMPRO Model: Multivitamins and Minerals Frank Fruities Men's Multi х 200 g
Мултивитамини и минерали за мъже Frank Fruities Men's Multi х 200 gMultivitamins and Minerals for men Frank Fruities Men's Multi х 200 gХранителна добавка, 200 gFrank Fruities Men's Multi е уникална плодова комбинация от витамини и минерали, специално разработена за укрепване на мъжкия организъм и повишаване на силата! Frank Fruities Men's Multi е най–вкусният начин да подсилите тялото си и да се радвате на здраве и виталност. Създадени специално за силния пол, тези уникални желирани витамини са истински нутритивни бомбички. Комплекса от цели 17 витамина и минерала предоставя цялостна грижа за мъжкия организъм и спомага функциите на ключови жизнени системи. Приемът на Frank Fruities Men's Multi действа благоприятно върху плодовитостта и подобрява мъжката потентност. Съдържащите се В – витамини въздействат пряко върху енергийните нива, мозъчната функция и клетъчния метаболизъм. Формулата редуцира умората и отпадналостта и допринася за поддържане на жизненос..
37.59лв.
без ДДС:37.59лв.
Brand: ABOPharma Model: Multivitamins х 20 effervescent tablets
Мултивитамин х 20 ефервесцентни таблеткиMultivitamins х 20 effervescent tabletsХранителна добавка, 20 ефервесцентни таблеткиКомбинация от 10 витамина за по-добър имунитет и тонус.Съдържание:                                                (в 1 табл.)Витамин В1 (Тиамин мононитрат)          1.1 mgВитамин В2 (Рибофлавин)                           1.4 mgНиацин (Никотинамид)                         16.0 mgПантотенова к-на (Калциев D-пантотенат) 6.0 mgВитамин В6 (Хидрохлорид пиридоксин) 1.4 mgБиотин (D-биотин)                         &nbs..
6.19лв.
без ДДС:6.19лв.
Brand: ABOPharma Model: KinderWell Multivitamins and Minerals for kids х З0 tablets
КиндерУел Мултивитамини и минерали за деца х З0 таблеткиKinderWell Multivitamins and Minerals for kids х З0 tabletsХранителна добавка, 30 таблеткиКиндеруел комплекс от витамини и минерали на Абофарма с добавен витамин D3 допринася за подсилване на имунната система и за нормалното състояние на костите и зъбите. Продуктът повишава тонуса и осигурява защита при симптоми на простуда и грип. С приятен вкус на горски плодове. Състав:                                                             (в 1 табл)Витамин A (Бета каротен)                           400 mcgВитам..
11.39лв.
без ДДС:11.39лв.
Brand: ABOPharma Model: Vitamins A-Z х 60 tablets
Витамини A-Z х 60 таблеткиVitamins A-Z х 60 tabletsПовишава жизнения тонус и допринася за нормалното състояние на имунната система.Съставки: (в 1 табл.) %ПДП*Витанин А (Ретинил палмитат) 803 mg 100 %Витамин С (L-аскорбинова к-на) 75 mg 94 % Витамин D3 (Холекалциферол) 5 µg 100 % Витамин Е (D-алфа-токоферол ацетат) 10 mg α-ТЕ 83 % Витамин В1 (Тиамин мононитрат) 1.4 mg 127 % Витамин В2 (Рибофлавин) 1.6 mg 114 % Витамин В6 (Пиридоксин) 2 mg 143 % Витамин В12 (Цианокобаламин) 1 µg 40 % Пантотенова к-на (Калциев D-пантотенат) 6 mg 100 % Фолиева к-на (Калциев L-metilfolat) ..
21.99лв.
без ДДС:21.99лв.
Brand: Nature's Way Model: Alive! Teen Complete Multi for her х 50 gummies
Алайв тийн мултивитамини за момичета х 50 желирани таблеткиAlive! Teen Complete Multi for her х 50 gummiesХранителна добавка, 50 желирани таблеткиAlive! Teen Complete Multi For Her / Алайв Тийн Мултивитамини Гъми за Момичета са висококачествен продукт на американската компания Nature’s Way. Желираните мултивитамини имат приятен цитрусов вкус и са подходящи за момичетата над 13-годишна възраст. Формулата включва комбинация от витамини, минерали и комбинация екстракти, извлечена от плодове и зеленчуци - Orchard Fruits™ / Garden Veggies™. Продуктът съдържа и патентован екстракт от невен Lutemax™ 2020 - хранителната добавка е ценен източник на лутеин и зеаксантин и предпазва очите от вредното въздействие на електронните устройства. Желираните мултивитамини на Nature's Way предлагат широкоспектърни ползи за здравето на момичетата в тийнейджърска възраст.Здравословни ползи:Поддържа защитните сили на имунната система и подобрява устойчивостта на организма срещу простудни заболявания;Поддържа ..
53.19лв.
без ДДС:53.19лв.
Brand: Nature's Way Model: Alive Diabetic Multivitamin х 60 tablets
Алайв мултивитамини за диабетици х 60 таблеткиAlive! Diabetic Multivitamin х 60 tabletsХранителна добавка, 60 таблеткиAlive! Diabetic Multivitamin е специализирана формула създадена в подкрепа на нормалното функциониране на организма при хора с диабет и в преддиабетно състояние.Основни ползи: Поддържа необходимите нива на енергия и физическа издръжливост.Спомага за функционирането на храносмилателната, сърдечно-съдовата и костната система.Допринася за нормалното състояние на нервната система.Повлиява добре върху зрението.Оказва положително въздействие върху състоянието на кожата и ноктите.Специално балансираната формула за диабетици Alive! Diabetic Multivitamin съдържа 19 витамина и минерала, включително витамини от група B, които играят важна роля в клетъчния метаболизъм. Продуктът включва и патентована смес от инозитол, ванадий и екстракти от канела и сминдух. Инозитол или витамин В 8 въздейства положително при хора с диабет и в преддиабетно състояние. Подпомага облекчаването на..
52.69лв.
без ДДС:52.69лв.
Brand: Dr. Theiss Naturwaren GmbH Model: Multivitamol Vitamins 2 х 50 jellies
Мултивитамол витамини 2 х 50 мечетаMultivitamol Vitamins 2 х 50 jelliesХранителна добавка с минерали и витамини, които подсилват имунната система на Вашето дете и предпазват клетките от оксидативен стрес. С плодов аромат. Може да се приема през пролетта, зимата или целогодишно. Витамини C и Е защитават клетките от оксидативен стрес (антиоксиданти). Витамини В6, В12 и С подобряват работата на имунната система.Съставки: захар, глюкозен сироп, вода, витаминен премикс (DL-алфа-токоферил ацетат 50%, анхидридна декстроза, L-аскорбинова киселина, никотинамид, калциев D-пантотенат, цианокобаламин 0.1%, D-биотин, фолиева киселина, пиридоксин хидрохлорид, рибофлавин-5-натриев фосфат, тиамин мононитрат), желатин (свински), лимонена киселина, естествени аромати, лилав концентрат от моркови, екстракт от куркума, екстракт от пипер, карнаубски восък.Съдържание: (2 мечета)Витамин С 80 mgНиацин (никотинамид) 16 mg NEВитамин Е 12 mg алфа-TEПант..
17.99лв.
без ДДС:17.99лв.
Brand: Salus Haus Model: Floradix multivitamin х 250 ml
Floradix Мултивитамин х 250 mlFloradix multivitamin х 250 mlFloradix Мултивитамин е хранителна добавка под формата на сироп и е чудесен избор за балансиран прием на нужния комплекс от витамини, които укрепват организма и имунната система през студените месеци и предпазват от пролетна умора с енергизиращото си действие.Мултивитамин съдържа основни жизненоважни витамина, сред които А, В2, В6, С, D и Е, поддържащи цялостно системите в човешкото тяло. Семената от кола улесняват усвояването на витамините и естествено тонизират организма. Билките от своя страна спомагат за храносмилането, а плодовите концентрати придават приятен сладък вкус на сиропа. Флорадикс Мултивитамин е подходящ за прием от хора, възстановяващи се от боледуване, такива на диети, спортни атлети и всеки, който чувства отпадналост и иска да подобри нивата на витамини в тялото си. Не съдържа алкохол и химически консерванти.Съставки: воден билков извлек (магарешки бодил, семена от дървото кола, кафяви морски водорасли, пшен..
25.99лв.
без ДДС:25.99лв.
Brand: Salus Haus Model: Floradix Kindervital Syrup х 250 ml
Floradix Kindervital Сироп х 250 mlFloradix Kindervital Syrup х 250 mlСъдържащите се плодови сокове и билкови извлеци са природно богати на витамини и минерали. Поради съдържанието на калций и витамините А, В, С и Е препаратът е идеална хранителна добавка за деца. Floradix® Kindervital® е особено препоръчителен при жилищни райони с недостиг на слънце, през зимните месеци и при едностранчиво, бедно на витамини хранене.Съставки: Воден билков извлек (43.4%) от - моркови, анасон, мокреш, кори от горчив портокал, плодове кориандър, листа от коприва, спанак, лайка. Плодови концентрати (27%) от - круши, портокали, грозде, вода, екстракт от бобово дърво, вишна (ацерола), лимони и ябълки, Кленов сироп, малцов екстракт, калциев лактат, екстракт от шипки с 4% витамин С, калциев глюконат, калциев фосфинат. Сгъстител - брашно от семена на рожков, витамин С, естествени аромати, никотинамид, витамин Е, витамин В5, витамин В2, витамин В1, витамин А, витамин D, витамин В12, малтодекстрин.Забележка: Да ..
23.99лв.
без ДДС:23.99лв.
Brand: JAMIESON Model: Multivitamins for women х 25 caplets
Мултивитамини за жени х 25 таблетки за пиенеMultivitamins for women х 25 capletsХранителна добавка, 25 таблетки за пиенеФормулата на Multi 100% COMPLETE за жени е разработена специално да отговаря на последните проучвания в областта на женското здраве. Подкрепя физическото и психическото състояние на жената, подобрява метаболизма, влияе добре на костите, млечните жлези и уринарния тракт. Набавя 100% от дневната нужда на организма, тонизира и подпомага общото здраве.Състав:                                      (в 1 таблетка)Витамини:Витамин А (ацетат)                                 300 μgБета-каротен                              &nb..
21.39лв.
без ДДС:21.39лв.
Показва 1 до 12 от 90 (8 страници)
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се СЪГЛАСЯВАТЕ с използваните от нас 'бисквитки'.